**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Monday, April 30, 2012

..:: Bercakap Menggunakan Otak Oke..Bukan Kepala Lutut::..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Tgk tajuk pun dah macam annoying kan???? jom kita menyemakkan otak kita dgn benda2 lagha....hehehe



Entry ni sebenarnya terhasil setelah ade "perang komen" facebook antara aku dgn kawan abg aku...punca dia adalah pasal BERSIH....sumtimes aku cam kecewa gak ngan kebanyakkan org MELAYU kita yang mmg leh dikategorikan sebagai MELEIS ( ni ayat sape ntah aku pinjam )...

Bergaduh sesama sendiri utk tegakkan ape??? dan yang tepuk tangan bangsa lain...ntah ape yg direbutkan aku pun x paham...bila mati nnti bukan boleh bawak harta benda just bwk kain kapan dan amalan je kan.... pangkat ade yg membantu ke mase kena soal ngan mungkar nakir nnti???

Aku x penah nak menyibukkan diri psl politik ni...sbb aku X MINAT... pasal BERSIH ke ...kotor ke...demonstrasi aman ke...kacau bilau ke...lantak la...sbb bg aku berjihad ke jalan ISLAM adalah apabila ISLAM berperang dgn kafir...if Islam sesama Islam bergado...lebih baik yg muslim2 lain xyah masuk campur..baik tgk karoot komedia je kat tv..leh gak tgk Jep yang manis tu....

So cite dia semalam..abg aku ni PRO sket sal pembangkang...( sukati dia la hak dia ) dan dia ade post komen yg macam2 pasal BERSIH ni....pastu aku pun ade la tergatal jari jemari komen kat post dia pasal seorang yang kafir tu ( hormon adrenalin aku otomatik bekeja bila baca komen2 bangang ye )...mati2 dia ngan kawan dia bantai aku cukup2 kat fb kata aku ni narrow minded la...bodoh la...x tau fakta la...bykkan membaca dan kurangkan tv la...ade aku minta duit diorg buat byr astro aku ????? aku xde pun komen sal pembangkang jahat ke ape ke sbb aku bukan pro govt...bukan pro pembangkang...aku undi yg Islam je sbb aku x nak kena soal di akhirat nnti..so ape salah aku????

YANG MEMBEBALKAN ADELAH KWN ABG AKU YG POYO TU SUH AKU FAHAMKAN PIAGAM MADINAH !!!!!! Watdefak oke....aku cuma tegur bila BERSIH...lebih baik bersihkan hati masing2 dulu...ingat aku ni bangsa x skola ke..x paham ape yg tertulis kat piagam madinah???

Siap suh aku tgk kemajuan negara FINLAND...watdefakinshit again.... suh aku berjihad cam kat SYRIA...jdkan arab sebagai contoh...berani bangkit utk kerajaan zalim...bodo betul..xde otak...ape jd kat IRAQ??? LIBYA??? SYRIA??? last2 sape yg tepuk tgN dpt perbodoh2kan bangsa Arab..
AMER LA....SAPE LAGI if bukan AMERIKA....

Tak kan kita de otak x leh pikir...SKRG LIBYA PE JADI ( teringat kes aku ade gado ngan sorang mamat LIBYAN ni yg otak dia sama sempit cam orng yg gado ngan aku semalam...akhirnya???? si Libyan ni email aku btau mnyesal sbb negara diorg dah mcm dipermainkan Amerika...kita nak jd camni ke??? bila bangsa lain ambil alih...br nak nyesal...DAH TERHANTUK BR TENGADAH..X GUNA LA WES...

Yg diorg bermati matian defends kafir sgt tu pehal, bangga sbb kafir2 byk yg bangkit...if bermatian defends sunnah Nabi Muhammad....alhamdulillah aku tabik spring kat korang...tp ini???? apekah??? watdefak kah???

Siap persoalkan personaliti aku yg kunun2 x macam Islam...watdehell....
Diorang yg bebal ni puak2 yg suka membuatkan melayu berpecah..kunun pemerintah zalim...selama ni compared Malaysia dgn negara ASIA TENGGARA lain ( tidak termasuk Brunei, Singapore )...bg aku xdela ramai yg mampos tido bwh jambatan..yg mampos xde makanan...yg mampos sbb pemalas nak cr rezeki tu adelah...salah kerajaan ke??? mane ade politik yg bersih...pg mamposla sape yg kata ade politik yg bersih 100%...org camni kena campak kat Bangladesh je padan ngan muka diorg...

Last2 mamat tu cam bengang bila sume hujah dia aku balas...dia kata aku twisting kimak dia... makhluk bangang apekah yg aku bercakap semalam???? gampang manekah yg telah aku bazirkan mase berperang semalam..terotomatik aku terasa kebangangan aku terserlah sbb layan bebal sekelian...

serang aku macam machine gun just sbb nak defends si kafir tu...Ya Allah, ni ke Melayu ISlam??? yg memperjuangkan ISlam...ni la MELEIS yg memporak perandakan Islam pastu tuding jari kat semua pihak..baik pembangkang...kerajaan...sume sama...xde yg 100% perfect sbb kita semua manusia...ade kelemahan dan kekurangan...

Terasa 1/2 jam yg aku habiskan semalam ngan puak2 baghal ni tersgt rugi...menyesal gua der...last skali sblm aku brambus dr chat tu...aku bgtau dia tu ''CONNECT UR BRAIN BEFORE TALKIN...AT LEAST U WONT TALKIN SO MUCH CRAP ''... korang nak berpolitik korangnye pasal la...aku x kacau telo korang pun..tp menyusahkan org ramai tu ape pekdah dia...DAPAT PAHALA KE WOI...if mase time solat jemaah korang berebut2 macam perhimpunan semalam mmg aku respek la..ni????  UTK KEJADAH APE NYE????

p/s - aku x la bengang sgt tp kecewa dgn org aku sendiri...aku ADALAH MELAYU ISLAM SEJATI BUKAN MELAYU MELEIS....bercakap guna kepala lutut...ape yg aku komen..ape yg dia attack aku...bangang!

Saturday, April 28, 2012

..:: PTPTN Dimansuhkan...Wajar Ke????::..

Salam Alaik...



Ari tu abang aku ade la pm kat fb bgtau sal perhimpunan student2 IPTA sal kes pemansuhan PTPTN  tu kat KL..kata dia perhimpunan tu aman je dan cara2 mahasiswa2 tu adalah cara yg berdiplomatik...\

Sal isu PTPTN mmg aku ade gak follow serba sikit sal kisah ni...sbb aku pun salah seorang peminjam PTPTN mase diploma dan ijazah aku dulu...cuma x layak nak di tukar kepada biasiswa...huhuhu sedey tu la belajar memain lagik...hehe sket je lgik pointer nak melayakkan aku..haihhh....

Sebagai seorang yg bukan la cerdik pandai sangat pun kan, nak gak ulas isu ni tp pendapat aku secara peribadi la...untuk pemansuhan PTPTN punya bayaran tu cam x patut je...dah jadi macam isu parti pembangkang lak da bukan mudah nak laksanakannya, macam nak pancing undi dr generasi muda kita ( owh ni pendapat je tau)...ok la nak jdkan Finland sebagai contoh negara yang sistem pendidikan percuma smpai ke UNIVERSITI...cuma masalahnya, Malaysia dan Finland,  ni taraf ekonomi kita tak sampai lagi ke taraf negara2 Eropah...even UK lom 100% percuma lagi ( ni kata my English sis kat UK la )

So, aku rasakan if mansuhkan kos pentadbiran ngan faedah yang bagi aku agak membebankan tu okla ( tp akunye application tukar ke UJRAH tu dah dapat - yeay ) just bayar duit pokok yg dipinjam dah la...mmg aku setuju sangat...sbb faedah2 ni sume org Islam tau hukumnya ape kan...( ekh terjadik ustazah lak )

Nak mansuhkan terus bayaran balik tu akan menyebabkan byk implikasi bukan setakat dekat kerajaan je juga dekat generasi2 akan datang yang akan terlalu ''spoil'' dan malas nak berusaha..bgs pe masing2 berusaha utk dptkan Ijazah kelas pertama utk tukarkan pinjaman kepada biasiswa ( huhu susah nak mati wes...wakaka )...ekh cukup le kot takat ni yg aku bebelkan..

p/s - ni just my personal opinion ok...huhu takutlak nak cakap lelebih kat sini sbb mmg la negara demokrasi tapi macam lom 100% je..hehe...baik aku stop sebelum melalut...kehkehkeh...haipppp shut up noorfa....

Hehe org cite sal PTPTN...aku pun nak masuk daun gak..kehkehkeh x la jd ignorant sangat kan...wakakaka

Thursday, April 26, 2012

..:: Al Pacino as Tony Montana a.k.a Scarface ::..


Salam Alaik...




MOOD : Depressed n Impressed after watched SCARFACE movie again...






SCARFACE....such a damn great movie..I was never think this movie is great...so far I didn't seen any movie can compete with this movie.. TONY MONTANA ( Al Pacino )...


Al Pacino is a great actor ever, in this movie...he sucha legend...I watched this movie 3 times..still never get bored n I wanna watch again n again...nice gang ..vengeance...drug dealer...it was 1983 film..


Actually long time I wanna update bout this movie on my page..but I was little bz with other thing but tonite..I watched again this movie..


Tony Montana..Cuban political refugee in America..




 AL PACINO 
( good actor n he look so good the way he is in Scarface )




KLIK here to read bout movie... ( for whom love this movie just )


Moral Of Story :


  • Money is no everything ( he's life been fucked up bcoz of money )
  • Trust ( Tony Montana never trust anybody just himself )
  • Betrayal ( he will not betrayed people on his word )
  • Never ever give up hard work ( he builds his 'world' without give up, in end he makes it )
  • Brave ( sucha brave guy, never ever scare of anything till his last breath )
  • Love in relationship ( He loved his sister damns crazy, his wife too )
  • Friendship ( Manny Rivera been sucha great friend )
  • Marriage prob ( nothing just nice as well )
  • Gangs ( nice way to make money n buried himself )
  • World is yours ( cantik dia punya globe )




\


Al Pacino
He is in 70 ++ years old..
still better looking or not????


p/s - lakonan dia dlm Scarface membuatkan dia kelihatan hensem sgt dengan slang english Italian Cuban...

Wednesday, April 11, 2012

..:: How Islam Bring Women Pride Up ::...

Salam Alaik...

Sharing is Caring....copy dr  SINI...



A British man came to a Sheikh and asked: "Why is it not permissible in Islam for women to shake hands with a man? The Sheikh said: "Can you shake hands with Queen Elizabeth?"

The man said: "Of course not, there are only certain people who can shake hands with Queen Elizabeth".
Sheikh replied: "Our women are queens and queens do not shake hands with strange men".

Then the man asked the Sheikh: "Why do your girls cover up their body and hair?"
 
The Sheikh smiled and got two sweets, he opened the first one and kept the other one closed. He threw them both on the dusty floor and asked the man: "If I ask you to take one of the sweets which one will you choose?

The man replied: "The covered one"
The Sheikh said: "That’s how we treat and see our woman..."

wow. beautiful isn't it?

Life is Beautiful As Islam....

Friday, April 6, 2012

..:: Sumtimes, Human Never Appreciated What They Have Till They Start Losing ::..

Salam...this is entry for feelin only....

''When U Loose Some One U Love...U Never Get Over It...You Just Get Used To It...''
I started felt alone now n Miss him damn much....hate this feelin....nothing to do with anybody..just expression of my feeling rite now...wanna feel blues always...

  Yes..it is...hopefully

 I wish I didn't read it...n never realized it...

 Wallah i hate this feeling...how important u keep company

  Silence is the best therapy for my self when I'm Upset... 


"SaDneSS Is BeaUtiFuLL.....LoNelinEsS ThATs TrAGiCal....


try

click tau