**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Sunday, October 18, 2015

:: Baby Preparation Stuff - First Stage ::



Assalamualaikum...

I am officially 6 month ++....

Its about my pregnancy journey again....for my reference in future and diary...

Syukur Alhamdulillah....


" Wallahi....I can't wait for a day I will meet u baby...In Shaa Allah....
And I don't want to lose this beautiful moment to realize u always with me in me...
I love you since the day I know u with me....I'm in love with my own baby..." 
( My Facebook status )

Aku dah start buat preparation sket2 utk si kecil yang akan menjengah ke dunia tahun dpn..In shaa Allah..moga Allah mudahkan...maybe ade yang ckp tak elok beli brg baby awal2..tp for me it will cost us a lot of money if nak beli sekaligus...baik beli sikit2...since budget untk baby dah ade sikit demi sikit....bagi aku if ditakdirkan baby ini rezeki baby aku..syukur sesangat..andai bukan..Allah Maha Mengetahui..tp aku slalu doa agar diberi kesempatan melahirkan..mendidik...dan mencintai anak ini smpai akhir hayat aku...Moga Allah mudahkan....

Jom layan mata...disebabkan last scan aku wat detail scan utk tau perkembangan baby...alhamdulillah sume mengikut schedule...cuma baby tak nak tunjuk jantina lagi..so Dr assume 50/50 its a gurl... tp aku x nak letak harapan ape2...kitorg beli sikit2 brg baby yg warna utk unisex...dua2 leh pakai...

Yang brg mahal2 aku survey2 je dulu...sbb tunggu baby expo kat Mid Valley....


 mitten and booties..cute sgt...

 Br sikit je beli...barut...napkin...few shirt and pants...
wet tissue...mitten and booties...

 x sabarnyaaaaa...

hihi yang ni agak gegel sket...xpe lah...

Last time check up dpt sume sample2 ni...

 beli online je...newborn bed..

 Taa daa ade zip..so x yah bedung2 lagi...

So far benda2 ni je yang aku beli..ade lagi towel...selimut dia tp x sempat nak snap gambar kan, rak baju baby....yg paling aku nak hunting sesangat adelah play pen/ baby cot. breast pump, mosquito net, mandian dia dan lain2 la... hihi tp yg tu aku tunggu expo baby kat Mid Valley bulan November ni...kot2 dpt byk murah...byk free gift huhu....list dah siap..cuma nk settlekan by time so x de la kelam kabut sgt nnti...doakan la ye semoga semuanya selamat...Aamiin...

Disebab ni baby first aku n suami..so kitorg agak excited sikit nak sediakan segala keperluan untuk dia...Ya Allah tak sangka aku dpt merasa indahnya perasaan ini...lg2 bila baby asyik2 menendang perut...Syukur..indah perasaan ini...indah sungguh perasaan bakal ibu...Allahuakbarrrr....


Ni kisah 2 minggu lepas...aku dah nazar bila aku lekat je pregnant
aku nak buat sendiri pulut kuning untuk sedekah..Alhamdulillah
dah laksanakan nazar tu....

 huhuhu baby bump ummi...skrg dah rasa tendangan padu diaaaaa....

Last but not least..my loving husband....father of my baby..
my soulmate..housemate...enemymate haha...
I love him sooo muchhhh....

sekian je sampai sini...byeeee....wasalam...



try

click tau