**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Monday, December 31, 2012

.. Weekend and Museum..

Assalamualaikum n salam hormat ollsssss.....


Lately ni rajin lak aku hapdet entry...sindrom terlebih rajin kot....ermmmm....tadi ( 30 Dec 2012 - Sunday ).... ekh yesterday, I supposed to go to Masjid India ngn Nisa....tp plan tak jadi sbb we olls ikut abg aku g Mydin....shopping barang dapur...so plan tunda pg Ahad la....tp again still x jadi...sbb ade guest kat umah...diorang la..aku free...so dr jadi pisang kat umah...baik aku hang out sumwhere...hikhik..

Aku pun without planning went to Seremban....kat sana Mr Specky Diver dah tggu kat KTM station coz I went there by comuter train ( x koser nak drive )....around 4pm I reach there n dia dah tercegat dpn gate pun...dah nama pun tak plan kan...dia pun tatau nak bwk aku g jln mane....+ dah lewat sbb dia kena hantar aku blk KL plak then straight blk Lumut...

On the way tu kitorg ade terlalu kat satu museum ni, by that time ade pameran keris dan mistik...3 hengget sorang je ( pheww murah gilos kot )...so aku pun nak la enter kan...coz I was a tourist that day ( sgt la tourist..hahaha ekh ye kan...I kan org kedah )....

1 of my hobby is visit a museum n zoo....tatau nape tp mmg favourite ai....nk kata minat Sejarah, mmg xde maknanya la kan...subjek yg plg aku x suka selain math and account......tp minat bab museum n zoo..bley???  dats why I loved Nat Geo, Earth Hour, Animal Planet ( lately la hahaha ) wat ever la kan...anyway ade snap few pic....layankan je la k....

Seni bina Minang...
Try spot where I am...hohoho....

Tadaaa....Ni la Speky Diver...

Singgahsana Raja, Istana Lama ni tau...
agak seram tp canteeekkk....

Kajang Pak Malau Kajang Berlipat...
Ni kulit kerbau Malau...Besar giler ok...
sini pun nak pose...huhuhu over kan aku....

Posing lagikkk...Okkay aku mmg over sket...
Ni ikan duyung a.k.a mermaid yg ade legend tu...
but I was so confused...why dlm TV lawa giler ar if mermaid...
yg ni muka nak kata tenuk tak...hamster kot ( bak kata Nisa )...
( maybe dah photoshop kot mase acting kan - hak hak )

Burung Cenderawasih a.k.a burung kayangan...
wallahualam tatau betul ke tak...

Ni Puteri duyung...ekh silap...hahaha ini aku lagik posing...
over la aku!!!!!

Ha ha ha yg ni double over kuasa 17.....

Ada banyak lagi pic benornye...tp cam malas la nak upload sume...keris2 belaka kan...kang korang ingat aku ni jenis mistik lak...hikhik...

After je aktiviti visiting....kitorg pg makan kat Santai Restaurant...mase tu x over dah nak snap pic sbb lapar giler kot...huhuhu ok lah   bye... Sayang korang sume...ari ni nak ciau pg Bukit Beruntung...nak celebrate New Year sana...Happy New Year Ollssss....

p/s - Mr Specky Diver asyik perli aku je sbb aku dress jubah hitam style arab tggl lagi tudung je lom style cam arab...hahaha imej baru ni...lalalalallalala...( xde maknanya...)








4 comments:

Murni Alfathunnisa said...

tabah nya la haih dressed jubah pi outing..hehe..i pakai jubah jugak..tapi just to office..jiwa tak cukup kental nak pakai pi jalan2.. :-)

suka pi museum jugak...berjam2 pun takpa...leka!

FatihaNur said...

hik hik..cik murni...biasa la br nak berjinak dgn dunia jubah ni...

Anonymous said...

Keep оn wоrking, gгeat job!


Feel fгeе to visit my webpаge - xip
Feel free to visit my weblog -

Nooriah Abdullah said...

cantik jubah tu bekenan lah akak hehee dan akak mmg suka jubah selesa

try

click tau