**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Thursday, January 24, 2013

..:: Let Picca Talk ::..

Salam Maulidur Rasul all....

 
Venue :The Messy Office....
Date : 24 Jan 2013 ( Thursday ).....
Time : 23.45 pm....
Tittle : At The Moment...

Today suppose to be public holiday ( Maulidur Rasul ) tapi kitorg still have to work...overtime la sgt kan coz nak siapkan urgent projek...

Ni la akibatnya bila memalam buta dlm opis dgn stress yg melampau...hikhik... so lets picca talk...

 My Dear Ivory White Froggy

 Loyal to wait for me everyday...

kuda putihku lari gagah berani...

 2 Pac -  R U still down ( remember me )

 Aiman my frens car....a.k.a Yunus ( nama klasik dia )
Mati la if ko tau aku bg nama ko Yunus kat page aku wakaka

 Underground Music....

 Keta bajet best mcm tuan dia...hahahahaha

Choc Indulgence Secret Recipe..
Tak tau nak tulis ape daaaa....
 
 First Trial Durian Crepes....sedap giler mcm makan eskrem..

 Nite Panorama....

 On the way to home after work....

 My messy work station...
 Half of ,y day always here...

Ok Paham SERABUT!!!!
(Ops kantoi main fb waktu keje )
 
Ok la nak blk umah dah...babaiiii
 
 













Wednesday, January 16, 2013

..:: Listen..Listen...Listen...When I talk, U listen ::..

Assalamualaikum....

( warning : this is not a political writing , this is just a personal opinion of writer, nothing harm to anybody )

Yesterday I was realized one phenomenon LISTEN...LISTEN....LISTEN in FB, blog and all around internet, I know myself very well.... my normal behavior is CURIOSITY... what is the hell of this LISTEN issue...most of friends in Fb also update a same status, like takin a piss of this LISTEN story...Today, I can't stand anymore and need to update my self bout this HOT issue..hahaha...finally, mr Google became my lover coz gave me a lot of info bout this HOT topic...

Indeed, me myself are out of dated person...wakakaka...1 day after this hot issue br lah aku tahu ceriteranya....kah x3...Apparently, this issue is a good point for Malaysian especially whom are claimed him/herself as an educated level. When talk bout educated person, so pls behave as an educated...not using this ''kepala lutut'' to talk, sucha shameful for a person like Sharifah Zohra Jaben ( moderator ) to show her disrespectful and arrogant behavior toward Miss Bawani with pulling her microphone and doesn't allow her to finish her point but at the same time try to be humiliating  her in front of public...

For whom still not watching this video, highly recommended to watch and see without any prejudice...



When mentioned about democracy, Sharifah herself should be implemented ''democracy'' inside her, why becoz she is the one who try to stop Miss Bawani from her point, Bawani have her own point and all her points are based on a fact...why other countries such as Argentina, Brazil and so on can give a free education while Malaysia cannot, when she gave all her calculations based on country income
( FACT) and she questioned why Malaysia cannot.. then Sharifah interrupted her talk with LISTEN...LISTEN..LISTEN...try to stop her to continue...this is democracy? This is obviously ''pembodohan mahasiswa'' or brainwash our university student and underestimate them...

In addition, Miss Bawani in a right medium to give her opinion on that issue which is ''Forum Suara Mahasiswa: Seiringkah Mahasiswa Dan Politik'' (Are undergraduates and politics aligned?)..not inappropriate situation...if she can't speak, so what is the purpose of the forum?  better just put there ''This is a Brainwash  session''....

Sharifah as a moderator supposed to be more neutral in her thought, but she showed obviously she is not. She's not one of the panels to answer the question ( she didn't answer any actually) but her irrelevant answer to compared between human and animal is sucha dumb answer...( maybe she just fulfilled the job vacancy for animal right -wakaka ), her arrogant way and started to compare herself ( A-Level ) with the undergraduate degree students is totally wrong, one of her sentences in this video...

'' Remember, I supported 1 thing Ambiga does that is Human Right, and is my right today and all people right to speak of my right....and last thing let me remind u, we have to tend Ambiga Srenevasan untuk membuka mata kita bercakap tentang human right, correct? So this is our right we speak that she is wrong...

Wonder she is represented to who????

OMG....so loudly..... show off!!!! and so shameful coz all of other students supported her point ( I'm not sure they understand or not what is the point here )...they don't realize or they are dumb enough and cannot analysis what is Bawani point.. She brought a good point here to represent all those student, not just about herself...but no one brave enough to stand and defending her ( Bawani )..this is our student???? which they call educated level or intellectual generation???? should be they be more critis in they thought and more realistic in economy...so so so shameful as a Malaysian postgraduate person to knowing our student intellect level is low, or they have no backbones? no brain at all....

 This is our student voice...

I'm sure many of the other student ( undergraduate or postgraduate ) outside will agree with me coz I strongly believe our student especially the new generation is smart enough to think before they talk...not like in this video....no way Malaysian student is stupid enough ( I talk based on my experienced while I was a study in USM-most student are extremely smart and realistic....)

 One more our student association response ...this is our student...

So lets connect our brain to our tongue before talk...below is a response video by Bawani herself about this issue...

 

Salute to her opinion....Let our student give their opinion...let they talk...listen to them....not stopping them to talk...coz they will be our next generation, will bring a paradigm in Malaysia and will be our next leader in our lovely country....

so Listen...Listen...Listen....and thinks carefully they point, might be that voice will bring new ideas in life...in a future....

not Listen...Listen...Listen...when I talk, u listen....( this is so mean )

Jom LIKE to this------------> PAGE  




Note : The most disturbing and annoying thing is that pledge ( IKRAR )...the most stupid irkar I had ever seen in my life!!!!!























Tuesday, January 15, 2013

..:: Horror vs Thriller - The Tower ::..

Assalamualaikum & salam hormat...


Movie...I loved movies...any type of movies, but my favorite is must be horror or thriller movies...either Hollywood or Korean, Thai movies or anything...mmg hobi aku menghabiskan wang ringgit di cinema... muahahaha...

So last weekendnye cite, aku n Nisa decided after maghrib nak pg tgk wayang kat Mid Valley, mmg my mood that time nk tgk cite horror or thriller..any movie...so just gamble je la kitorg dua ni, tgk2 ade cite Upside Down, The Tower and satu lagi aku lupa..



Sbb kan umat manusia yg ramai giler nak tgk wayang gak, so kitorg dpt tiket midnite movie je cite The Tower, almost 2 hours we both hang around kat atas Midvalley too while tggu kul 12 malam...smpai lepak depan Mekdonel ( McD) je smbil pekena hot coffee.

review cerita dia mmg best korang leh klik ---------> SINI ...

So for the whole story mmg superb best, The Tower tu dah serupa cam Petronas Twin Tower je ( KLCC) lak aku tgk, tp nama menara tu Sky Tower...( dan dan seram je nak naik KLCC takut tersangkut hahaha )..my ecpectation utk filem ni mula2 mmg low abis la sbb  cite Korea kan ( Korean movie mmg famous amos ngan love story n Kpop je bg aku at 1st hikhik ), tapi aku dgn rendah diri, down to the earth mengatakan aku SILAP....SBNRNYA CITE DIA BEST GILER.....kira kunun2 menara tu adalah bangunan pencakar langit yang tercanggih la kat Korea tapi ciri2 keselamatan kurang dlm filem tu...if I'm not mistaken, building camtu takde kat Korea...

Tapi for this film, berbeje la pulak sbb keadaan aku dlm cinema tu yang cemas semacam mcm aku je mangsa kat situ hahahahaha ( mmg pe'el aku suka berimagine lebih2 ), so if korang ade rasa cam nak tgk wayang ke, try la tgk film The Tower, serious best dan akan mencemaskan korang.

For the next movie utk this weekend cinema time adalah ......

Thai Horror Movie

and 

English Horror Thriller Movie...

Sape nak ikut kitorang...jom....SEKIAN  terima kasseeyyy ( baca cam nada Alleycats okkay....)


p/s -  Aku mmg peminat hantu...so hantu2 sekelian pls take note ok...muahahaha ( cakap besar dowh )....BYE nak blk umah dah....



















Friday, January 11, 2013

..:: Himpunan Kebangkitan Rakyat 2013 vs Fraser Hill ::..

Assalamualaikum dan salam hormat....

Hoho still kat opis lagi untuk elak jalan jammed, ok so for all information maybe most of bloggers dah tau yang esok ada Himpunan Kebangkitan Rakyat 2013 yang ada kat Stadium Merdeka kan ( 12 Januari 2013 )....esok demam kuning akan melanda KL lagi...yeay....yang jadi tak best bila OT esok terpaksa dibatalkan sbb jalan kebanyakkan ditutup...dan bahaya utk keluar dari umah...haha seram betul bila aku tgk page2 diorg ni....

Aku n Nisa rasa cam nak join gak tapi nak pakai baju Puteri UMNO...hoho baru masyuk sket merah ditengah kuning...hahahaa ( mati la kalo muka lebam2 sok...)

Ok la...ni patutnya entry 1 Januari 2013 aritu....ingatkan utk pembukaan tahun baru la kunun....tapi terpost menatang lain plak as 1st entry in Januari 2013...

1st Jan 2013 ari tu aku stay kat umah my sis Bukit Beruntung....all off us woke up early in the morning then my BIL suggest utk breakfast kat luar...abis je bekpes tu akak aku tanya la mane destinasi nak dituju alang2 cutikan...aku dah la mase tu dress simple je kot bajet nak bekpes je...tetiba aku bg cadangan Fraser Hill, Pahang..hehe nak rasa feeling2 England kot...sejuk atas tu...best sgt...
Tak nak tulis dah la, tgk pic je la kot,....





mase tgh naik bukit tu masing2 mmg nak muntah giler2...
so kitorang benti ambik angin dulu....
style kan pic ni...hahahahah

deme satu family cuma udin xde....

nadyah nye tangan yang jeles kecumelan aku
 bercamho sbb tu dia tutup...wakakaka






naik boat ni best giler,,tp kaki penat...nasib si Udin je byk kayuh..
hahaha kena ragging ngan acik dia...


me n nadyah



peace yow...


Senang cite Fraser Hill mmg best la utk beriadah satu family, cuma mase nak naik bukit kena tahan sbb telinga akan bengang sket dan kepala poning...dan kat sana kitorg cuma beli beberapa souvenir je utk kwn2 lain...weather kat sana best dalam 11 degree celcius that time ...dan Fraser Hill Pahang ni dikenali sebagai The Little England...tapi mase kat UK dulu aku rasa cuaca sejuk dan menyakitkan kulit sikit..tp yg ni sejuk tapi nyaman..( nak gak menangkan negara aku...wakakaka )


p/s - ade Miss Anon yg komen macam bangang tahap spender kat page aku tp aku x publish, padan muka dia...For U ok, this is my page and up to me nak guna english rojak, english lower, english upper, owh my english ke, bahasa africa ke, sbb x kaco p***** ko pun...x suke boleh blah...dan x yah nak selindung disebalik anon sbb x best pun...last but not least to that person...I DONT WANT U HERE...Semak!!!!!!












Monday, January 7, 2013

..:: Untuk Apa Bermusuh ::..

Assalamualaikum all....

First of all aku nak info sini this entry might be look annoying to some people who won't understand how I was feelin... my motif it just utk cuba bersihkan maruah aku yang makin hari makin tercalar...and I dunno how to handle this situation...

Refer to this-----------> ENTRY

Aku dah penah bgtau lil bit bout my rumahtangga aku yang dah hancur lebur pun...dan benda tu bg aku terlalu private utk aku sharekan kat blog... tp bila maruah diri aku di calarkan non stop oleh org yang tak lain tak bukan adalah bekas suami aku sendiri,
So I've decided to betulkan keadaan setakat yang aku mampu..

Lately aku dpt tau yang dia dah cuba burukkan nama aku kat FB dan add kwn2 aku hanya dengan satu motif agar maruah aku tercalar..nak post print screen tu kat sini pun aku malu sbb aku yang baca pun malu giler... penceraian kami terjadi oleh byk faktor, tak penah sekali pun terniat kat hati aku untuk burukkan dia walaupun sikit coz for me everything happened had a reason...aku redha dgn takdir Allah....

At facebook yang dia letak pic kawen kami, dia sebarkan yang punca penceraian aku dengan dia adalah kerana DIA TELAH MENANGKAP AKU BERZINA DGN Mat Negro, Pakistan, Mat Bangla dan lain-lain - OMG....masyaallah besar betul fitnah dia...I was shaking when I read all that and start cryin...not becoz of sedey, tapi geram yang teramat sgt...

First, sbb dia tak penah redha akan penceraian kami dan dia terlalu marah bila aku tak nak accept dia semula sebagai suami aku 
( which is impossible sbb aku sendiri register kes penceraian taklik dulu kat court dan aku agak was2 dgn status kawen aku dulu sbb dia suka sgt main perkataan cerai bila gaduh, ntah2 dah jatuh talak 3 ) even boleh sekali pun, aku rela mati dari menjadi isteri dia semula...

2nd yang menyebabkan kemarahan dia makin manjadi bila dia dpt tau yang aku akan berkahwin dlm tahun ni dengan orang lain 
( lelaki melayu yang dikenali sebagai Mr Specky Diver hahaha ) alhamdulillah Mr Specky Diver letak 100% kepercayaan kat aku walau ex aku dah cuba busukkan nama aku dekat dia ( bygkan ex aku contact dia just nak bgtau yang aku ni penah keje sbg pelacur ) hahaha mmg klaka giler, if aku penah keje sbg pelacur, tak kan la dia nak kawen ngan aku dulu...even sekarang dia masih berharap utk aku kembali jadi isteri dia. ( he did say yang aku ni murahan, pelacur, pempuan penzina tp at the same time merayu aku utk terima dia semula...mmg wat the hell kan ) dah aku ni jahat tahap dajjal, ko dah tgkap aku zina la ape la, wat pe lg dia nak simpan aku kan...kat situ dah terserlah kebodohan diri sendiri )

Sejak tu dia taburkan macam2 fitnah yang mana aku tak pernah wat pun dan tak terlintas nak buat,aku masih kenal haram halal..bukan setakat berzina je dia tuduh, family aku sume jadi mangsa dia bila dia tuduh mak ayah aku mencuri duit dia...abang aku suka cr pempuan pelacur kat KL, dan macam2 lagi lah...haihhh nak list sume cam byk sgt lak...hahaha

I have my own career and tak perlukan duit dia even sesen...mmg klaka bila dia panggil aku hooker, slut,cheap fucker, thats why dulu aku just fight for my freedom ( cerai taklik ) without tuntut duit dia sesen pun, sbb aku tak perlukan pun duit dia..even duit aku abis beribu utk hired a lawyer, tp berbaloi sbb aku dah bebas dr cengkaman dia.

Mengucap panjang family aku bila tahu pasal benda ni, aku post entry ni bukan untuk mengaibkan mana2 pihak, tapi aku perlu jelaskan keadaan sbb ade diantara kwn2 bloggers sini juga merupakan kwn2 FB aku..aku dah letih dpt forward email, soklan bertubi2 dr kwn2 nak sahkan perkara ni, so ini medium terbaik utk aku jelaskan keadaan sebenar.

To my frens yang mengenali aku dan put 100% trust on my self, I really appreciate it coz diorg pun tlg aku jelaskan keadaan pd sahabat2 lain, sad part is, ade juga kwn aku yang percaya cerita fitnah dia tanpa mendengar penjelasan aku dan aku harap Allah ampunkan dosa korang yang tolong sebarkan fitnah itu...dosa memfitnah lebih besar dr membunuh tau, tp jg isau sbb aku dah ampunkan sape yg buat fitnah kat aku even ex aku pun aku dah maafkan walau dia tak minta maaf pun.

I dun mind to losing a frens which is not a real frens, coz I still got a lot of new frens...

Aku nak stop la, cite panjang sini pun cam tak best sbb aku still tak nak aibkan dia, Allah Maha Kaya dan manusia tetap akan mati satu masa nanti cuma satu garisan je yang memisahkan kita dgn maut..so aku tak kisah ape pandangan org pada aku, tp aku kisah apa pandangan Allah pada aku....

Sekian...

p/s - saat aku taip entry ni kat opis, fitnah dia still berleluasa lagi dlm FB, aku sendiri tatau camane nak stop kan dia...ade sape2 leh tolong aku tak?











try

click tau