**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Monday, August 24, 2015

..:: 2nd Trimester : 15 Weeks Pregnancy ::..



4 Month and 3 weeks my baby now.....
Alhamdulillah syukur Ya Allah..

Kerana mengizinkan aku mengalami perasaan indah ini....memandangkan aku cuma decided nak check up di private hospital (after discussion with nurse from KK ) so tiap2 bulan la aku kena pergi UMRA Specialist untuk check up and scan....

Setiap kali check up je mesti hati aku risau x tentu arah...mcmane keadaan baby aku...sht ke dia? membesar mengikut schedule ke? last check up aku 13 August 2015 aritu....lps asar suami bwk aku pergi check up..berat cuma naik 1 kg je dr berat yg sebelum ni...nurse x de la ckp pa pe sbb at least naik juga even sekilo...pastu nurse suggest aku untuk buat NT scan...aku macam...blur..apekah itu?


Nak tau pebenda..klik link pun ade...ade full article pasal ni...aku pun baru 1st time tahu...hihi


Bahasa mudahnya adelah untuk kesan kecacatan kromosom pada bayi....adekah bayi berisiko mendapat penyakit sindrom terutamanya down sindrom....Alhamdulillah baby aku disahkan normal dan membesar dgn sht...Syukur Ya Allah....

Nt Scan ni cuma boleh buat time 11 weeks to 13+6 days week sahaja, time aku check up tu baby aku dah 13 minggu...lebih dr tu mmg x boleh nak detect..sbb ape..aku tak pasti...kena tanya sonographer sendiri...

Check up time tu aku cuma NT scan...cek urine untuk glucose n protein serta blood pressure..syukur semuanya normal..baby pun sht walafiat...
First time aku tgk sendiri dpn mata baby aku tgh bergerak2 mase scan tu..aktif sesangat dan Dr bgtau ssh nak ukur baby aku sbb dia main lari2 ngan Dr time scan tu..hahahaha comelnya anak ummi...time tu suami siap ckp lagi.."Ai baby ni somersault ke..tangan plak mcm tgh angkat takbir..hahahaha cuteeeeee....."...

Tak sangka Allah izinkan aku melihat dan merasai sendiri keindahan inii..Terima Kasih Ya Allah....since 14 weeks ni aku dah merasakan getaran halus dekat perut dan kadang2 terkejut seolah2 ade yang berpusing...dan menurut Doktor itu disebabkan pergerakan baby aku...tak semua ibu akan merasa pergerakan seawal usia 14 minggu terutamanya first pregnancy tetapi aku bersyukur sbb dah pun merasainya...tp mmg jarang2 dpt rasa...yg paling ketara bila aku rasa lapar...mesti perut aku akan mula rasa geli2....hahaha anak2...

1st scan ( 4 weeks )
Nampak kantung je mase ni...my little tiny dot...

2nd scan ( 6 weeks ++)
Dah nampak janin dlm kantung...siap dgr heartbeat....Syukur...

3rd scan ( 9 weeks ++ )
Time ni janin dah membesar ikut waktunya....

4rd scan...NT Scan time ni ( 13 weeks )
Mase ni la dpt tgk baby aktif bergerak....nak ummi dah makin nakal dlm perut...sayang anak ummi ucuk...

Ummi to be dpt bunga from hubby...love my hubby...

 Wat hiasan dalam umah smpai kering...hihi

Rose for my heart...Suprise from my dear husband....


 Flowers is nothing..but the memory is important...
I love a fathers of my baby so much...and it is very great feeling to knowing that i am carrying my husband baby....yeay Alhamdulillah Our love...

Hanya Allah yang tahu betapa indahnya hidup aku kini bila hadirnya zuriatku sendiri di dalam rahim ini...Terima Kasih Allah...Alhamdulillah atas kebahagiaan ini....sukur sbb suami sgt manja kan aku saat mengandung ni....moga dia menjadi suami dan ayah yang terbaik untuk kami....Aminnnn...

Ya Allah kau lindungi la zuriatku selama dia didalam rahimku....sihatkan lah tubuh badan anak ku ini...cantikkan lah rupa parasnya dan akhlaknya...harapan ummi besar terhadap kamu sayang....moga kamu menjadi insan yang tertanam kecintaan terhadap Allah dan Rasulmu sayang.....peliharalah anakku ini sehingga aku selamat melahirkannya dan hingga akhir hayatnya....moga lahirmu sihat tubuh badan...sihat mental dan fizikal untuk menjadi khalifah di muka bumi ini sayang...I love you my baby...love uuuuuuu...Aminnnn....

p/s - hari ini kucing ku omot dah mati dilanggar kereta...sedihnya Allah yang tahu sbb kami bela dr kecik lagi....moga bahagia disisi Penciptanya...Aminnnn









try

click tau