**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Monday, January 7, 2013

..:: Untuk Apa Bermusuh ::..

Assalamualaikum all....

First of all aku nak info sini this entry might be look annoying to some people who won't understand how I was feelin... my motif it just utk cuba bersihkan maruah aku yang makin hari makin tercalar...and I dunno how to handle this situation...

Refer to this-----------> ENTRY

Aku dah penah bgtau lil bit bout my rumahtangga aku yang dah hancur lebur pun...dan benda tu bg aku terlalu private utk aku sharekan kat blog... tp bila maruah diri aku di calarkan non stop oleh org yang tak lain tak bukan adalah bekas suami aku sendiri,
So I've decided to betulkan keadaan setakat yang aku mampu..

Lately aku dpt tau yang dia dah cuba burukkan nama aku kat FB dan add kwn2 aku hanya dengan satu motif agar maruah aku tercalar..nak post print screen tu kat sini pun aku malu sbb aku yang baca pun malu giler... penceraian kami terjadi oleh byk faktor, tak penah sekali pun terniat kat hati aku untuk burukkan dia walaupun sikit coz for me everything happened had a reason...aku redha dgn takdir Allah....

At facebook yang dia letak pic kawen kami, dia sebarkan yang punca penceraian aku dengan dia adalah kerana DIA TELAH MENANGKAP AKU BERZINA DGN Mat Negro, Pakistan, Mat Bangla dan lain-lain - OMG....masyaallah besar betul fitnah dia...I was shaking when I read all that and start cryin...not becoz of sedey, tapi geram yang teramat sgt...

First, sbb dia tak penah redha akan penceraian kami dan dia terlalu marah bila aku tak nak accept dia semula sebagai suami aku 
( which is impossible sbb aku sendiri register kes penceraian taklik dulu kat court dan aku agak was2 dgn status kawen aku dulu sbb dia suka sgt main perkataan cerai bila gaduh, ntah2 dah jatuh talak 3 ) even boleh sekali pun, aku rela mati dari menjadi isteri dia semula...

2nd yang menyebabkan kemarahan dia makin manjadi bila dia dpt tau yang aku akan berkahwin dlm tahun ni dengan orang lain 
( lelaki melayu yang dikenali sebagai Mr Specky Diver hahaha ) alhamdulillah Mr Specky Diver letak 100% kepercayaan kat aku walau ex aku dah cuba busukkan nama aku dekat dia ( bygkan ex aku contact dia just nak bgtau yang aku ni penah keje sbg pelacur ) hahaha mmg klaka giler, if aku penah keje sbg pelacur, tak kan la dia nak kawen ngan aku dulu...even sekarang dia masih berharap utk aku kembali jadi isteri dia. ( he did say yang aku ni murahan, pelacur, pempuan penzina tp at the same time merayu aku utk terima dia semula...mmg wat the hell kan ) dah aku ni jahat tahap dajjal, ko dah tgkap aku zina la ape la, wat pe lg dia nak simpan aku kan...kat situ dah terserlah kebodohan diri sendiri )

Sejak tu dia taburkan macam2 fitnah yang mana aku tak pernah wat pun dan tak terlintas nak buat,aku masih kenal haram halal..bukan setakat berzina je dia tuduh, family aku sume jadi mangsa dia bila dia tuduh mak ayah aku mencuri duit dia...abang aku suka cr pempuan pelacur kat KL, dan macam2 lagi lah...haihhh nak list sume cam byk sgt lak...hahaha

I have my own career and tak perlukan duit dia even sesen...mmg klaka bila dia panggil aku hooker, slut,cheap fucker, thats why dulu aku just fight for my freedom ( cerai taklik ) without tuntut duit dia sesen pun, sbb aku tak perlukan pun duit dia..even duit aku abis beribu utk hired a lawyer, tp berbaloi sbb aku dah bebas dr cengkaman dia.

Mengucap panjang family aku bila tahu pasal benda ni, aku post entry ni bukan untuk mengaibkan mana2 pihak, tapi aku perlu jelaskan keadaan sbb ade diantara kwn2 bloggers sini juga merupakan kwn2 FB aku..aku dah letih dpt forward email, soklan bertubi2 dr kwn2 nak sahkan perkara ni, so ini medium terbaik utk aku jelaskan keadaan sebenar.

To my frens yang mengenali aku dan put 100% trust on my self, I really appreciate it coz diorg pun tlg aku jelaskan keadaan pd sahabat2 lain, sad part is, ade juga kwn aku yang percaya cerita fitnah dia tanpa mendengar penjelasan aku dan aku harap Allah ampunkan dosa korang yang tolong sebarkan fitnah itu...dosa memfitnah lebih besar dr membunuh tau, tp jg isau sbb aku dah ampunkan sape yg buat fitnah kat aku even ex aku pun aku dah maafkan walau dia tak minta maaf pun.

I dun mind to losing a frens which is not a real frens, coz I still got a lot of new frens...

Aku nak stop la, cite panjang sini pun cam tak best sbb aku still tak nak aibkan dia, Allah Maha Kaya dan manusia tetap akan mati satu masa nanti cuma satu garisan je yang memisahkan kita dgn maut..so aku tak kisah ape pandangan org pada aku, tp aku kisah apa pandangan Allah pada aku....

Sekian...

p/s - saat aku taip entry ni kat opis, fitnah dia still berleluasa lagi dlm FB, aku sendiri tatau camane nak stop kan dia...ade sape2 leh tolong aku tak?











4 comments:

Murni Alfathunnisa said...

he's humiliating u dear..negara kita ada undang-undang...jangan takut..

Anonymous said...

Pernah tak selama ni buat fitnah pada orang? Mungkin ini pay back time? Muhasabah diri. Moga ex anda insaf dan diberi hidayah dan membebaskan anda dari fitnah. Pity you.

FatihaNur said...

dear murni : yes we hv law but for me better just keep silent coz this thing will gone as a wind...

FatihaNur said...

to miss anon : first i dunno why u cant expose ur self n only brave to use as anon to drop a comment....alhamdulillah so far I've never spread any fitnah to anybody while im still sane coz i am the person who know hukum....perhaps without realised and im sure many ppl does...coz we are human...nobody perfect....

the way u drop comment like u takin a piss of me..i do loved it....coz i blv..allah wit me...keep ur pity to urself on ur attitude and hope allah give u hidayah 1st b4my ex coz u dunno how to behave civilized...tq...and im not welcoming u to drop by my blog even after...

try

click tau