**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Friday, March 29, 2013

...Epic Fun...

Assalamualaikum dan salam hormat...

Ermmm bila lah agaknya PRU 13 ekh...Tak sabar dah nak blk kg...Satu lagi aku rindu giler kat blog ni...even tgk ari2...nak update cam byk benda...hadap je komputer..hilang idea...sindrom nak ke abad 30-an kot...haha..

Ok...ari ni pun x nak cite panjang...all story will based on photo....layankan je...

Irwan n syawal... restkan badan jap...

 Gelagat staf2 Epic...miss this moment...


 Gaya seorang amatur je okeh...

 Looks like I was throwing that ball politely...hahaha

 Si Naveen yg sibuk membetulkan seluar dia...

 busy tgk point kat screen..

 Naveen ( hero hindi from India...) 
he is our client for now but same time our friend..
Also Epic Staff to be...this guy tak pandai speaks Malay...asyik kena buli je...nasib ko la labu...

 Our COO a.k.a Big Boss yg sporting gila babeng...



 The cup yang disediakan dalam masa sehari....magic tol..


 The medal also....magic juga...

 All the hampers...2 tu di sponsor oleh our Account Dept...

 Our Accountant Yana and Admin Exec Nisa

 Iwan tgk aku cam tak puas hati dowh....

Yeay..our Epic family in Kuala Lumpur...


All those photo above adelah pada 26 March 2013 di Flamingo Ampang Club..sponsored by company for Bowling Tournament among Epic Staff...tp by that time kitorang ade 5 orang pemain import...t-shirt, medal, hamper n piala tu semua ordered last minute...nasib sempat siap...haha...Unfortunately....this game just KL region,for other region Epic Staff tak penah lagi ade game camni..maybe next time guys...


Lom abis...ade lagi ni...huhuhu....


 This day mmg takde keje sume org...

 Gaya bebas...

 Low Chee Kang the only special person in our staff but quite amazing person
coz he is extremely genius coder/editing Executive..


 hoho nak enterframe gak...hahahaha

Ini bukti Iman mmg seneroi poyo...hahahahah

Hurmmmm....rasa cam hidup makin amazing plak...aku happy giler ngan keadaan aku skrg....ade part yang stress...tp mostly is a very good moment...huhu...x sabar tggu bulan 6 ni our company will be Full Service company...mase tu nak tgk tak ade org akan gado sama sendiri...alalallala...hahaha

p/s - tomorrow is weekend....ade date ngan Mr Specky Diver....










Saturday, March 9, 2013

..:: My Lovely Days with Lovely Peeps ::..

Assalamualaikum....

Hai....Hola como esta....

Actually xde pun yg special utk ari ni, org lain wish HAPPY WOMENS DAY bagai dlm FB, aku pun nak wish gak ler kan...hehe,

TOPIC :  for the last weekend, I went to visit Zoo Negara at Ampang ( dekat giler ngan opis aku dowh ) with Mr Specky Diver, mmg first time aku jejak kaki sini kot since aku lahir, Zoo Taiping penah la aku pg...

Maybe bcoz of aku kureng sket la masa nak pg jenjalan tmpat2 camtu, tp aku mmg suka zoo..muzium dan ape2 event or exhibition...just lack of time n bila weekend je mesti aku kuar tgk wayang je ngan my frens...

Last weekend tu Mr Specky Diver turun KL dr Lumut, nak jenjalan ngan aku ler kununnya....Sabtu tu kitorg just jalan2 Berjaya Times Square je, tgk wayang free coz he's cousin keje kat GSC Cinema, so dia bg 2 seat free utk cite Dark Skies...aku YG beria2 sgt nak tgk sbb aku ingatkan cite hantu, rupanya cite sal alien...mmg hampeh..nasib tiket free so  xde la terasa sgt rugi tu...hehe, jln2 shopping perfume...baju...n makan2 je ari Sabtu, malam plak dia bwk aku lepak Dataran Merdeka...ok BORING.....

The next day Ahad tu br kitorg pg Zoo Negara, itupun penat Mr Specky Diver pujuk aku...hahahaha...Layan pic je la okeh...dia ni mmg peminat binatang agaknye sbb since aku kenal dia, tmpat dating kitorg mesti Zoo, tak paham aku....peminat NatGeo and Discovery Channel sangaaaaattt.....


 Kuda ni cantik dan sgt cumel...tp keje nak tarik beg aku je...huh!!!
ngan Mr Specky Diver dia manja lak...Dasaaarrrr!!!!

 Penguin Malaysia...diorg tak rasa panas ke ha?

 Animal show, mmg best...

 Harimau ni blagak, tp nape aku x zoom tak tau...


 Dua ekor ni pun kerek....macam ensem!!!!

 Dia ni je yg frenly ngan visitor kat sini....

 3 ekor ni keje posing je...jln ala-ala catwalk...nyampah u...



Yang paling tak bley blah, sume sal binatang dlm ni dia cite kat aku...instinct binatang2 ni la...habitat la...behavior la...mane satu jantan, mane satu betina....aku terasa cam ikut rombongan kanak2 kindergarten plak..ade cikgu tlg explained bagai setiap binatang...lama giler kot aku dlm tu...hahaha cik Fauzi...cik Fauzi....layan kan je la....


 
 beria beli madu...madu makan x pe yg abang...madu lain x  nak!!!

 Perut abg muncit la...hahaha sukeeeee...

 

hehe...itu je la yg aku smpat snap....yang lain xde...layan pic makanan lak jom....masa aku dinner wit my officemate....pic caca merba...

 tak tau nape...tp kopi dia sedap giler...

 Salmon Tepayaki..dah nak abis br teringat nak snap...

 huhu nmpak kepala chuck la....

 Azam nye plate...nmpak best...

 Fikhran nye plate...mmg superb sedap cuma nape beef rasa kambing?

 Rizma nye kuali..hehe

 David keciknya...dia kata sedap..tp byk giler

 Si Iman rasuah aku k....hahaha

My Love Baby Kimie...

 
 my work station yg mmg berterabur...

p/s - hidup aku slowly berubah..alhamdulillah....pintu rezeki makin terbuka....hidup makin tenang....even stress keje tp still leh bergembira sbb org dikeliling aku yang byk merubah hidup aku..Thanks to all my officemate yg slalu watkan aku ketawa....ajak aku makan2 menternak lemak...my love Mr Specky Diver yg slalu ade bila aku perlukan dia...dan my family yg slalu support aku tak kira masa....sayang korang sume...muuuaahhhh....( dah mcm speech lak )




















Monday, March 4, 2013

..:: InsyaAllah Andai Sidia Imamku ::...

Assalamualaikum dan salam hormat all...

Hurmm dah lama giler agaknya blog ni dah macam dianaktirikan oleh daku...sumtimes sempat aku jengah dua tiga minit je blogpage aku ni... dah mcm2 benda kebelakangan ni yang jadi...seriusly aku terkejar2 sgt skrg ni dgn tugas yang agak overload  utk aku..tp demi meneruskan kelansungan hidup (  pergghhh ayat menunjukkan bangsa - apekah!!! ) aku terpaksa rela....hihi

Position yang aku hold ni macam dah menjauhkan aku dr hdp realiti je rasa, smpaikan bila time ade candidates yang dtg interview as my assistant dan aku yang kena interview diorg, aku yang desperated nak diorg terima position ni dan bantu aku...hahahaha...serius aku perlukan masa utk mendekat kan diri dgn Pencipta aku...dah semacam terlalu jauh...Ya Allah berilah aku kekuatan dan kelapangan hidup...AMIN .....

Dalam hidup aku ni dah mcm2 benda yang aku rasa...aku juga bukan manusia sempurna..byk salah silap yang aku buat....HUMAN WILL NEVER BEEN PERFECT...so do I...

Tapi Allah masih sygkan aku...aku yakin coz He gave me teguran dgn cara ,menimpakan aku dugaan yang hampir membuatkan aku jadi gila....menjatuhkan aku...bukan jatuh biasa tapi jatuh tersungkur ibarat down to toilet and  push me down...Teguran yang Allah beri adalah dgn menemukan aku dgn jodoh yang mengajar aku tentang erti kehidupan dan menghargai setiap insan di sekeliling aku...hatta diri aku sendiri....I dunno wether I need to regret or thankful....

I was regreted, but now aku dah mula bangkit slowly dan alhamdulillah segalanya berjalan dgn izinNya....cuma menuntut aku mencari kekuatan dan kesabaran yang tinggi...Allah temukan aku dgn org yang salah agar aku akan belajar menghargai orang yang akan menyempurnakan hidup aku kelak...

Insyaallah andai diizinkanNya...ada jodoh dan kebahagiaan aku in future,  aku akan tamatkan zaman bujang aku dgn si dia yang banyak memotivasikan diri aku dan menyokong aku mental fizikal...juga byk memulihkan semangat aku yang hampir hilang..selain family, dia byk membantu aku mengatasi trauma kejadian yg lepas...I can say I'm almost crazy bila ditimpa dugaan Allah..setahun hidup aku bergantung kepada ubat depression pills yang dibekalkan doktor...akal aku hampir hilang...semangat aku luntur ketahap negative....dunia aku trs gelap gelita...sampai family aku bersusah payah mencari cara untuk memulihkan semangat aku...mak, abah dan adik beradik aku adalah org yang paling byk bersusah demi memulihkan aku...Ya Allah kau berikanlah rahmatMu sentiasa mengiringi mereka...

Sehingga aku ditemukan dengan Rafauzi Ismail a.k.a Mr Specky Diver, divers in Royal Malaysian Navy.... dia senasib aku...gagal dalam rumahtangga cuma kisahnya berbeza dan bezanya dia seorang yang kuat dan tabah...dia byk membimbing aku...menasihati...memotivasi dan akhirnya sudi menghulurkan cinta dan kasih yang tak terhingga untuk aku...saat ini aku sangat menghargai nya kerana Allah....mencintai dan mengasihi si dia kerana Allah..dan kini tak keterlaluan if aku katakan aku sangat menyayangi insan yang bernama Rafauzi dan tersedar yang aku jatuh hati pada dia...Ini mungkin takdir Allah...alhamdulillah si dia adalah lelaki yang beragama dan menuruti perintah Allah...

Cuma kini kami menanti saat disatukan dgn satu ikatan yang akan menghalalkan hubungan ini..InsyaAllah...Moga Allah permudahkan segalanya....

Moga Dia menjadi Imamku satu saat nanti....cuma masa dan waktu yang menentukan...AMINN....

last but not least....IN OUR LIFE...WE WONT GET WHAT WE WANT BUT WE GET WHAT WE DESERVE...SO APPRECIATES PEOPLES AROUND YOU...

p/s - malam ni mood agak soft and jiwang sket....


try

click tau