**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Monday, April 11, 2016

..:: Part 1 - Trip Sabah Kundasang (Desa Dairy Cattle Farm ) - Ranau ( Tagal ) ::..

Assalamualaikum...rindu...rindu...rindu...

Byk pic akan di layur disini...mohon bertabah ye masing2...(eceh acah2 ade yg rindu haha )

Rindu nak menukilkan rasa hati dan kisah jiwa disini.....tapi mood bercuti still on lagi...kali ni nak coretkan kenangan cuti2 Malaysia dgn family...

Bulan Januari aritu mase Rayani Air tgh top kitorg pun decide la nak pergi melawat adik bongsu aku kat Sabah..so tiket pun murah pergi balik sorang baru RM 300...kitorg pergi berlima...( aku, suami, mak, abah dan adik ipar aku a.k.a bini adik bongsu aku ni la )...balik plak berenam sbb sibongsu tu sibuk nk balik sini pulak..masing2 punya bajet..maka operasi menabung pun bermula...

26 Mac 2016

- Kitorg patut bertolak awal pagi tp disebabkan 3 kali delay so perjalanan bermula jam 6 petang by Rayani Air...dari KLIA 2...perjalanan Alhamdulillah...Rayani Air walau tgh byk isu time tu tp aku enjoy dgn servis diorg...

- Lebih kurang jam 9 malam smpai Kota Kinabalu, adik aku n cousin (cousin mmg stay Sabah juga) dah siap tggu kat gate..adik aku sewa perodua Alza untuk trip kali ni, itu dia sponsor..kitorg pun pergi makan2 ala kadar dekat area Sepanggar dan check in hotel Tang Dinasty Sepanggar sbb murah sikit dan awal pagi dah mmg nak bertolak ke Kundasang...satu bilik cuma RM 103 sahaja semalam...bilik cun plak tu..nnti kat bawah ade pic dia...

27 Mac 2016

- Siap2 awal pagi lepas solat subuh bagai..kitorang packing2 barang dulu dan turun breakfast kat restoran kat bawah, nasi lemak dia sedap ooo....

- Terus gerak ke Kundasang guna google maps saje dan estimated time dalam 1 jam setengah je...tp jalan kat Sabah bukan la highway cam kat KL so amik mase sket la smpai...

- Aku yg sedia mabuk bila naik keta mmg trs pejam mata sbb takut muntah dlm keta, tp smpai je kat kaki Gunung Kinabalu otomatik aku cergas untuk bergambar hihi...time tu udara dan sejuk sepoi2 sgt walaupun panas terik...besttttt....

Layan Pic je la k....

 Refreshment Box from Rayani Air,

 Ade air blackcurrent, kacang ngan muffin.. dlm flight kiotrg cuma order kekacang 
dan air panas je...sbb dah kenyang makan kat airport...

 kitorang la ni ...kerusi dia mcm tadika plak kaler maler...

 Tang Dinasty Sepanggar punya bilik...

Bilik Ayor dia..lawaaaa....

 Ni kat kaki G.Kinabalu..time ni dah start sejuk...

 Like father...like daughter...

 Noor Fateha dan Fathihah Nur..nama hampir sama okeh..

dua pasangan...adik n kakak, mak je tido lam keta time ni..
hihi


- Time ni kitorg dah smpai Desa Dairy Cattle Farm yg famous dgn nama New Zealand Malaysia, suhu sini sejuk walau tgh panas terik dan pemandangannya Subhanallah cantikkkk....sesuai untuk photoshoot...cuma time ni lembu2 melingkor dlm kandang masing2...x ramai yg berpeleseran...
tiket masuk RM5 sorang..murah dan berbaloi....

 Aiskrim susu yg fresh...sedap...

Ade Mini kilang yg mempasteurkan susu...

My Sis in law...
smpai kembung perut minum...oh ya sini bukan takat jual susu n aiskrim je tp ade pizza...waffle...hotdog cheese.. yogurt..dadih dan juga souvenir lain...

2 pasang...lg sepasang tertinggal kt Shah Alam..hihi
2 beradik kaki selfie..ipar2 pandang ke lain haha..

Ade gaya profesional tak hihi

Suhanallah viewww....

suka plak adik aku candid pic camni...

Boleh susukan anak lembu dan kambing tau...sebotol RM 1.50 je,
rumput plak RM 1.00...lidah lembu ni pnjang..geli bila dia jilat kena tangan..
ailio meleleh plak tu hahaha...

Sangat Niuzilen tau....

Background Kinabalu...cantikk Ya Allah...

Kambing ni behave sangat...manja gila...

I love this photo...

Ni kitorg makan ikan bakar dekat pekan Kundasang...
makanan sana so so je bg aku...tak masuk tekak sgt...

auumm cakkk...

Ok dekat Kundasang mmg sangat banyak homestay compared to hotel sbb pekan dia pun kecik je...kitorg cari punya cari jmpa la homestay ni Walai Takao Kundasang...satu rumah ade 4 bilik...tp sbb kitorg amik 3 bilik je owner tu kira RM 300 semalam...setiap bilik cuma ade kipas...depan takde kipas..takde aircond...tapi mak aihh sejuk smpai ke tulang hitam....ade hot water sbb mmg sgt perlu...

Bayang kan malam dia sejuk camane...bila basuh muka mcm masuk dengan air dari peti...fuhhh...

Bilik adik aku...

Bilik kitorang laki bini...

bilik mak bapak aku..
bilik dia sangat bersih...

sofabed tu pun leh wat tido gak...buka je jadi katil..
datang sini ramai2 mmg best...ade astro Njoi lagi...

Manja plak kambing ni ngan laki ai tau...

 Pemandangan dari luar bilik...

cantik2 kan homestay dia....


 Malam tu kitorang BBQ je ngan 5 ekor kucing hahaha...
pic kucing tak dpt snap...lupa...

Tambah dengan tapau nasi goreng...layan je...

28 Mac 2016

Esok tu awal2 pagi kitorang nak gerak dah...suami aku tapau breakfast siap2..packing2 barang kitorg nak terus ke Ranau...nak pergi ke Tagal ( tempat ikan kelah )... tak jauh cuma 20 minit camtu dari pekan Kundasang...Kat Ranau dah start panas balik...tp panas kering bukan jenis panas lembab..still selesa lagi...kitorang mmg 100% pakai google maps kat sini sbb adik aku pun sikit2 ja dia ingat...haha

Sampai je kat Tagal kitorg kena beli tiket masuk RM3 sorang, takl silap aku la...duit kamera RM 2...aku sorang je yg tak masuk rendam kaki untuk ikan2 tu...ingatkan kecik rupanya mak haih besaq...seriau nak letak kaki...abah aku siap kata rasa gigi ikan..hahaha

 First couple...Siddiq Teha...

 We all...

 2nd couple...Ujang Teha

 Siddiq pun penakut...

 3rd couple...mak n abah....

santai je kat sini...

Ok kitorg tak lama pun lepak sini...dalam setengah jam gitu pastu nak terus ke Kota Kinabalu plak sbb nak pergi Rumah Terbalik and Pasar Kumpit a.k.a pasar Filipine...

continue ke Part 2...esok2 la update...daaaaaa....

Saturday, March 5, 2016

..:: Kembali ::..

Assalamualaikum...


Ummi Annur Humaira bt Mohd Rafauzi


Syukran Ya Rabb coz still let me have a nice breath in this beautiful life...Subhanallah...

Finally..I am back again...quite a long time I left everything since my last entry...my confinement period...I miss to write again in my personal online diary...

Aku selalu tgk blog ni dengan sepi je...byk idea untuk kembali menulis...cuma daya tu dah hilang...kekuatan aku hilang direntap serentap2nya...

Its hard....and hurts...ntah la sangat susah untuk aku kembali seperti sedia kala....I Miss Her....Ummi Miss U sayang...sedar tak sedar aku semacam berjauhan dengan dunia realiti dan terbuai dgn dunia maya aku sendiri...Ya Allah syukur Allah hadirkan suami sebaik suamiku...aku tau dia berasa jauh dari aku even kami depan mata setiap hari...

Alhamdulillah skrg aku dan suami dah start  kelas Tauhid dengan Ustaz Ahmad..sebab aku dan suami tahu dan sedar yang jiwa aku kosong..rohani aku sakit dan lapar...aku semakin jauh dari dunia sendiri...suami tahu dia harus melakukan sesuatu demi menyelamatkan aku dari tenggelam punca...syukur ade yang sudi memberikan ilmu walaupun sedikit....mgkin jiwa aku akan lebih terubat....

Mungkin aku ni hampir meroyan agaknya...Allahu...Maafkan aku Ya Allah...aku mohon Allah kurniakan pengganti kepada kami tapi satu saat aku seakan trauma dan takut kehilngan...bukannya aku tak percaya pada takdir Allah...tapi naluri keibuan aku membuak2...aku trauma akan kehilangan itu...kerana saat doktor bgtau yang anak aku dah pun tak bernyawa...aku takut...

Sedar tak sedar dah masuk bulan Mac 2016...baru aku rasa sedikit kekuatan aku kembali....aku nak kembali menulis..menulis segala kegilaan aku di sini...sape tau satu saat nanti...akan ade yang merindui...

Oh satu lagi faktor aku malas sgt nak berblog...sejak laptop aku dah aku letgo huhuhu..tggal la PC ni dan tablet aku...malasnya berblog dengan Tab...

layan pic je la...flashback tahun 2015...

 Cakkkk...laki bini...

 Just recently...time tu galak nak berinai...santek kannn

 Oh ya...my lil brother is taken now...
on his marriage day...

 with my bro...

 best nye bertiga....

 Mr & Mrs Specky Diver...

 Akad Nikah...

 Dengan Maksu ler...

 Feeling pengantin balik..kikiki

 My lovely phone..ekh

 Big Spoon Times Square...first and last hahaha

 The Sumbs Shah Alam...hehe

Mehndi....

Retis sendu sangatttt...hahaha

P/s - K lah...nnti ade idea aku nak share resepi lagi sbb aku skrg dah master chef..gitewwww...

try

click tau