**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Monday, December 31, 2012

.. Weekend and Museum..

Assalamualaikum n salam hormat ollsssss.....


Lately ni rajin lak aku hapdet entry...sindrom terlebih rajin kot....ermmmm....tadi ( 30 Dec 2012 - Sunday ).... ekh yesterday, I supposed to go to Masjid India ngn Nisa....tp plan tak jadi sbb we olls ikut abg aku g Mydin....shopping barang dapur...so plan tunda pg Ahad la....tp again still x jadi...sbb ade guest kat umah...diorang la..aku free...so dr jadi pisang kat umah...baik aku hang out sumwhere...hikhik..

Aku pun without planning went to Seremban....kat sana Mr Specky Diver dah tggu kat KTM station coz I went there by comuter train ( x koser nak drive )....around 4pm I reach there n dia dah tercegat dpn gate pun...dah nama pun tak plan kan...dia pun tatau nak bwk aku g jln mane....+ dah lewat sbb dia kena hantar aku blk KL plak then straight blk Lumut...

On the way tu kitorg ade terlalu kat satu museum ni, by that time ade pameran keris dan mistik...3 hengget sorang je ( pheww murah gilos kot )...so aku pun nak la enter kan...coz I was a tourist that day ( sgt la tourist..hahaha ekh ye kan...I kan org kedah )....

1 of my hobby is visit a museum n zoo....tatau nape tp mmg favourite ai....nk kata minat Sejarah, mmg xde maknanya la kan...subjek yg plg aku x suka selain math and account......tp minat bab museum n zoo..bley???  dats why I loved Nat Geo, Earth Hour, Animal Planet ( lately la hahaha ) wat ever la kan...anyway ade snap few pic....layankan je la k....

Seni bina Minang...
Try spot where I am...hohoho....

Tadaaa....Ni la Speky Diver...

Singgahsana Raja, Istana Lama ni tau...
agak seram tp canteeekkk....

Kajang Pak Malau Kajang Berlipat...
Ni kulit kerbau Malau...Besar giler ok...
sini pun nak pose...huhuhu over kan aku....

Posing lagikkk...Okkay aku mmg over sket...
Ni ikan duyung a.k.a mermaid yg ade legend tu...
but I was so confused...why dlm TV lawa giler ar if mermaid...
yg ni muka nak kata tenuk tak...hamster kot ( bak kata Nisa )...
( maybe dah photoshop kot mase acting kan - hak hak )

Burung Cenderawasih a.k.a burung kayangan...
wallahualam tatau betul ke tak...

Ni Puteri duyung...ekh silap...hahaha ini aku lagik posing...
over la aku!!!!!

Ha ha ha yg ni double over kuasa 17.....

Ada banyak lagi pic benornye...tp cam malas la nak upload sume...keris2 belaka kan...kang korang ingat aku ni jenis mistik lak...hikhik...

After je aktiviti visiting....kitorg pg makan kat Santai Restaurant...mase tu x over dah nak snap pic sbb lapar giler kot...huhuhu ok lah   bye... Sayang korang sume...ari ni nak ciau pg Bukit Beruntung...nak celebrate New Year sana...Happy New Year Ollssss....

p/s - Mr Specky Diver asyik perli aku je sbb aku dress jubah hitam style arab tggl lagi tudung je lom style cam arab...hahaha imej baru ni...lalalalallalala...( xde maknanya...)








Friday, December 28, 2012

..:: Ekh Dah Nak Masuk 2013 Laaaa ::..

Assalamualaikum U olls....

Nak wish korang HAPPY NEW  YEAR 2013 in advance....YEAY!!!!

Tak sangka tinggal lagi 3 hari je lagi nak masuk New Year 2013
( normal calendar )....Macam kejap giler je rasa nya...2012 ni adalah ending kepada cerita sedih aku hahaha ( hopefully with Allah bless )....lepas ni namoo sedey2 lagik...LOL....

Saat aku taip entry ni, aku still kat opis lagi..sbb lappy aku ade problem...so nak kena hantar repair dulu...dats why aku gigih update entry dr opis...snggup tunggu smpai malam dowh..( after office hour tau, bukan dlm time keje...hikhik )...anyway, if aku blk awal waktu lepas ofis hour rasa cam poyo lak...opcoz tersangkut jammed sejam dua kan...nnti Maghrib konpem terlepas....better just stay few hours in office layan FB or blog, settlekan Maghrib dulu...blk umh nak online pakai smartphone dah x best....screen kecik...PC ofis ni besar gedabak sket screen dia..kira bulu2 idung pun leh nmpak la...hikhik...

Today is Friday...tomorrow off day weekend...so plan utk weekend suppose to be with my dear Specky Diver...tp dia ade family activities, nak join tp jauh sgt...for tomorrow ingat nak shopping je la kat Masjid India...ngan Nisa...nak cari jubah kaler hitam, hijab and high heel shoe...ermmmm...so by Sunday je br leh jumpa my dear Specky Diver...leh g makan meatball IKEA...huhuhu sukeeeee.....

Part tak best, Monday still kena keje cam biasa...br ingat nak lajak cuti smpai New Year..tp tak kesampaian sbb our project is URGENT coz next week kena submit to client...so by hook or by crook kena keje la...huhuhu...But kitorg ade Farewell Party for New Year 2013 and our Operation Manager last day this Monday...yeaayyyy....ekh nape aku suke lak ni..kikiki


END  ....

P/S - New Year ni nak g celebrate kat ne ekh?....



Thursday, December 27, 2012

..:: Xmas Holiday ::..

Assalamualaikum to all of you....


This entry for 25 December 2012 and 26 Dec 2012....


Ni entry for Xmas holiday aritu...tp pls don't misunderstood ok...sbb this not bcoz of I want to celebrate Xmas cuma nye adalah hari yang best utk org yang bekerja sbb ada public holiday, cuti krismas..itu saja.....nite before x-mas tu dah ade satu argument dekat office, so masa tu mmg stresss giler kot...cuti yang sehari tu adalah cuti untuk diperuntukan dengan family or orang tersayang masing2, setiap org ada cara tersendiri...so do I...Malam argument tu mmg ade few thing yg missing point but alhamdulillah all thing was settled yesterday in professional way..lega ade isu yg dah settled...

For my self, bila je cuti tu la nak release all the tension which is akan mengganggu konsentrasi kerja if otak jammed kan..so Xmas holiday tu aku ikut my sis n her family bersuka ria kat Klang...bukan ape sbb org tersayang ada kat kampung..so x dpt la nak date ngan beliau...

Kitorang x pg mane pun just jalan2 lepak2 main game kat Aeon Bukit Tinggi...main game nak dpt patung besar tu tp satu pun x dpt...tensen gak...tp we havin fun all days...kat situ ade satu candies n gummies shop, aku tgk ramai giler kot dlm kedai tu...smbil chewing sumthing...then my bro in law pun come out from that shop smbil kunyah sumthing...dia bgtau dlm tu leh taste all those candies, nuts,jeruk, jajan2 for free...so kitorg pun trs la aktiviti merasa sume jenis candies and all gummies, nuts and so on...hahaha smpai kenyang...pastu beli few candies n gummies yg sedap...tp mmg heaven la utk org yg suke sweeties cam aku ni..hak hak....

sweetness heaven....ni la shop tu....
meriah u ollss kan.,...

my niece yg tgh giler rasa all those candies....arrrgghhhh

uncle silakan rasa ye...
x yah wat2 ushar je kiwi tu....nak cakap!!!!

Tapi sbb ramai giler dlm kedai tu so aktiviti merasa tak de la jadi malu sgt kot...cer imagine korang je dlm kedai tu...pastu customer lain x de...korang rasa each of candies...then pekerja kedai tu jeling2 korang..hahaha genjeng kan....Xmas aritu sbb ramai yg makan free...x slh aku join kan..hahahaha ( jgn wat muka bajet x penah wat keje2 cenggini okkay )...

Abis sume aktiviti kitorg pekena la minum petang kt Bangi Kopitiam...hahahaha itu la karangan saya utk cuti ari krismas...sekian..ekh ekh....



Snap pic kat pokok Xmas....hohoho....
Santa Clous bersepah sini....



26 Dec 2012,

Ok abis cite Xmas.....the next day......Blk keje awal....perut lapar...gaji baru masyuukkk je kan...so tetiba ter drive pg Mid Valley nak cr makan2 ngan cik Nisa....hikhik...



My plate...Iranian Rice with Roasted Kebab Lamb....
Cedap sangat....ok....my pinkish polkadot beg tu leh abaikan...
saje nak enterframe lak...

Nasi Iran tu mmg sedap...super tasty rasa dia...cam ade safron kot...sup tu mmg mabeles abis...tp lamb roasted tu mmg juicy..tasty...superb nice...I give 7 Star....hohoho ( mcm hos JJCM lak )...

Nisa plate....Korean Food...nama Duk Bok Ki kot...haih ssh nak ingat....mmg sedap...
kimchi taste nice not too sour....
seaweed soup tu nmpak je camtu...
tapi seyesly sedap, main course pun leh tahan la....
so 7 star again...hohoho...
dak2 Kpop suke la makan cenggini...hahahahahha
leh feeling korean...

Lepas je makan....trs balik umah......sekian terima kasih utk entry kali ini...hahahaha


p/s - karangan budak skola lepas cuti...huhuhuhu....Love my days here.....


Tuesday, December 18, 2012

..: At This Moment :..

Assalamualaikum and salam sejahtera all....

Venue : In office still..
Time : 5 past 7 pm already...waiting for Mr Boss to pick me up now!!!!
Current Mood : Tired n sleepy 

At this moment I am so sleepy n tired rite now...just dunno how to imagine how hell tired I am...can't eat since lunch time coz I lost my appetite...only coffee keep wake me up till now sbb aku dh mmg tahap cipan kot letih...normally aku akan drive sendiri dtg keje, but today coz of letih yg melampau rasa nak pegang stereng pun dah x mampu..

At this moment, I cant think properly to write....sumenya sbb semalam aku punya new nephew admitted to PPUM ( University Malaya Medical Center ) coz of DIGI a.k.a jaundice a.k.a kuning..
mulanya kitorang cam dah perasan yg baby Kimi asyik meragam je, muka dia pun nmpak sket kuning2...tp sbb masing2 bz, so xde sape nak bwk my sis in law pg clinic utk check up, return from office, kitorg saje pg tgk baby kat bilik, mmg nmpak obvious sgt kuning dia, so abg aku pun ajak la g PPUM utk wat check up sbb da start isau bila baby Kimi diam je...

At that night...1.30am kitorg direct to PPUM, reach there immediately doktor wat blood test nak measure his jaundice level..4 of us wait like another 1 and 1/2 hour for test result until 5 am, doctor told us that baby Kimi have to admitted in ward with his mother ( bcoz still breast feeding )..and his jaundice level reach 322 degree...sangat tinggi okkay...sian tgk baby tu kena bogel dan baring bawah lampu...errmmmm

At that moment, mmg sume dah mcm ngantuk giler, coz blk je dari keje terus bwk baby g hospital...and then we have to wait for blood test n so on, + the next day kena dtg office awal sbb ada management meeting...mmg cam tenuk la muka masing2.... after prepare thing n send baby with his mother to their bed, we straight go to home and after Subuh prayer, I take 1 hour nap just to make sure my brain will function on the next day...kejap dpt lelap pun jadi lah.

At this moment,YES my brain work properly but only after I take 2 cup of brown sugar coffee for energy booster n make my eyes stand normal..hahahaha...boleh la tahan another 4-5 hours tp now mmg dah lemau giler kot badan aku ni...+ kerja kat office berlambak giler..stress okkay!!!...my eyes pun dah serupa cam panda eyes pun...hikhikhik but still awesome looking...ahaks...cuma tensen lak bila tak drive keta sendiri dtg keje, tumpang bos camni la jadinya...kena tggu bos settle keje dia br leh blk...haiiihhh...

At this moment....ekh...k lah...big boss dah ajak balik...byeeeeeeeeeeeee......nak singgah pasar malam...nak order apa2 tak????


p /s - noticed tak my perenggan semua start dgn at this/that moment..hahaha...tak tau apa motif...hikhik













then

Saturday, December 8, 2012

..:: Master Degree and Australia ::..

Assalamualaikum....

Finally I can spent time to update an entry today..coz this weekend we have no OT or any urgent project....I can take a long sleep tomorrow...yeeeaaaahhhuuuuuu

Ho ho giler ngeri aku bila terpikir kan waktu nak naik flight...Tak nak jd macam yg sblm ni mase 1st time naik flight....giler kot....muntah je keje aku...smpai one Aussie couple husband n wife tu tlg urut belakang aku, sapu ointment kat aku...hahaha...

Tapi....jgn salah sangka ok... sbb bukan dlm waktu terdekat ni aku nak pg Australia...huhuhu... dlm next year...maybe end of next year or middle of next year...tp tak sure lg sbb still waiting for Mr Specky Diver konpemkan tarikh dia kena kursus kat sana...leh la honey moon skali...hahaha pakej lengkap dowh....just dlm plan je dulu sbb Mr Specky Diver aku br je dpt offer Fremantle Diving Course utk renew International Diving License ...so this thing still KIV dulu...

Dlm bz aku pun skrg ni aku tgh happy giler kot...br je dpt nephew yg ke - 7...baby boy....tu yg wat x sabar2 nak blk umah tgk baby nih...

Ermmm byk giler plan aku utk next year 2013 ni, nak settle kan preparation nak tamatkan zaman single....nak smbg Master Degree PJJ...haihs...dgn kareer pun br nak naik...only one thing je yg aku serabut sket...nak apply Master Degree utk PJJ area KL ni, ikutkan hati nak je wat Master Masscom PJJ kat USM Penang sbb senang sket aku nak apply utk Felo ( sbb aku grad USM, so senang kot hahaha wat kesimpulan sendiri ), tp kenangkan 5 jam aku nak ulang alik drive dr KL - Penang every weekend je dah buatkan aku pitam sekajap...saje je aku gugel2 kat internet tgk2 mane2 u yg ade offer mix mod ( research + course ) or just nak ambik course je...or research mod je...yg mane leh senangkan aku n blh balance kan time aku kerja n study...

Mr Specky Diver lak suggest utk aku apply Master kat Australia je smbil dia berkursus kat sana lepas kawen nanti...tp sayang plak bila nak tggl Epic family ni + nak kena buat test TOEFL dulu la ape la.. ...but for now, everything it just a plan...mcm pening je sume thn dpn aku nak sumbat...mane nak buat preparation kawen lagi....further study lagi....kursus si specky diver tu lagi...tu tak masuk yg unpredictable plan lagi...haha kan aku suka wat kerja yg last minute n x de plan2 bagai...senang hidup aku....

k lah nak tido...sok pg nak buat laksa n siapkan transcribe plak....( ekh lom siap )

ok lah bye.................

Wednesday, December 5, 2012

..:: End For Another Busy Day!!!!::..

Assalamualaikum all...

Thanks to God...
Coz, tonite I can rest my mind lil bit n watching a hindi movie.... our boss let us quite early to go back..Perhaps he know we oll tired coz last nite our Dept need to stay back in office to finish our urgent project...Very The Urgent ok...demmmm...

2.00 am ( pagi ok...giler nye keje ) 

Me,Nisa,Fikhran n boss really started surrender..we cant think properly anymore...only David n Chuck stay till 12 noon on the next day....arghhhh giler hebat diorang...leh dpt bonus lebey...hahaha

Jammed...I'm jammed....look at all those matrix figure on screen...i was drinking a lot of hot black coffee as energy booster...still surrender...in end we give up, why we surrender???? coz 3 of us can't get enough sleep a nite b4, only 2 hours we can take a nap b4 start a blues monday...ermmmm tired lol....

 One of the matrix no...I'm dying to see this..hahaha

Today my face exactly like a zombie ( or else zombie look like me hahaha)..I realized all my  colleague can see obviously a dark circle at my eyes..huhuhu....( but secrets there is, actually I just try to get boss attention look like I will hibernate very soon..so let us early boss hahahhahah) Genius!!!! 

Guess wht? My tactic quite success...Lolllll.....on 4 pm...bos let us early to get enough rest n charge our energy for tomorrow..hahhah so now I dunno wht I'm doing here...wasting my sleeping time hohoho....time to bed....

Ok bed. Im comin...love u all...muaaahhh....

p/s - tomorrow will be another damn busy coz after work i need to rushing to North, driving alone ok...alone!!!!! arrgghhh stresss....I need honey...




Bye....

Monday, December 3, 2012

..:: Stress...Madu....dan Tako Tao ::..

Assalamualaikum,

Venue : Atas tilam empuk lagi mendamaikan ...hoho
Time : Dah malam sgt..tunggu time nak lelap je smbil layan  
           housemate aku tgk cite Korea..
Mood : Mixed up...stress sbb transcribe tak siap lagi, sok cam      
             biasa   monday blues...so tak best...

Malam ni aku decide nak merempan kat sini setelah ditimbang tara dan stress yang agak melampau, so memang xde motif.. layankan je la...

Stress...Madu ....dan Tako Tao...Apa kaitan mereka ini dgn hidup aku malam ni..

Stress....

Ok memang this weekend macam best la sbb tak kena paksa wat OT....muahahaha sbb big bos takde, semalam kunun nak pegi la makan meatball kat IKEA, sampai2 je sana tgk umat manusia yang banyak lagi menyemut seperti semut, Stress no 1 dah la jammed sket mase nak pg tu, ok lagi...sampai je kat IKEA, parking adalah stress no 2, ada kot sejam aku melilau cari parking smpai giler bertanduk aku ngan Nisa nak cilok parking orang.. finally dpt gak parking..

Muka masing2 mmg dah eksaited giler la ni, dgn penuh bergaya langkah ke food court nak makan meatball, tetiba tgk dah 2 lines kot beratur..owh terus kenyang dan cancelkan niat nak makan...len kali je lah labu...trs autopay parking blah...kira menghabiskan RM 3untuk parking tanpa sebab dan merugikan petrol dalam jammed dan cari parking tadi... takpe sy pasrah...balik umah layan bola Indon vs Malaysia....LOL LOL LOL....Malaysia menang...bagus mood saya trs okkay...nak msg Radha takut dia kena buang daerah sbb Indon kalah...wakakaka ( rumah dia area indon yg dah mcm mini Jakarta dah...) sangat tak best ok...aku alergik ngan deme ni..

Madu...

Ni bukan kisah madu a.k.a poligami..inilah madu yang big bos aku beli berharga RM 179.00 sebotol, original okkay..motif dia!!!!! 

Untuk memastikan staff2 dia bekerja dalam keadaan tidak stress sbb madu tu khasnya untuk melegakan stress ( kata si penjual itu ye bukan saya )...big bos macam sedar semua staff dia berada dalam keadaan separa mental...stress memanjang...so satu effort yang baik sbg selaku big bos, kunun campur dlm apa2 air je, minum dan stress akan hilang... tapi nape aku minum tetap stress ekh?? hahahahahha mental disorder agaknya...

Madu ini lah yg aku repekkan kat atas tu okkay...
Ori kot sebab aku try nak jamu semut2 di meja, 
tapi semua boo layan je...

Ni tagline diorang, tgk je muka pokcik enseng ni membuatkan
aku bertambah stress....arrrgghhh pokcik tlg invisible pls...

Tako Tao..

Ahad ni plak seharian aku mengadap lappy ni dgn gigih utk siapkan transcribe tapi tetap x siap2 gak...ahahahha tak paham aku nape tak siap ( hoho dah camane nak siap, 2 minit skali layan chatting kat fb- wakakaka ) makan megi je arini okkay...

So tgk kat JJCM pasal Tako Tao, dulu mase kat Espie aku rajin layan Tako Tao ni dekat Queensbay Mall Penang je kot, sanggup drive ngan cousin aku semata beli menatang ni...

Tengah layan blues, pastu tetiba Zizol wassap n chat kat fb aku ajak g makan, hoho pucuk dicita ulam mendatang, teringat nak g Midvalley or Sunway layan Tako Tao yang octopus punya, 

TAPI!!!!! kerja masih bertangguh dan kalau dating ngan si Zizol ni mau terus layan cite cartoon kat wayang, memang alamat kerja akan trs tak siap..kenangkan sok ade meeting plak, seram plak aku bayangkan dlm meeting tetiba tanya sal transribe, tak akan aku nak sengih bgtau belum siap sbb pg dating makan Tako Tao kot, cam hareeemmmm okkay...nnti x pasal2 kena bambu ngan bos...hohoho trs matikan niat jahat berjimba-jimba ngan Zizol ni. So kesimpulannya, aku hanya ber tako tao dgn niat je lahhhh...hahahaha next time je la...

Ni la Tako Tao, pic aku kredit kat pakcik Gugel...
Makanan Jepun tak salah aku, tapi mmg best sgt lah...
Yg Octopus paling best...

Kesimpulannya inilah kaitan mereka bertiga...aku taip entry ini pun sbb juling otak aku wat transcribe tu..so merempan jap kat sini...hahahah TAK ADE KAITAN KAN???? 

MOTIFFFF!!!!!!

ok bye......





Saturday, December 1, 2012

..:: Letih Tapi Bahagia ::..

Assamualaikum dan salam 1 Malaysia...

Syukur alhamdulillah....pejam celik je dah hampir 2 minggu aku dekat company baru ni...rasanya maybe aku akan stay kat R&D ( Research n Development ) Dept ni rather than early January 2013 transfer ke Public Relation ( Adverts ) dept...suppose to aku just temporary je sini sbb gantikan si Radha as Executive yg resign Nov...tapi lama2 aku lak rasa best stay Department ni...

Sebab aku dah enjoy giler kot kat sini and boleh explore new things...Research Dept ni lagi enjoy sbb sumtimes aku rasa mcm dlm studio plak...hahahah sebab byk sgt artis tak terlatih kat sini....1st of all staff kat sini mostly mmg sempoi giler.,...( drummer alley cat ai nye supervisor tau Mr David John- jangan jeles )

Dia punya stress ni lain macam sket...tapi stress yang gila2 sbb aku ni kan jenis yg suka hidup under stress...laju sket otak aku function... pg keje pagi2 lagi mmg dah start stress la sbb jammed sucks kat KL ni, smpai office pun stress gak tgk perangai budak2 office....stress yang bahagia!!!! mcm dlm spital bahagia korang mampoo??? hahahahah

Aku masih lagi belajar banyak benda dari sini sbb mmg aku zero knowledge pasal research kot...tapi alhamdulillah otak aku cepat tangkap...dan bila explore sumthing yg different daripada knowledge yang sedia ada mmg best...terasa cam student plak hahahahaha......muda sket rasa...

To Mr Raz ( my big boss ), Chuck,Devi, Ratha, David John, Lingess, David Low, Fikhran Haris, Ayu, Siah, Syawal,Iwan, Zaidi, Ilham Abadi, Nisa dan lain-lain ( lupa lak nama ) love u guys coz cheer up my day every single days since I become part of ur research family ( baca entry ni takmo touching2 ekh sbb korang mmg the best ) -  paling best sbb big bos yg baik hati, ari2 belanja makan mcm2 kat opis...hahaha nak pujuk suh wat OT ari Sabtu kan...
 

p/s - hopefully Dato' tak la paksa aku transfer Dept bulan Januari ni....tak moooo sy nak stay sini pelisssss....


Wednesday, November 14, 2012

..:: My Ivory White Froggy ::..

Assalamualaikum dan ....

SALAM MAAL HIJRAH 1434, 2012/2013Masihi

Esok semua umat Islam akan menyambut tahun baru kalendar Islam...Yeay...so ape kah azam2 anda sekalian?? aku?? azam yg lama masih diteruskan cuma akan mencuba menjadi yang lebih baik..InsyaAllah...doakan sy okes....



Back to the topic......

Mood still dlm kejakunan a.k.a excited lagi sbb I am MARRIED again....huhuhu...but this time bukan dgn manusia tp ngan keta...ahahahahaha...boleh kan???  MY OWN 1st CAR ALREADY WITH ME maa.....( eksaited lagi nih )....

Actually....dah lama gile aku mengidam kereta Myvi SE 1.5 ni since launching bulan Jun 2012 tak silap aku....... Sbb keta compact ni lebih comel dan sweet sgt bila perempuan yg drive ( alolololo melooatt )...dan yg latest version ni lebih sporty n garang kot...

Mula2 tahun 2008 lagi aku dah adore giler ngan Myvi 1st edition...tak silap aku start Myvi diperkenalkan tahun 2005....ade berapa version till now aku x sure...yg latest aku tahu tahun 2012 Myvi 1.5 SE ngan Myvi 1.5 Extreme...mase 2008 aku study lagi..soo mmg x mampu la...berangan dlm mimpi je hadoooiii...



Design dalam dia sumpah cantik....nampak sophisticated modern sgt...
 
 
Meter digital kaler merah mmg cantik sgt...nmpak seyes sporty...
kat stereng ade button volume n channel control...lawa kan????

Ni la my love hubby rite now..hahah comel kan putih...( puji sendiri phuuii )
 

Br lepas basuh occay sbb terlalu poyo...ahahahahaha

Pic dr Cik Google....pandangan tepi...

 Nampak dlm pic kecik tapi seyes dlm dia luas....selesa sgt....garang giler tgk...



Abis study smpai Nov 2012 ni aku drive kancil abah aku......puas hati giler kot sbb kereta keluaran Perodua as my opinion  mmg terbaik lah...dr segi performance, petrol savers and design...even my lovely kancil pun dah 6 tahun servis tp still power lg dan byk sgt berbakti kat family aku...skrg dah dipindah milik ke adik bongsu aku...

Kancil ni sblm di tukar sport rim oleh adik aku...
byk berjasa oke kat kitorg....

Perasan tak design Myvi mula2 cam katak yg ready to jump...tp seyes nmpak cumel...sumpah tak tipu...hahaha lg2 kaler hijau...By time,   design Myvi dah makin improve.... makin lama makin cantik n sporty......yg latest tahun 2012.... Myvi 1.5 SE dgn Myvi 1.5 Extreme ( Lagi Power Lagi Best  ) mmg speechless mase aku tgk kat show room...fallen love badly...kaler cun...sporty dan yg penting mengekalkan kecomelannya...

My choice mestila 1.5 SE Ivory White Auto kan ...putih bersih dan comel...keta kompak Malaysia yg terbaek....dn yg penting save petrol...

Finally my dream comes true....biarlah org lain minat keta ape pun...important thing is I was fall in love with Myvi and will always be.....syukur alhamdulillah sgt2 dpt Myvi ni pun...biar byk komen2 negative pasal keta2 local Malaysia.....

Ade gak yg komen kat aku...ala Myvi je pun...ape kelass keta local...org amik la Toyota ke....Honda ke...alang2 nak beli keta...mmg la senang ckp ye tak...nak wat payment bulan2 bkn aku ke??? haha nak wat pe bg pedih jubo...nak menanggung sengsara sedangkan gaji x semenggah kan...aku ukur baju kat badan sendiri jek...ok

Bye......



Sunday, November 4, 2012

..:: Close One Door...Another Doors Open ::

Assalamualaikum n Salam sejahtera...

Hye peeps.....how are u ladies n gentleman....hope everything was fine....

First I wanna say Alhamdulillah and infinity thanks to my family n friends  for all their support during my bad days......especially in this 2012....coz my life start to be better slowly....InsyaAllah
 


Honestly, sometimes I can't stand...keep cry and asked Allah...Why my life like this....He gave me no answer...I asked again...why I'm still here....again no answer....and I start give up in life...I blame my destiny....why I was born as an unlucky person...Astaghfirullahalazim....

I realized, I can't blame Allah for every tears I have whiled I never thanks to Allah for every smile He gave....coz everything goods come from Him..bad things come from us....

It's not coincidence..It's not a fate nor karma....It is a God timing....but I keep on hope things will get better...just know that everything happens for a reason...don't beat yourself up...

But now....I'm really appreciate all things happened in my life coz they teach me too many things....gave me a strength...show me the value of family and friend relationship....and I do appreciated what I have in life...my heart keep whispering to me to keep patient...and redha to my destiny coz Allah will give me when time come...He wont give u when u asked...but He gave u when u need....

Now, end of 2012 I feel my gloomy day will end slowly...Alhamdulillah I got job offer in Oil n Gas Company which is multinational corporate company in Public Relation Department at Melawati and will start on January 2013...and last but not least my dream come true...my dream to have my own first car with my own effort ( supported from family )...White Myvi will be in my hand next after tomorrow, maybe this is just a small thing for other people but it is really big thing for me..alhamdulillah again....

InsyaAllah with all this gift from Allah will motivates my self to be better for my religion....parents...my family...friends and society....Alhamdulillah again...

So...for anyone here who think they are in really bad days and think they life are cruel...keep be patient, keep ur faith to Allah...don't give up to asked Allah for help...coz no one can help u..only Allah will be with u always...tears eventually fade and one day everything will be exactly how it's supposed to be..moving on is a process and u have to promise yourself that you're really ready to let it go....

p/s - Experience is the best teacher in life...I hope with my sharing can lil bit motivated other people outside to keep trust on Allah....believe in ''One Door Close...Will Be Another One Open ''....dont keep staring n hoping that close door will open again without realized that another doors are waiting n welcoming u...InsyaAllah....

Saturday, October 20, 2012

..:: Kisah Segelas Susu ::..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Arini aku nak copy paste satu cite yg agak touching...maybe ade antara korang yg penah baca kisah ni n maybe yg x penah...copy dr group Chainz of Frenz kat email aku...teringat cite Pay It Forward...ermmm


BASED ON TRUE STORY....

Kisah segelas susu yang penuh pengajaran


Sudah beberapa jam si pengembara berjalan kaki memerhatikan pemandangan indah musim bunga di kawasan perkampungan itu. Bunga-bungaan sedang mekar, unggas dan serangga yang berterbangan ke sana dan serata halaman rumah yang cantik dihiasi kuntuman bunga amat menarik perhatian pengembara muda itu.
Tetapi perjalanan yang jauh dan matahari yang sedang terik menyebabkan pemuda yang cintakan keindahan alam itu mula berasa letih. Tekaknya kering, sedangkan pengembaraannya masih panjang lagi.

Lantas pemuda itu memutuskan untuk pergi ke sebuah rumah kecil di sebuah ladang di tepi jalan yang sedang disusurinya itu. Seorang budak perempuan membuka pintu rumah yang diketuknya tadi. Wajahnya comel.
Pemuda itu menceritakan yang dirinya kehausan, dia berharap budak perempuan itu dapat memberikannya segelas air. Budak perempuan itu bergegas ke dapur dan sebentar kemudian kembali mendapatkan pemuda tersebut.
Dia bukan membawa segelas air, sebaliknya segelas susu kerana dia tahu pemuda tersebut bukan sekadar dahaga tetapi juga memerlukan tenaga untuk meneruskan pengembaraannya.

“Berapa harga susu ini?” tanya pemuda itu selepas menghabiskan susu tersebut.
 
 
Jawab budak perempuan itu, “Oh, percuma! Tak perlu bayar. Emak dan ayah telah mengajar saya supaya jangan meminta sebarang balasan terhadap apa juga kebaikan yang kita lakukan”

 
Pengembara muda itu tersentuh hati dengan jawapan tersebut. “Kalau begitu, saya hanya dapat mengucapkan terima kasih sahaja,”kata pemuda tersebut, disambut oleh budak perempuan itu dengan senyuman dan anggukan.
 
Sifat mulia budak perempuan itu memberikan kesan yang mendalam kepada pemuda yang berkenaan. Kejujuran budak itu dan keengganannya menerima sebarang bayaran, walaupun dirinya sendiri miskin, sering saja bermain dalam fikiran pemuda tersebut.

Tahun berganti, budak perempuan itu yang kini berusia 20-an, diserang penyakit kronik. Dia dihantar ke sebuah hospital terkenal di tengah kota untuk diperiksa oleh doktor pakar dan seterusnya menjalani pembedahan. Seorang doktor dipanggil.
 
Sejurus melihat wajah gadis itu dan alamat tempat tinggalnya, doktor itu segera terkenang saat dia meneguk segelas susu suatu ketika dahulu. Tidak lain tidak bukan, inilah budak perempuan yang pernah memberinya segelas susu dan kemudiannya berkata,” Emak dan ayah telah mengajar saya supaya jangan meminta sebarang balasan terhadap apa juga kebaikan yang kita lakukan,”
Kini masanya untuk membalas jasa. Doktor itu melakukan segala yang terdaya untuk menyelamatkan gadis tersebut. Si gadis ditempatkan di wad untuk beberapa lama. Pembedahan dilakukan dan penyakit si gadis berjaya diubati.

Kini bayaran perlu dikenakan kepadanya. Bil rawatan ditunjukkan kepada doktor itu untuk pengesahan. Doktor tersebut menyelaknya sehelai demi sehelai. Dia memerhatikan setiap angka yang tercatat pada bil tersebut, kemudian menulis sesuatu di bucu helaian terakhirnya. Setelah itu dia menurunkan tandatangannya. Bil itu dihantar ke alamat yang tertera, iaitu sebuah rumah kecil di pinggir ladang.
Gadis tersebut menggeletar sebaik menerima bil tersebut. Helaian demi helaian dibeleknya, ternyata jumlahnya terlalu besar. Dia tidak mampu membayarnya. Walau si gadis bekerja sepanjang hayat sekalipun, belum tentu dia dapat membayar bil yang dikenakan itu.
Jumlah-jumlah yang menakutkan terus terpapar, hinggalah ke helaian terakhir apabila si gadis membaca satu catatan ringkas di bucunya. Tulisan itu berbunyi…
—————————————
Sudah DiBayar Dengan SeGelas Susu.
-Dr Howard Kelly-
—————————————
Artikel ini adalah pengalaman sebenar Dr Howard Kelly (1858-1943), salah seorang daripada empat doktor yang mengasaskan Universiti John Hopkins, Amerika Syarikat.


 


p/s - moral of the story...bila kita niat nak membantu seseorang tu jgn la kita cuma nak kan balasan je..sbb setiap manusia adakalanya mmg sangat memerlukan bantuan tp x mampu utk menceritakan masalah sbnrnya...

Thursday, October 18, 2012

..:: Facebook ::..

Assalamualaikum to All Muslim...

Salam Sejahtera to all non muslim....hikhik...skema siot...

 Rupanya dah masuk Oktober..satu hapah entry pun aku x wat...even blogwalking n jengah blog ari2... dah xde benda best yg aku nak share cumanye prob2 belaka...kang aku share problem je ari2...mesti korang kata aku ni muka bermasalah kan...x pun cuba meraih undi simpati sbb dah officially jadi Puteri UMNO kan...oopppsss terlebey sudaaaa....

Sebenarnya aku sgt suka Facebook...best sgt bg aku FB ni...tp seriusly annoying bila ade certain2 manusia yg gunakan FB utk benda2 yg mengutuk...mencaci...mmg bukan prob aku pun...tp menyemak wall aku...so sesi meng''clear''kan org2 cenggini telah pun dilaku kan....

  Satu g spesies yg mmg suka mengadu...tiap2 hari ade prob...smpai problem dlm kain pun nak cite kat org...OhMyFacebook tol...x kisah la nak update status ari2..tp ari2 cite mslh ko... mslh pakwe ko x tipon..suami ko x bg nafkah batin..bini ko cantik tahap cinderella smpai ko x mampu nak hadap..suami ko perform malam Jumaat x bape best..sume nak cite...x paham aku manusia cenggini...

Ade lak spesies yg....kapel ngan org tu...pastu putus update lg...kang update lg org ni nak kenalan ''katew kitew chantek sangat''...sejam pastu plak update lg ''expakwe kiteww nak kapel blk la...camane''...pastu sejam pastu...''mane satu nak pilih ni..dua2 encem''...WTF sungguh...if spesies muda belia remaja aku x kisah...ni tahap mak mak org...ooohhhh tolong laaaaaaaaaaa

Arrrggghhhh stress aku tau dak.... mmg annoying...satu je aku nak pesan...bila ade mslh...try settlekan bukan canang satu facebook..dr org tatau prob umahtangga korang..trs sume sedia maklum...pastu ade tukang cucuk2 plak...sape susah...haiizzzz

p/s - ni cuma personal opinion aku je....sape terasa sorry la ye...

Saturday, September 22, 2012

..:: Untuk Apa Membuka Pekung Di Dada ::..

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia to all of u....


Semalam aku ade berchit chat dgn seorang kwn yg leh dikira sebagai sahabat baik dan seorang pendengar yg baik kat FB ( even aku taip..dia baca..still aku pretend cam dia dgr oke )... slalu juga makhluk ni baca posting aku kat blog cuma dia bukan blogger..

Tak sekreatif cam aku katanya <-----yg ni aku tipu...haha

Dia ade tanyakan nape aku x nak post pasal kisah hidup aku yg agak sadis...I know wht she means...pasal kisah rumahtangga aku yang dah GAGAL.... Entry aku xde satu pun menjelaskan kenapa rumahtangga aku gagal diselamatkan...sume entry yg lalaland belaka ( kunun2 cam aku xde prob sgt )

This entry to u my dear....why I dont want to expose my story in my blog...


  • Kisah rumahtangga aku tersangat complicated smpai aku sendiri terbelit2 dlm situasi itu...

      

  • Membuka aib rumahtangga aku ibarat membuka pekung di dada dan Allah x suka manusia yg suka membuka aib org lain malah aibnya sendiri..

     

  • If aku wat entry konpem entry tu kunun2 cam salah sebelah pihak je kan..kunun aku x salah lnsg...( itu meraih simpati namanya )


  • Demi menjaga hati pihak2 tertentu yang dah byk berkorban utk kebahagiaan rumahtangga kami tapi masih tetap gagal. ( bajet retis plak )

     

  • Biarpun penceraian itu dibenci Allah tetapi menyeksa diri sendiri juga berdosa juga melibatkan AKIDAH..menyelamatkan akidah atau rumahtangga mane lagi penting???

     

  • Dan masalah rumahtangga kami semakin menjadi barah tahap terakhir...

     

  • Walau nampak cam bahagia tapi hakikatnya Allah je yang tau ape yg kami lalui...

     

  • Sebab manusia hanya pandai menilai, mengkritik, menghukum dan menokok tambah takut terjadi fitnah.


  • Last but not least...dah tertulis di Loh Mahfuz jodoh aku dengan dia hanya setakat itu sahaja...itu kehendak Allah...jodoh kami x panjang...dan benda ni dah makan bertahun..


  • Finally, biarlah segala yang berlaku mengikut perancanganNya....

 

Cukup kot 10 dalil tentang kenapa aku x nak exposekan masalah peribadi aku kat sini.......
BUKAN AKU X CUBA SELAMATKAN RUMAHTANGGA AKU...TP AKU CUMA HAMBANYA YG LEMAH...





p/s - aku cuma manusia biasa...dia juga manusia yang x penah lari dr kesilapan... lgpun tujuan aku berblog cuma utk share yg best2 je...yg xbest simpan dalam hidden file je kot...huhuhu

sekian wasalam....


Monday, September 17, 2012

..:: Masih Dalam Suasana Raya ::..

Salam Alaik & Salam Sejahtera.....


Still dalam mood raya lagi kat area kwsn aku ni..dan ari ni adela penutup kepada Open Hoz tanpa henti....huhuhu...

This week keje aku cuma sediakan perut kosong dan attend open house kwn2 Mr Specky Diver je kat dalam base.... leh la eratkan ape yg patut ngan kwn2 family diver dia...start dr umah Rin Imigresen....ke rumah Lalan Diver...berakhir kat umah Mrs Zura n Hafis....mmg best sbb aku x yah masak pun dis week...

Bergaul dgn org2 yg berlainan style dan cara ni pun sumtimes best gak...x pnh terlintas kat pikiran aku pun utk ter join dgn group2 diorg ni...ntah tetiba je ter jadi plak silaturrahim baru ni yg mmg  aku syukuri sgt...alhamdulillah semua nya berjalan dgn lancar...

Situasi yg semakin pulih dlm hidup aku even slow2 tp mmg byk benda yg aku belajar....Anger Management....Stress Healing....Time Management n so on...cuma ade few things je lg yg aku blm clearkan dlm hidup aku...InsyaAllah segalanya akan berakhir...

Mr Specky Diver dah byk membantu aku dr segi mental n fizikal smpai aku terlupa yg aku byk menangis sebelum ni...mungkin ini ape yg aku perlukan cuma masa nya belum tiba....


 
 Ni pic mase raya ke-6 x silap aku..mase tu kitorg pg Kulim umah kak nani ( baju pink ) pastu pg makan2 kat Bukit Mertajam...Restoran ape ntah aku dah lupa tp makanan mmg mahal giler dan x berapa sedap..hakhak...


Ni pic last week...oppss tp ni bukan Mr Specky Diver ye...jgn slah sangka....
ni adik aku....Si Lanun Tempur...



ok lah bye....

p/s - doakan saya pelissssssssss.....

Wednesday, August 22, 2012

..:: Only Blogger Can Understand A Blog ::..

Salam Aidilfitri to all muslim....


First of all...I want to say Selamat Ari Raya Aidilfitri n Maaf Zahir Batin to all my fwens here....

just wanna share things....

I had a sucha precious wonderful aidilfitri this year with my family n beloved ones ( this year he's going back to his hometown )....

After 2 years yg mmg lngsung xde feel beraya..huh suck....this years we all family had raya celebration in Sungai Petani which is sume adik beradik aku blk kedah tahun ni...

1st skali mmg sakit otak kena serbu dgn all my nephew n nieces....poket semakin menipis..hahahaha but not include with my neighbors kids...mmg masak sungguh....but really priceless moment...



 Raya - raya makan - makan kat umah jiran aku....


Yang baju oren tu tuan umah yg pening nak layan set2 family aku....muahahaha
( ade lebah a.k.a bee satu family )

Ekh ekh...cuba spot kat mane aku????

My nephew yg feeling empty..ntah ape spesis aku x tau...xde perasaan langsung!!!!


Regarding to my title today...I think, only blogger can understand a BLOG n other bloggers...

Some ppl think, to havin a blog it just westing time behind the lappy/pc to update an entry...x tau camane nak explain how wonderful is that to havin ur own blog...cuma blogger2 je yg akan understanding to each other...blogging x bermakna korang just nak mengutuk..troll...gossip...tp more to sharing thought...personal opinion...life story...cooking...recipe...and so on...depends on that blogger.... wht they want to share in they own blog...


 Me in red ruby silent thinker...


Seyes ssh nak pahamkan org yg tak into blog ni akan ke'best'an blogging ni...yg paham sket2 ade...yg paham tp wat2 x paham pun ade....yg x paham langsung...dan yg tanya blk...blog tu ape??? OMG...


FB..Twitter..My Space...dan lain2...sume tu sumthing yg similar cuma style kot berbeza...blogging ni bg seorang blogger adelah satu kepuasan....SATU KEPUASAN OKE!!!!

Peace yow tu all blogger...huhuhu

Klah....bye....



p/s - coz of can't understand how works on blog....my relationship ruin just like that...errmmmm...cam bodoh kan...xpe la sume tu ade hikmah...



try

click tau