**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Thursday, April 29, 2010

**First Award from Mimi..Tq So Much Mimi**

salam n morning to all..

Lets cheer up today..i got award from mimi, dis is my first award ..but honestly i really dunno how to take it and put in my blog..lucky she so sweet and tell me how to do...dunno thats right or not..just put on right side post here ( still confuse right or not ) hehe...
better learn than do nothing rite...(my hubby favourite sentences)

so sweet of u mimi..n tq so much again..cute and nice award...make really attractive coz have baby....means new blogger..(am i rite)..erm...so for who have list name below...that tag for u guys..enjoy it...i dunno how to choose them, and 4 of them consider as new blogger..hehe..sorry...



Wednesday, April 28, 2010

**Disaster In Sg Petani, Peringatan Oleh Allah**

Salam sayang to all, 
I really miss my lovely pages and all my blogging fren today and that force me to write new entry here...sorry guys coz i cant blogwalking 2 days coz blackout at my house area..cite dia camni...

                Malam semalam aku and family bermalam kat umah Maksu aku kat Sg Lalang coz kat area umah aku ni berlaku disaster yang  x terduga...petang tu (26 April ) mase aku ngan mak aku tgh wat bangles smbil tgk tv tetiba ujan turun dengan lebat dengan kilat dentum berdentum...thats situation watkan aku and mak aku tergamam sebentar coz ujan yang turun dengan guruh kilat tu tak macam yang biasa..sgt luar biasa dan kuat...
Mak aku ape lg trs baca ayat kursi smbil beristighfar panjang....aku yang ketakutan ni plak trs pg solat asar smbil berdoa yang kilat + angin dan hujan lebat ni reda...keadaan sgt berbeza dgn hujan2 yang lepas2...

              Abis je solat aku menjenguk ke luar jendela dgn mak aku, tgk angin  berwarna putih dtg sgt kuat dengan kilat sabung menyabung beserta dengan hujan yang lebat...TETIBA....lampu terpadam dan trs blackout....rupanya ade tiang letrik tumbang kat kawasan aku...wayar terjuntai2..menakutkan je....


                 Ni cite After few hours lak..lepas je setengah jam x silap aku ujan lebat pun kurang..so aku n mak bersiap2 nak kuar coz nak g jalan2 cari makan..biase la petang2 dengan ujan mesti laparnye...start je keta aku g makan ngan mak aku...abis je makan tu aku tgk org ramai sgt kat beberapa tempat kat area umah aku....dengan lagak seorang journalist a.k.a reporter aku trs snap few pic utk diupload kat pages aku ni...
Keadaan mase tu teruk sangat, TNB worker lak busy tgk tiang letrik yang tumbang..MPSP dtg plak utk tebang pokok2 yang disambar petir dan tumbang kat umah org, keta org dan gerai makan org...ni area Taman Delima Sg Petani ( my house area )
jom layan....click for large that pic...


shop area turn disaster...

look at wire hang around...

 electric pole collapsed...can see it??

 road after disaster...

 Big tree been lightning...

 near my house....

shop area again....

Kancil been hit by pole ( poor car owner )

2nd Kancil been hit by tree...

What that uncle think yea????

people look around....that uncle again..ahaks...

 wire hanging....

This women for sure not me...hehe 

Poor that car owner....

             ermmm, serba sedikit yang dpt aku snap kat sini...so, ape agaknya yang korang 
pikir ye???? musibah Allah yang menimpa ni kita x tau apekah maksudnya, 
ujian??? balasan??? amaran???

           Yang pastinya ape yang berlaku adalah kehendakNya...kita sebagai hamba Allah x mampu utk tafsirkan kenapa keadaan ini terjadi... Mungkin peringatan dari Allah agar hambanya x leka dengan dunia..Setiap yang berlaku pastu ada hikmahnya....Moga kita semua dijauhi dan terpelihara dari malapetaka yang berlaku..Amin....

Allah menegaskan melalui firman-Nya bermaksud:
Sudah timbul pelbagai kerosakan dan bala bencana di darat dan di laut dengan sebab apa yang dilakukan oleh tangan manusia; (timbulnya yang demikian) kerana Allah berasakan mereka sebahagian daripada balasan perbuatan buruk yang mereka lakukan supaya mereka kembali (insaf dan bertaubat). (Surah al-Rum, ayat 41).

Lepas beberapa jam berlaku keadaan ni, pihak TNB dan MPSP bertungkus lumus membaiki dan membersihkan kawasan sini...Automatiknya blackout la seharian menyebabkan aku and family lari tido umah maksu aku then x dpt nak berblogging semalam...wasalam...

with love...
**noorfa_infinity**













Sunday, April 18, 2010

**Women Heart**


Come we talk bout women heart...sumtimes women even cant understand what women feel..and in marriage bcoz of women and men have different heart and behavior and thats will become trouble in a relationship..thats why in Malay we say in maxims "sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri"...hehe....shortly, human are not perfect even not almost perfect..we have accept this..let check it out.... Below is sumthing bout women heart ( info for guys who not married yet and think b4 get married )

  • Sensitive - huhuhu just want attention from people who they love..
  • Fussy - yea ke?? i dont think so..but yes women always want to know details but not just bossy around ( so guys plz take note..)
  • Fine or halus - women always give forgiveness but never ever will forget what people done...
  • Honest - no comment coz depends on people...
  • Sacrifice - thats true..too many single mother than single father in the world..is it true or not????
  • Caring - women always awake bcoz they behavior..
  • Childish - even matured women but they still been childish sumtimes rite????
  • Ego - still man win this part..hahahaha....
  • Love - everything for them but once get upset...no more love..find another love..
  • Sex - last thing for thinking....
** man in women life is like a protection not as a mass destruction...
women been create by Allah from left guy rib bones
for hug,pampered and not to be harmed**


so as a normal human..accept ur partner as they are..don't try to change them, and demand for anything...appreciate what u have....

with love noorfa....

Friday, April 16, 2010

..::Hadapi Dengan Senyuman::..

Salam 1 Malaysia to all...

Ari ni br nak memulakan penulisan blog secara berskala..hehe..
bukan ape..sblm ni aku da menulis blog dari tahun 2009 lagi..tetapi terpaksa aku closekan blog tu atas sebab-sebab yang x dpt dielakkan...

Hari ini dengan rasminya aku nak memulakan penulisan baru hidup baru...nampak semacam aku seorang yang sangat happy tapi hakikatnya sekarang aku sedang berdepan dengan ujian Allah yang paling berat setakat ini..cuma x dpt aku nak kongsikan dekat sini kerana harus menjaga hati banyak pihak....

HOPEFULLY I CAN MAKE MYSELF CHEER UP AGAIN AND FACING THIS WITH SMILE

kepada semua rakan-rakan, doakan agar permasalahan aku ini dapat settle dengan baik tanpa melukakan mane-mane pihak...Amin...

with love
..::noorfa::..

try

click tau