**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Wednesday, February 22, 2012

..:: Spesies Yang Mmg Suka Watkan Darah Aku Mendidih ::..

Assalamualaikum semua rerakan blog on9 dan sebagainya...

Nowadays ( ayat x bley blah ), mmg jarang sgt aku update infinity page aku ni..nak kata busy sgt xde la...nak kata x busy pun x leh gak...semua just so - so je...

Ingat x last entry aku ade bgtau nak g somewhere kan...entry yang INI..

Actually, aku x pg memana pun..just pg ke Pusat Pendidikan Al- Barakah, Manjoi Ipoh Perak untuk menenangkan fikiran dan menimba ilmu serba sedikit...memandangkan masalah yang datang bertimpa-timpa yg mmg hampir membuatkan aku jadi mental sick mind...best sgt tempat tu dan Alhamdulillah rohani dan jasmani aku getting better than b4...


Lari tajuk sket la...nak cite sal kes semalam, aku n cousin aku g LHDN Sitiawan Branch... aku terjumpa ngan pekerja gomen yg spesies KURANG HAJAR DAN BIADAP...
mmg klise if aku kata bila aku deal ngan org keje gomen kat dept memasing, mostly result are so disappointing..sorry to say to anybody working in Govt field...aku x pointing sume..maybe 20% mmg spesies biadap dan kurang hajar..tp yg kat Sg Petani nye LHDN mmg marvelous super duper 100% great...

X perlu aku nak detailkan kat sini ape yg jadi semalam, tp budak kurang hajar biadap mak bapak x ajar tu just keje kaunter je..

Budak biadap tu umur 21, nama dia Ikhwan ( nasib xde pic, kalo x dah mmg aku tepek kat sini )...spesies yg kurang hajar...Mmg semalam perang giler antara aku, cousin aku ngan budak biadap tu..seyes depan2 org ramai, dah la aku skrg tgh cuba mengcoolkan dri aku dan hot temper aku yg tahap dewa ni..

tp yg ni mmg aku x bley blah...dah la dia herdik2 aku, aku leh sabar lagi...depan2 org dia kata aku spesies degil...SIALLLL betul....saje nak memalukan aku + complete ngan mimik muka sinis yg mmg membuatkan darah aku otomatik mendidih...


Bidang keje dia ialah terima ape yg org ramai submit...pastu proses...bukan menunjukan kecelakaan puaka mulut sial dia...aku bukan adik2 dia untuk dia nak herdik2 aku...mmg giler skandal ape yg jadi smlm smpaikan ade pakcik polis bantuan yang berlagak cam polis nak ugut2 report aku...blah la wei...terang2 aku maki depan2 aku x takut ko pun..dah la polis bantuan, belagak..takat gaji 800 sebulan ingat aku kesah..kentut je la aku keje 2 hari je dpt duit tu...bodo nye manusia...merah2 muka budak ngan pakcik tu bila aku maki diorg thp dewa sbb aku x leh control diri aku dah mase tu..


Kesabaran aku ade tahapnya, kan da kena laser caci makian hamun dr aku ngan cousin aku sbb kami bukan spesies takin shit from ppl especially yg keje taraf bawahan belagak cam pegawai ( sori aku just pointing budak biadap ngan pakcik polis bantuan a.k.a guard tu je )..kan buku bertemu ruas...aku x niat nak rendah2 kan org keje gomen yg bawahan just budak biadap tu ngan pakcik bodo tu je..

Kes ni aku da report kat yg sepatutnya, hopefully diorg take action for this case,  especially yg keje deal ngan customer tolong la berbudi bahasa sbb yg dtg opis korang bukan untuk minta sedekah tp nak settlekan keje kitorg...PAHAM...

Tahap kebencian aku kepada kakitangan gomen yang belagak camni semakin high limit..bek aku berenti sblm darah aku naik lg bila mengingatkan muka2 biadap tu...DAMN...aku tak layak membenci org..tp aku leh benci sikap diorg kan..harharhar

P'S - ILANG SUME KESOPANAN DAN AKHLAK YANG USTAZ KAZIM AJAR HAHAHA...SORY USTAZ...FORGIVE ME ALLAH,  aku kan manusia biasa...

4 comments:

yana-feehily said...

sabar ye teha..nana pun geram jgk klu berurusan dgn gomen staf ni. kes ni nana slalu sebut kt amir, dia kan keje gomen. slalu pesan kt dia, buat keje btl2..jgn dok berlagak je..

bos nana pun penah je sound org camni..kita p kaunter pertanyaan, tanya elok2 dia jawab nak taknak..senyum pun tak. bos nana pun sound la kat dia...puas hati.

[PCL] said...

dah hangin tahap dewa da nih...alahai org2 gomen.. nape la wat cmtu, memalukan !

fatiha's boutique collection said...

mmg pun nana..xley blah betul...if dia penat skalipun x berhak nak herdik2 org camtu...

tp padan ngan muka dia gak sbb berapi kata2 hamun utk dia...aztagfirullahalazim...

SufatihaNur said...

PCL : huhu ade segelintir je camtu...LHDN kat sp superb je wat keje...peramah plak tu...hehe


ni la dikatakan kerana nila setitik rosak susu sebelanga...

try

click tau