**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Saturday, February 25, 2012

..::Lola Givin Birth::.

Salam Alaik again...

Skang rajin lak aku mengupdate blog ni..haihhh if malas..mmg malas tahap dewa berlawan ngan detektif conan...if rajin, terlajak2 lak...errrmmmm x bley blah...

Ermmm again, ari ni  I feel like wanna post entry bcoz of 2 things happened...

1st - I cant sleep nite time like now...still awake even time going to dawn already...I guess aku ni Insomnia kot...haha spesies batgurl...ngeh3!

2nd - bcoz of Lola my sweet cute hamster...yang dlm entry NI ngan NI.... already givin birth...yeay dah dpt cucu aku...dua hari lepas je kejadian ini berlaku dlm kul 9 malam...mmg aku da perasan yg si Lola tu cam gemok giler...perut bulat sbb bulan lepas x silap aku dia miscarriage....tup tup dia jadik gemok semacam...pastu garang dan x larat...makan kuat...

 Lola Babies- merah2..sume tgh tido...eeeiii geli kan

I thought yes she has pregnant but then i never tot will givin birth so fast...tetiba malam tu cousin aku jerit2 gelik2 sbb anak hamster dah kuar tergedik2 kaler merah2...bukan sekor or 2 ekor...skali 7 ekor ko....hambek....aku pun tgh bagus makan salad terus mematikan selera aku..haha...gelik siot...anak2 dia dah la tecit2..pastu kaler merah2...gedik2 lak tu...aaaiiii tegak bulu roma aku tgk...time tu lak aku tgk laki si Lola ni Fabian cam mencanak2 lari kuar dr umah tu sbb tergezut la kot....harharhar...trs aku asingkan diorg...


Now Lola still brestfeeding baby2 dia...membe aku suh namakan diorg....giler  tau nak letak nama ape sbb byk dowh...tiap2 malam aku bg Lola makanan spesel sket cam carrot, epal, japanese cucumber utk bg dia byk susu...tgk dia jaga anak2 dia cam seorang ibu mithali lak...silap2...seekor ibu mithali...tetiba terasa tua lak diri ni...haih dah tiba mase nak kena ade baby sendirik nieh...Akan dipertimbangkan yea...InsyaAllah...msg kat hubby bgtau yg hamster dah beranak..leh dia reply ape "dun worry bout them coz u will gv birth soon" ces ces dan ces lagik...ntah pa pe deh...

 Lola makan je keje dia...tinggal babies dia golek2...
Yg hitam2 tu org kata nak tumbuh bulu...ntah betul ntah x...
selagi koekor x membesar sebesar Lola, jgn hrp aku nak sentuh...geli der...


Yg bestnya anak2 dia sume dah ade buyer.....harharhar...jom berbisnes hamster.....bg diorg besaq dulu...puas main ngan mak diorg...pehtu mak diorg pun dah cam nyampah tgk diorg br aku jual k...murah2 je...seekorRM 10 je...
nak pakej skali RM 50 (cage,food,hamster 1 pairs )...

Their name for now just A,B,C,D,E,F,G kira ok la tu ye dok...

Ekh diaorang tu utk org kan..if utk hamster camne??? diaekor...huduh la pulok....


Ok jumpa lg k...terasa cam nak tido lak skrg....ngantuk...nitezzzzzzzzzzzz..........tggu subuh dulu....


Assalamualaikum sume....

Friday, February 24, 2012

..:: Segmen Mari Berbelanja ::..

Assalamualaikum all..

Hari ini just nak Inform kat sume yg BlogShop Noorfa dah start dilancarkan...br ade 1st promotion dan akan ade lg next entry..so kepada sesapa jenjalan la ekh...x beli xpe...jenguk2 dahler ok...

DENGAN LAFAZ BISMILLAH SAYA MEMPERKENALKAN....TAAADAAAAAA



Jom meramaikan jemaah kat sana...oke semua....babai...Akan diupdate dr mase kesemasa....
SHOPPING IS CARING RITE...

Wednesday, February 22, 2012

..:: Spesies Yang Mmg Suka Watkan Darah Aku Mendidih ::..

Assalamualaikum semua rerakan blog on9 dan sebagainya...

Nowadays ( ayat x bley blah ), mmg jarang sgt aku update infinity page aku ni..nak kata busy sgt xde la...nak kata x busy pun x leh gak...semua just so - so je...

Ingat x last entry aku ade bgtau nak g somewhere kan...entry yang INI..

Actually, aku x pg memana pun..just pg ke Pusat Pendidikan Al- Barakah, Manjoi Ipoh Perak untuk menenangkan fikiran dan menimba ilmu serba sedikit...memandangkan masalah yang datang bertimpa-timpa yg mmg hampir membuatkan aku jadi mental sick mind...best sgt tempat tu dan Alhamdulillah rohani dan jasmani aku getting better than b4...


Lari tajuk sket la...nak cite sal kes semalam, aku n cousin aku g LHDN Sitiawan Branch... aku terjumpa ngan pekerja gomen yg spesies KURANG HAJAR DAN BIADAP...
mmg klise if aku kata bila aku deal ngan org keje gomen kat dept memasing, mostly result are so disappointing..sorry to say to anybody working in Govt field...aku x pointing sume..maybe 20% mmg spesies biadap dan kurang hajar..tp yg kat Sg Petani nye LHDN mmg marvelous super duper 100% great...

X perlu aku nak detailkan kat sini ape yg jadi semalam, tp budak kurang hajar biadap mak bapak x ajar tu just keje kaunter je..

Budak biadap tu umur 21, nama dia Ikhwan ( nasib xde pic, kalo x dah mmg aku tepek kat sini )...spesies yg kurang hajar...Mmg semalam perang giler antara aku, cousin aku ngan budak biadap tu..seyes depan2 org ramai, dah la aku skrg tgh cuba mengcoolkan dri aku dan hot temper aku yg tahap dewa ni..

tp yg ni mmg aku x bley blah...dah la dia herdik2 aku, aku leh sabar lagi...depan2 org dia kata aku spesies degil...SIALLLL betul....saje nak memalukan aku + complete ngan mimik muka sinis yg mmg membuatkan darah aku otomatik mendidih...


Bidang keje dia ialah terima ape yg org ramai submit...pastu proses...bukan menunjukan kecelakaan puaka mulut sial dia...aku bukan adik2 dia untuk dia nak herdik2 aku...mmg giler skandal ape yg jadi smlm smpaikan ade pakcik polis bantuan yang berlagak cam polis nak ugut2 report aku...blah la wei...terang2 aku maki depan2 aku x takut ko pun..dah la polis bantuan, belagak..takat gaji 800 sebulan ingat aku kesah..kentut je la aku keje 2 hari je dpt duit tu...bodo nye manusia...merah2 muka budak ngan pakcik tu bila aku maki diorg thp dewa sbb aku x leh control diri aku dah mase tu..


Kesabaran aku ade tahapnya, kan da kena laser caci makian hamun dr aku ngan cousin aku sbb kami bukan spesies takin shit from ppl especially yg keje taraf bawahan belagak cam pegawai ( sori aku just pointing budak biadap ngan pakcik polis bantuan a.k.a guard tu je )..kan buku bertemu ruas...aku x niat nak rendah2 kan org keje gomen yg bawahan just budak biadap tu ngan pakcik bodo tu je..

Kes ni aku da report kat yg sepatutnya, hopefully diorg take action for this case,  especially yg keje deal ngan customer tolong la berbudi bahasa sbb yg dtg opis korang bukan untuk minta sedekah tp nak settlekan keje kitorg...PAHAM...

Tahap kebencian aku kepada kakitangan gomen yang belagak camni semakin high limit..bek aku berenti sblm darah aku naik lg bila mengingatkan muka2 biadap tu...DAMN...aku tak layak membenci org..tp aku leh benci sikap diorg kan..harharhar

P'S - ILANG SUME KESOPANAN DAN AKHLAK YANG USTAZ KAZIM AJAR HAHAHA...SORY USTAZ...FORGIVE ME ALLAH,  aku kan manusia biasa...

Monday, February 13, 2012

..:: Preparation To Go::...

Salam everybody..

Sory coz lama giler x update my lovely page ni...seyesly I hv too much things to settle even still pending...to get up from fell is not a great moment but teach me a lot of things in life...after long time my weakness day...frustration...quietness...hateful...life must go on...I need to survive...lets passed become a passed...

No easy but I did try my best...tq so much to my family especially my parents...they will never let me down n drowning...I was strongly believed, IHFAZILAH YA FAZKA (Observe the law of Allah, Allah will always protect u, pelihara hukum Allah, nescaya Allah akan memelihara kamu )..

Rezki n foods are everywhere, so I dun scared anymore.. I believed on Allah Promise...this earth belong with Allah, human here it just for temporary, do not too proud of our self, we just Check In to this earth, time will come for us to Check Out...even myself belong with Allah...Alhamdulilah HE show me HIS way to me for my survival...


I just moved to new place n maybe for few years I will stick here....that things keep me busy for such a long period...by the way, I managed to settle few things in my Rumah Baru...and maybe end of next month I will launch my Blogshop Fatiha's Online Collections (collections for Mommy...Baby...Kids and Maternity Dress)....InsyaAllah...May Allah Bless Me always...nnti jom shopping kat my BlogShop pages oke...

Like a crazy person lately coz I've tried to get few wholesale contact which are most of item I need, I cant simply get it here...seyes cam orang bodo...Alhamdulillah berkat kesabaran yang tinggi, finally I managed to contact them n  they bring stock mostly from China, Australia n Vietnam...need to choose n collect them...

Last week, I went to Padang Besar n Baling  to get stock from there...set of comforter, TOTO Narita, bedsheet n so on for people who make order b4 I went back to my hometown...guess what??? just westing my time n petrol to be there...I can't get a cheap price for stock coz Thailand Currency going up... wht a ridiculous reason...in end I got it from Sungai Petani with suitable price  Muslim wholesale.....lucky they got stock directly from Thailand so they can gimme discount ( cheaper than Padang Besar ) to me..

all stock wit me now n few been sold out just now...just waiting last payment from others to gv items...so to anybody want Full Set of 7 pieces  ( 1 Bedsheet Queen Size, 4 pillowcase, Comforter n 1 bolster ) , TOTO Narita King Size, Comforter...just pm me in my mail sufilyrics@gmail.com for price n picture...yg lain kena tggu dlm my Blogshop...all this stuff are good material n quality + affordable price...anything after next week coz this week I'm going to somewhere for few days no internet connection there...

Prepare my things to go....QUOTE for me today is 

KEEP IT UP..NEVER GIVE UP..

HOWEVER HARD LIFE WOULD BE...TAKE AS A LESSON IN LIFE COZ BEST TEACHER IN LIFE IS EXPERIENCE....

try

click tau