**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Saturday, December 8, 2012

..:: Master Degree and Australia ::..

Assalamualaikum....

Finally I can spent time to update an entry today..coz this weekend we have no OT or any urgent project....I can take a long sleep tomorrow...yeeeaaaahhhuuuuuu

Ho ho giler ngeri aku bila terpikir kan waktu nak naik flight...Tak nak jd macam yg sblm ni mase 1st time naik flight....giler kot....muntah je keje aku...smpai one Aussie couple husband n wife tu tlg urut belakang aku, sapu ointment kat aku...hahaha...

Tapi....jgn salah sangka ok... sbb bukan dlm waktu terdekat ni aku nak pg Australia...huhuhu... dlm next year...maybe end of next year or middle of next year...tp tak sure lg sbb still waiting for Mr Specky Diver konpemkan tarikh dia kena kursus kat sana...leh la honey moon skali...hahaha pakej lengkap dowh....just dlm plan je dulu sbb Mr Specky Diver aku br je dpt offer Fremantle Diving Course utk renew International Diving License ...so this thing still KIV dulu...

Dlm bz aku pun skrg ni aku tgh happy giler kot...br je dpt nephew yg ke - 7...baby boy....tu yg wat x sabar2 nak blk umah tgk baby nih...

Ermmm byk giler plan aku utk next year 2013 ni, nak settle kan preparation nak tamatkan zaman single....nak smbg Master Degree PJJ...haihs...dgn kareer pun br nak naik...only one thing je yg aku serabut sket...nak apply Master Degree utk PJJ area KL ni, ikutkan hati nak je wat Master Masscom PJJ kat USM Penang sbb senang sket aku nak apply utk Felo ( sbb aku grad USM, so senang kot hahaha wat kesimpulan sendiri ), tp kenangkan 5 jam aku nak ulang alik drive dr KL - Penang every weekend je dah buatkan aku pitam sekajap...saje je aku gugel2 kat internet tgk2 mane2 u yg ade offer mix mod ( research + course ) or just nak ambik course je...or research mod je...yg mane leh senangkan aku n blh balance kan time aku kerja n study...

Mr Specky Diver lak suggest utk aku apply Master kat Australia je smbil dia berkursus kat sana lepas kawen nanti...tp sayang plak bila nak tggl Epic family ni + nak kena buat test TOEFL dulu la ape la.. ...but for now, everything it just a plan...mcm pening je sume thn dpn aku nak sumbat...mane nak buat preparation kawen lagi....further study lagi....kursus si specky diver tu lagi...tu tak masuk yg unpredictable plan lagi...haha kan aku suka wat kerja yg last minute n x de plan2 bagai...senang hidup aku....

k lah nak tido...sok pg nak buat laksa n siapkan transcribe plak....( ekh lom siap )

ok lah bye.................

15 comments:

[PCL] said...

meh laksa semangkok...siapkn sate ayam lima cucuk keh utk pcl!, ..wow next yr kamu punya programs dah ready npknya...study, kawen...semoga dipermudahkan olehNYA.

FatihaNur said...

huhu... semua tu just plan je PCL..manusia mampu merancang je kan...cuma Allah yang tentukan semuanya...

apepun hopefully dipermudahkan jalan...

~LoVE PiNk~ said...

hehehe hope x mabuk lagi naik flight nnty ea dear..

best nye g negara org..nak ikot leh?dok dalam bgage..hahaha :p

FatihaNur said...

Luv pink : nak ikut jom...mmg best tp lmbt lg..huhuhu just planning dulu...tak tau.jd.ke tak...depends on byk benda lg....

kitatauke said...

dah wat degree obersi tu...mybrain xyah la...:)

FatihaNur said...

degree wat kat sini je...USM penang...saje je nak tau...huhuhu

Murni Alfathunnisa said...

uish..banyak nya plan dia..kalau ai confirm serabut..hehe..tak biasa gitu..

Nooriah Abdullah said...

ada lagi tak kuah laksa Fatiha akak ada laksa ni malas nak buat kuah bak lah se peyok kuah nak rebus laksa ni heee

FatihaNur said...

Murni : hahahha biasa la umur dah hampir ke 30-an....x leh lambat2 plan takut sume x smpat...huhu

FatihaNur said...

Kak nor: kuah abis kak...laksa je ada tu pun dah goreng wat laksa goreng...huhuhu slalu camtu kan...laksa ngan kuah x balance...

Anonymous said...

Nice reѕpond in гeturn of this iѕsue with genuine aгgumеnts and eхplaining еνеrything οn the topic of that.


Heге is my weblοg ... florist supplies
Also visit my homepage samsung galaxy note 2

Anonymous said...

Μy family all the time saу that I аm killing my time here at nеt, except I know Ι am getting exρerience evеry
ԁаy by reading thes рleaѕant сontent.


Look into mу blog post; Investire 200 euro
My blog -

Anonymous said...

Thanks on yοur mаrvelous postіng!
I certainly еnjoуeԁ rеading іt, yοu can be
a great author.I will alwауs bookmark your blog anԁ wіll come bacκ from now οn.
I ωant to encourage you continue уour gгeаt
woгk, have a nice weekend!

Also visit my web sіte ... pikavippi
My web page:

FatihaNur said...

mr anon yang memeriahkan suasana..hikhik even nak promo je diorg punya link....

Anonymous said...

I abѕolutely love youг blog.. Great colors & themе.

Diԁ you mаke this sіte yoursеlf?
Plеase reply bacκ аs I'm wanting to create my own personal site and would like to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Appreciate it!

my blog; forex broker
Here is my site ; vapornine

try

click tau