**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Tuesday, May 21, 2013

..:: Product Review : I Love Elianto :..

Assalamualaikum and hola all...

Beauty... cantik...make up...perempuan....ade connection to each other tau all this words...last week aku, my sis and sis Leen jalan2 kat Aeon Rawang...tujuan satu je sbnrnya..ladies talk and ladies hi-tea je...sbb x nak ade bdk2 or bapak budak ikut...haha...

But at the same time aku tgh mencari blusher, lipstick and eye shadow...dlm plan aku nak cr kat Midvalley je yg brand MAC...sbb aku suka style Rani Mukherjee punya make up...brownish je...sesuai utk yg kulit tanned or melayu kita kata sawo matang...tapi MAC satu je kelemahan dia selain dr price yang quite high...dia punya kandungan agak diragui halal nya (kata si salesgurl tu)...huhuhu itu mmg aku lemah sket...

cantik kan Rani make up brownish je...nmpak perang2 sket..

Then ternampak butik kosmetik Elianto, saje je la survey2 situ...harga affordable...dan paling best ianya halal...lega sbb xde sumber yang diragui...color2 dia pun mmg marvelous abis...ade byk pilihan dan variety...ade plak hadiah sempena Mothers Day...discount and so on...rembat la serba sedikit...

Let see what is the product I use everyday for make up....


 Kokuryu Summer Cake ( Russet ) a.k.a Bedak Arab,

Hehe nampak sangat baru beli...dulu aku try beli yang casing putih tu ...yang kecik..tahan dekat dua bulan...skrg beli yang besar trs..tahan  3-4 bulan lak kot..( hari2 melaram tu ) haha jimat kan... 

Before ni aku mmg pengguna setia 2 way cake Miami ( Cosway )...rasa ramai tau kot jenama Cosway...mmg best dan flawless compact powder dia...pastu last 3 month camtu aku nak berubah angin sket..so aku try bedak arab kan...double best effect dia...dan kulit aku jenis dry skin...so bedak ni bagi effect lebih moist..dan cerah...harga agak murah dan yang penting halalan toyyiba...( penting tau kosmetik halal )..

Untuk make up mata plak .....jeng jeng jeng...

Eyeshadow Elianto( Dark Brown Shimmer Color )
suka yang shimmer dari matte..matte nmpak lebam..

Mascara Maybelline 

Super Liner Eye Liner Liquid ( Loreal )
Eyestudio PencilEyeliner ( Maybelline )
Celak hitam pekat  (Maharani )

Eyeshadow Elianto color favorite aku tu...normally bila make up aku more prefer to earth color like kind of brownish..seriously aku suka color2 nude...mocha...brown...sesuai utk kulit aku yg ala-ala tanned ( Verangan nak dptkan kulit cam Rani Mukherjee kot )

For Eyeliner and eyebrow...aku suka hitam pekat maharani sbb senang tanggal...halal dan senang apply..seriuosly best giler...Loreal aku just guna mase time off wanita sahaja..hehe sbb diragui kehalalan nya...Maybeline plak just sebagai celak bawah mata and sumtimes malas giler br aku pakai pencil eyeliner, especially lambat bgn pagi terkocoh2 nak g opis kan...senang...

Mascara plak aku mmg dah lama stick ngan Maybelline tapi lately aku test Elianto nye mascara mcm best giler..cantik je volume and very soft...abis je yang ni...aku nak rembat Eliantonye gak...one more thing Eyeliner Elianto pun best giler sebenarnya...dlm list gak ni...wakaka...

 Make up brush Elianto 

 Blusher Elianto

Ni x tau nama ape...for eyelashes curl effect

Berus make up Elianto mmg lembut, again sbb diperbuat dari sintetik bkn bulu haiwan..best je apply kan loose powder and blusher...huhuhu blusher Elianto boleh tahan la...

 Shine Up Collagen Lipstick Elianto
( Cinnabery )

 Lip Liner Elianto

Lip Ice Sheer Color..

Aku paling cerewet bab lipstick...bibir aku sensitif...silap pakai akan trs merekah2 dan kering mengelupas..Lipstick Maybelline failed...Loreal failed...Silky Girl failed...Cosway failed...Avon double failed..semua lipstick tersebut menyebabkan keradangan bibir terlampau..haha hambek ko ayat..

So, normal use mmg aku pakai Lip Ice before ni...elok utk melembutkan bibir dah cukup, color pun pinkish2 sket...now dah try Elianto cinnabery...color mmg yg aku adore lah, mcm Rani suka pakai hahahaha...ade collagen and so far sesuai ngan bibir aku....

Last but not least...Finishing kena ade kan...ingat masak je ade finishing...

Ronasutra Mineral Loose Powder ( akak ai yang bagi )
Loose powder terbaek yang aku ada so far....now cuma aku still nak dptkan Elianto nye produk lepas ni :
  •  Loose Powder
  • Compact Powder
  • Eyeliner
  • Skin Care

Kat bawah ni yang aku n akak shopping kat Elianto last weekend...dpt perfume and make up box as gift...

 My sis nye hasil shopping...perfume and box tu yang free...



 Mascara, Eyeliner, lipstick and compact powder


My belonging lak...huhu....sama gak dpt perfume and box as a gift...


Happy Mother's Day Gifties....huhuhu


Huhu sape kata aku cam kanak2 aku tembak..wakaka
Jam Ice ni mmg nmpak more teenagers kot..haha sporty tp aku dah berkenan giler..since dlm opis aku dah jd trend plak..Nisa ngan red Ice...Azam ngan Pink...so ai x nak outdated kan...well my watch pun dah selamat jadi koleksi sbnrnya...color turquoise black...boleh??? Jmpa client pakai jam ni sgt lah tak profesional but look trendy..wakaka...yang aku gila sgt adelah tabung dia...hahaha gile best dpt tabung baru...

below....below....

My sis and kak leen..

p/s - btw I know this entry are very long and annoying...hahahaha thanks for reading this entry syok sendiri..wakakaka jgn meluat kat aku tau!!!





























Thursday, May 16, 2013

..:: Sometimes ::..

Time comes...time gone...so we are...sad comes...and sad gone.. 
I am remain...never change..season come and go...still I am my self...pain...quietness...upset...in time of searching my soul mate..truly love...I've going through all...

They say time heals all wounds...but in some relationship, some wound only get deeper with time....so do I...

So in our life...we should always listen to strangers, because sometimes they knows better that our own...

We are in the crossroad in life.....where there are 2 roads...
one that leads to happiness and .....the other one leads to an endless wait...wait for love which u may never find...

Love and death...both come uninvited...

When two people are going through the same phase, they understand each other better...they become close..

What ever they can't say to others, but they can say to each other....

In relationship, no matter who's right and who's wrong, someone has to make a first move...

Coz sometimes we make mistake in love...

Relationship is not about the word..but they are about circumstance, no one knows why one slips in a relationship....

Why one fall in love outside a relationship..no one knows...

We knew this was the end of our journey..these were the last few breaths of our love story..

We had to collect these moment and breath a new life into our old relationship ..

Because happiness can never bloom in they shadows of lies...no one knows...but God knows

Never say goodbye coz good bye kills all the hope of meeting again and who knows...we might meet again...Now...
See what has happened!!! I am your's and you're mine....




( love this notes very much...)

p/s - dedicated to my love ones...Rafauzi Ismail....

try

click tau