**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Thursday, October 20, 2016

..:: Part 2 - Trip Sabah Tamparuli (Rumah Terbalik n Museum 3D)...Kota Kinabalu ( Pasar Filipino , Lucky Inn Hotel , Airport)::..

Assalamualaikum...

Ari tu dah janji kononnya nak sambung update entry Trip ke Sabah kononnya la...Now...here I am...

Phewww dahsyat dari April ke Oktober baru nak masuk Part 2 - Jalan jalan Sabah..haha

Since laptop aku dah terjual dn digantikan dengan Tablet Samsung aku otomatik jadi malas giler nak update blog..try juga berblog dari Tab...tapi ya ampun susahnyewwww...huhu

ok skali lagi entry kali ni penuh dengan gambar...bagi yg rasa annoyed tu boleh la klik sebelah kanan tanda X tu...senang cito...satu lagi banyak benda yang aku dah lupa mcm harga tiket ape tu huhu sorry byk2 je la ye...al maklumla makin tuo...

28 Mac 2016

Rumah Terbalik Tamparuli Sabah ( Upside Down House)

Ok time ni kitorg patah balik straight dari Ranau ke KK tapi kononnya nak singgah makan memana..tiba2 adik aku ajak pergi Rumah Terbalik kat Tamparuli..kira dah on the way..singgah je la...

kitorang masuk Rumah Terbalik dan Museum 3D, harga tiket dalam RM 35++ (if not mistaken)

Tapi sebelum ape2 kitorg lunch and solat siap2 sebelum jalan2 kat dalam museum..


 Masing-masing tengah lapar giler..



 Siddiq tgh testing kamera...

Aku lupa nama Restaurant ni tapi mmg ade satu2nya restaurant kat situ..special masakan dia adalah ayam penyet...besar lak tu ayam dia untuk portion sorang makan...

Siap je makan and solat kat situ, kitorg teruskan misi menjelajah rumah terbalik dan museum..time tu ape yang best cuma bergambar je la...


 Depan sini leh snap pic lagi..dalam rumah tak dibenarkan...

 Cer bayangkan kalau korang yang terbalik..pening ooo


 Pening gak rupanya..

 Test Skill camera..

 Dalam Museum...





 Nampak tak penampakkan aku kat situ hehe..



Pic banyak gila tapi kang aku yang muntah kalau letak byk2 dalam ni...
Dalam rumah tak dibenarkan bergambar. reason kenape tak pasti plak...tapi yang pastinya aku rasa mcm pening bila tgk barang2 terbalik camtu..rasa nak muntah...

Ok lepas settled puas hati bagai, next destination kitorg ade lah KK lah..cari hotel sbb nak rehat dulu...letih gila kot...

Pusing2 KK cari hotel bajet je..mmg time tu duit dah mcm air kan...so kena la bajet sket hehe, syukur sgt kitorg dapat gak bilik time tu ...Lucky Inn Hotel, hotel bajet 2 bintang je cukuplah kan...bilik leh tahan besar, wifi sume siap...dan yang penting selesa dan dekat dengan airport and pasar Philippine...


 Besar giler kan bilik dia...aku dan habibi share bilik dengan mak abah aku...

 Dinner malam tu kami makan kat ngan area hotel tu je..
Seafood kat sini murah gila kot...

 Puas makan seafood malam tu, dan harga hanya RM 200 je untuk 
bermacam jenis seafood..berbaloi gilerrr..
Kat Shah Alam tak dapat derrr harga ni...untuk 6 org makan...

 Sempat selfie kat bilik...

Sini just pilih ape yang nak dan jenis masakan..
simple tapi kena pandai pilih kedai..sbb banyak giler kot...

Malam tu kitorg just relax2 je kat bilik sbb esok siang dah plan nak jalan2 kat pasar Philippine cari cenderamata sket bawak balik..dan flight balik pun malam..sempat la juga...

29 Mac 2016

Siang2 aritu kitorg brunch je terus dekat Sepanggar, cari nasi kat sana..jauh gak tp dah adik aku cakap situ mmg sedap..kitorg pun pg je la...seterusnya baru patah balik ke pasar untuk cari souvenir...

 oh mencari2 wallet...

 Memang rambang mata..

 Hasil tangkapan...sikit je la hihi

 Malam tu dah ready kat airport...

  Makan mekdi je sblm balik..

Ok patut malam tu tiket kitorg dalam kul 8 mlm cenggitu tapi ntah ade problem plak...kat kaunter check in tu tetiba staff situ ckp yang kitorg dah cancel kan tiket...puas gak la tunggu diorg cek balik dgn HQ...smpai kul 10 lbh baru la dapat confirmation dari HQ...

Itu je la kisah trip kitorg kali ni....apepun aku suka sgt ngan Sabah..org baik2 dan ntah mmg best la....nak pegi lagi next time...


















try

click tau