**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Tuesday, November 29, 2011

..:: Cite Aku & Anis ::..

Salam 1 dunia...1 Malaysia...1 Kedah....dan 1 Sungai Petani....


Anis dlm entry kali ini adalah sepupu aku yang bernama Balqis Ilanis, bukan sahabat aku yg kat Usm tu okes...haha x penah2 aku wat cite sal cousin aku kan...kan...kan....

Cite sal semalam aku n cousin aku Anis ni...biasa la we ols dua2 ade prob yang tersendiri..manusia mane yg free from prob...am i rite???  semalam kitorg xde keje ape sgt pun...so si Anis ni mengutarakan idea bernas yang agak Lagho sket ajak aku tgk cite Puss in Boots 3D..sbb minah ni mmg cipan habis la ngan cite kartun 3D ni...then misi pun bermula...beli tiket dan tonton..


 Hahaha mmg berbintang bintang la aku bg cite ni sbb mmg best giler...
cam cite shrek dulu...kucen yang sama...

Taadaa...i'm Puss in Boots yang kacak lg hensem...
suara dalam watak ni ade lah kepunyaan expakwe x bertauliah aku iaitu Antonio Banderas...

 Yang awek kucen cun sebelah ni ialah Kitty Softpaws...comel giler kan...
suara Kitty ni adalah suara Salma Hayek... 



Yang ni Humpty Dumpty..watak antagonis tp actually mmg baik giler..
cuma nak balas dendam je keje dia...


Ni mata si Puss yang x bley blah...comeyyy...kiut...miut..
Watkan sume jatuh hati...terpaut aku ngan kucen ni...

Blk je umah trs aku pg cium2 kucen aku yang nama Abu tu..sbb korang bangsa kucen mmg sgt aku sayangi..dah la dilahirkan comel...manja...cite Puss in Boots ni mmg terbaik...korang nak tau cite dia...pg la tgk sendiri ok..sbb x rugi kalo korang tgk...hiburan lagho..hehe...light je cite dia..best..

Abis je muvie ni..kitorg still melagho tempat lain lg....ni la pestime aku abiskan mase aku ngan cousin aku ni sbb slalunya kitowang slalu bz dgn hal masing2...apepun mmg best la semalam...best banget....


p/s - motif entry ini cuma nak share pic puss n frens tu je..hehe....sorry guys...











Sunday, November 27, 2011

..:: Cina Buta ::..

Salam Maal Hijrah again...

Ade sesape yang tau x sejarah sebenar perkahwinan Cina Buta...td mase tgh dgr cd ceramah ustaz Azhar Idrus ade la ustaz sentuh sket pasal sejarah perkahwinan cina buta...ni menurut ustz azhar idrus..

Perkahwinan ini terjadi di Sumatera ( Acheh ) pada kurun ke-19 Hijrah..dimana raja telah mentalak permaisuri beliau dengan talak 3..pada masa tu agama Islam dah pun berkembang kat Sumatera...Jadi raja ni pun menyesal dan nak kembali permaisuri dia...pada masa yang sama raja ni pun dptkan seorang mualaf cina yang buta dan mengarahkan mualaf tu untuk berkahwin dgn permaisuri beliau, menjima' dan seterusnya menceraikan permaisuri itu utk tujuan raja dpt mengambil kembali permaisuri itu sebagai isteri sah beliau...

Kisah kat atas ni yang ustaz Azhar share kan dlm ceramah beliau...boeh cr dlm youtube...sbb tu la smpai skrg istilah cina buta dipakai dalam mane2 kitab bahasa melayu merujuk kepada org yang sanggup mengahwini seseorang wanita yg telah ditalakkan oleh suaminya dengan talak 3, dan akan diceraikan selepas menjima' wanita tersebut...mcm pakatan la ni..kira dpt upah la...

ade sesape ade info lain x? leh la kita share kat sini...sharing is caringkan....so dlm bab agama ni if kita share info yang kita ade gak dianggap jihad penulisankan?? hehe agak2 ler noorfa oii...





Saturday, November 26, 2011

..:: Jom Kita Enjoy::..

Salam Maal Hijrah kepada semua umat Islam yang maybe tersesat masuk kat blog ni...hehe



Hopefully wit this chance of new year in Islamic Calendar will gv my self to be more closer to my Creator ( Allah )...In this gloomy situation i know Allah still loves me in His way coz gimme so much chance in life...fortune n better life...

Ari ni aku still dlm mood kesedihan...still rasa cam useless...tp in other hand aku still nak hepi2 kan diri aku ni...so aku pun wat la date ngan Ikin member akhirat aku ni utk spend our time together as usual ( time study dulu ler )..janji ngan Ikin dlm lebih kurang kul 2.30 camtu after zuhur..tp biase la kan janji melayu..haha last2 sian minah tu kena tggu aku dkt sejam kat Tesco coz of aku terpaksa patah blk utk settlekan unexpected prob aku...

Smpai je kat sane, trs g food court sbb mmg tgh lapaq gegiler..pekena Yong Tau Fu Soup semangkuk, Ikin order Spaghetti Bolognaise ngan Apple Juice mixed Green Tea..mmg syyyiiioookk abis la..itu je lunch kitorg..biase la tekak International la katakan...hekhek...


Purpose aku nak jumpa minah ni bukan ape sbb nak cr handbag je...pusing satu Village Mall still x de yg berkenan + mahal giler lak..even YES (Year End Sale) comin..ceh..

We ols pun decided g Central cr kat belah sane mane tau ade yg terbekenan...dlm dok choosy tu ade la terbekenan gak satu handbag ni..rembat trs la kan...tggu pe lagi...mmg cun sgt hand bag tu..terfallen love jap*wink*...


Dapat je ape yg aku cr, we ols trs g pekena Ice Cream Yogurt Yogo Goyo ( seyes tiru sebijik Tutti Frutti )...harga pun sama..tp sbbkan Ikin terover ambik jd mahai sgt la pulak + rasa dia jadi cam rasa menyampah sgt..keh3!...(aku tau sbb pa Ikin rasa cam nyampah bukan rasa sedap or masam ke, but bcoz of unexpected pricekan, lg plak ditambahkan perasa coklat tu...trs jd rasa cam jahanam pun ade gak..hahahaha...) seyesly if mixed kan perasa yg sour ngan coklat tu will ruined all those taste...

Utk memujuk hati Ikin coz kejahanaman rasa ice cream dia td...I did promise to her for buy her dinner at Arabian Restaurant..Dem it...ade satu je menu, x best lak tu..Cancel...

Pastu kitorg g makan kebab kat Chennai, Legenda Height..best gak n sedap lak tu...Authentic Indian Cuisine...mmg tersgt Indian taste (rasa cam nak pakai sari je td mase masuk kat Chennai ni)...hari yang heaven ni dpt merawat hati ku yang berduka lara ni...

Moral of da story..never ever forget bout ur best fren coz time duka lara camni la korang perlukan diorg..okeh...so bye...nak g bertafakur jap...wahhhhhhhhh....

The End






Friday, November 25, 2011

..:: O.F.F.E.N.D.E.D::..

Salam....

I tried to change....but u didn't try....so now 
I'm DONE......

Today i felt so upset...human behavior will never appreciated what they have (exaggerate huhu)...

Still empty n upset wit things...never good enough...what should i do??? I try to educate my self bout u....but in end i know I'm failed....I HATE THIS FEELIN....



But....at least i know i'm tryin my best to correct....:(


''Never change the path u believed to make another path u will never believe.......''

Tuesday, November 8, 2011

Alexander & Zulqarnain Adalah Orang Yang Sama Atau 2 Individu Berbeza???

Assalamualaikum n Salam Iduladha to all muslim...
Masih x terlambat lagi nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua rerakan dialam maya ni..


Raya tahun 2011 ni utk aku samada raya puasa atau pun raya haji dua2 ade kisah tersendiri...Aku mmg seorang yang bermasalah..Suasana raya yang paling teruk penah aku alami sepanjang hidup aku ni...apepun aku tetap pasrah dgn ketentuan Allah kerana aku yakin sekarang bukan masa aku lagi...susah utk aku luahkan dekat sini sbb melibatkan family, orang2 keliling aku dan sebagainya...sebolehnya aku nak bahagia kan semua orang tp aku x mampu...malah tanpa sedar aku lukakan hati orang2 yang aku sayang dan menyayangi aku...MAAFKAN AKU KALIAN...


Dua2 raya tahun ni aku x pergi solat raya sbb emosi aku x menentu..xde istilah baju raya dan lain2...short cutnya mmg x de Istilah RAYA untuk aku tahun 2011...


Sehari sebelum raya haji...
Emosi aku sgt x stabil okeh...ape yg aku wat adelah, pagi Giant jemput adik aku dan pg beli buku...pegi Central Square beli laptop ASUS aku yang sekarang aku guna utk typing entry ni, pueh ati den dpt lappy br ni yg mmg mengancam...pastu wat treatment rambut ngan adik aku...makan semakan makannya kat Secret Recipe...balik kemas umah dan tidur..........FULLSTOP...


HAri Raya Haji
Masih sama emosi aku malah terlebih x stabil...sengaja aku jauhkan diri dr semua orang termasuk mak ayah aku..maaf ye abah n mak...coz aku de reason dan aku perlukan ruang utk berpikir...


Pg makan2 , jenjalan kat Pantai Merdeka...then trs lepak Old Town White Coffee sbb teringin giloss nak minum kopi..mase ni kan raya..


Okeh cukup bab raya...aku sbnrnya type entry ni sbb nak tunjukkan buku ni jek yang aku beli kat Giant aritu...

 ( pic ni aku cilok dr website Imranshamsir )..


Aku ade snap sendiri buku ni kat hp aku, tp aku try bluetooth masuk lappy ni x bley2 gak...sipot tol aku ni..len kali aku try lg...usahakan tangga kejayaan, so now aku cilok dulu pic buku ni okes...


Aku baca br sekerat je...x abeh lg sbb xde mase...so far mmg best sbb bab2 sejarah lama aku suka sgt terutama benda2 camni..Teruja beb...tp dlm website lain ade gak buku lain yang ceritakan Alexander dan Zulqarnain adelah 2 individu berbeza...pening gak aku pikir masalah sejarah ni even prob aku pun lom settle2 lagik..hekhek...lepas ni nak try cr buku yg bawah ni lak...pastu baca dua2 br leh compare...ape beza crita2 ni kan...


 ( ni pun aku cilok dr Imranshamsir gak..sorry ye En Imran)


Buku ni aku lom beli lg...td try cari kat Popular Tesco tp xde lak sbb edisi ni dah abis..nnti ade cetakan kedua katanya..tggu je la...nak gak tau ape kisah benar...

Korang if nak tau...cr sendiri la k info sbb aku x nak reveal kat blog takut tersalah fakta plak..hehe bajet tajuk tu cam nak wat kupasan je kan..huhuhu sorry korang.. 


Ni lah habit aku yg sebenarnya..aku giler membaca smpai mak aku slalu marah bila aku baca satu buku,paper or mane2 website mesti smpai tahap aku x peduli kan orang keliling..tp aku bukan ulat buku sbb aku memilih gak bahan bacaan..now trend aku suka cr info sal Illuminati dan Freemason... Damn...aku nak tau gak ape kah rahsia sebenarnya dgn Alexander The Great dan ape kaitannya...smpai skrg tetap aku x dpt jawapan..xpe try lg pasni...aku tetap nak sesakkan otak aku dengan pikir masalah negara ni..hihi even prob aku sendiri dah cukup menyesakkan kepala otak aku ni...


Ayat aku sekarang ni dah serupa bangsat dah ..sorry if korang rasa  
ayat aku dah macam K*****g k...


p/s - ape maksud RedrubySilenthinker?????  
      

BYE BYE SAYANG KORANG




















Wednesday, November 2, 2011

..:: Sadness Is Beautiful...Loneliness Thats Tragical::...


Hold me now don't bother if every minute it makes me weaker

Show me the meaning of being lonely
So many words for the broken heart
It's hard to see in a crimson love

Tell me why I can't be there where you are

I tried to go on like I never knew you
I'm awake but my world is half asleep
I've prayed for this heart to be unbroken
But without you all I'm going to be , incomplete

Sadness is beautiful loneliness that's tragical
So help me I can't win this war, oh no

You are missing in my heart
Tell me why can't I be there where you are?

 me n 2nd little nephew Lola...i love u tightly dear...

Lookin' back on the things I've done
I was tryin' to be someone

I can see that you've been crying
You can't hide it with a lie

I'm lookin' back on things I've done
I never wanna play the same old part

I don't mean to drag it on
But I can't seem to let you go
I don't wanna make you face this world alone
I wanna let you go..........


Life goes on as it never ends
Eyes of stone observe the trends
They never say forever gaze upon me
Guilty roads to an endless love (endless love)

There's no control
Are you with me now?
Your every wish will be done

Don't give loneliness a chance
Baby listen to me when I say
I will love you more than that

There's not a day that passes by
I don't wonder why we haven’t tried
It's not too late to change your mind
So take my hand, don’t say goodbye
Last but not least....
Sania a.k.a zia or jia...my lovely cutest baby...
bye bye...




try

click tau