**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Saturday, September 22, 2012

..:: Untuk Apa Membuka Pekung Di Dada ::..

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia to all of u....


Semalam aku ade berchit chat dgn seorang kwn yg leh dikira sebagai sahabat baik dan seorang pendengar yg baik kat FB ( even aku taip..dia baca..still aku pretend cam dia dgr oke )... slalu juga makhluk ni baca posting aku kat blog cuma dia bukan blogger..

Tak sekreatif cam aku katanya <-----yg ni aku tipu...haha

Dia ade tanyakan nape aku x nak post pasal kisah hidup aku yg agak sadis...I know wht she means...pasal kisah rumahtangga aku yang dah GAGAL.... Entry aku xde satu pun menjelaskan kenapa rumahtangga aku gagal diselamatkan...sume entry yg lalaland belaka ( kunun2 cam aku xde prob sgt )

This entry to u my dear....why I dont want to expose my story in my blog...


  • Kisah rumahtangga aku tersangat complicated smpai aku sendiri terbelit2 dlm situasi itu...

      

  • Membuka aib rumahtangga aku ibarat membuka pekung di dada dan Allah x suka manusia yg suka membuka aib org lain malah aibnya sendiri..

     

  • If aku wat entry konpem entry tu kunun2 cam salah sebelah pihak je kan..kunun aku x salah lnsg...( itu meraih simpati namanya )


  • Demi menjaga hati pihak2 tertentu yang dah byk berkorban utk kebahagiaan rumahtangga kami tapi masih tetap gagal. ( bajet retis plak )

     

  • Biarpun penceraian itu dibenci Allah tetapi menyeksa diri sendiri juga berdosa juga melibatkan AKIDAH..menyelamatkan akidah atau rumahtangga mane lagi penting???

     

  • Dan masalah rumahtangga kami semakin menjadi barah tahap terakhir...

     

  • Walau nampak cam bahagia tapi hakikatnya Allah je yang tau ape yg kami lalui...

     

  • Sebab manusia hanya pandai menilai, mengkritik, menghukum dan menokok tambah takut terjadi fitnah.


  • Last but not least...dah tertulis di Loh Mahfuz jodoh aku dengan dia hanya setakat itu sahaja...itu kehendak Allah...jodoh kami x panjang...dan benda ni dah makan bertahun..


  • Finally, biarlah segala yang berlaku mengikut perancanganNya....

 

Cukup kot 10 dalil tentang kenapa aku x nak exposekan masalah peribadi aku kat sini.......
BUKAN AKU X CUBA SELAMATKAN RUMAHTANGGA AKU...TP AKU CUMA HAMBANYA YG LEMAH...





p/s - aku cuma manusia biasa...dia juga manusia yang x penah lari dr kesilapan... lgpun tujuan aku berblog cuma utk share yg best2 je...yg xbest simpan dalam hidden file je kot...huhuhu

sekian wasalam....


Monday, September 17, 2012

..:: Masih Dalam Suasana Raya ::..

Salam Alaik & Salam Sejahtera.....


Still dalam mood raya lagi kat area kwsn aku ni..dan ari ni adela penutup kepada Open Hoz tanpa henti....huhuhu...

This week keje aku cuma sediakan perut kosong dan attend open house kwn2 Mr Specky Diver je kat dalam base.... leh la eratkan ape yg patut ngan kwn2 family diver dia...start dr umah Rin Imigresen....ke rumah Lalan Diver...berakhir kat umah Mrs Zura n Hafis....mmg best sbb aku x yah masak pun dis week...

Bergaul dgn org2 yg berlainan style dan cara ni pun sumtimes best gak...x pnh terlintas kat pikiran aku pun utk ter join dgn group2 diorg ni...ntah tetiba je ter jadi plak silaturrahim baru ni yg mmg  aku syukuri sgt...alhamdulillah semua nya berjalan dgn lancar...

Situasi yg semakin pulih dlm hidup aku even slow2 tp mmg byk benda yg aku belajar....Anger Management....Stress Healing....Time Management n so on...cuma ade few things je lg yg aku blm clearkan dlm hidup aku...InsyaAllah segalanya akan berakhir...

Mr Specky Diver dah byk membantu aku dr segi mental n fizikal smpai aku terlupa yg aku byk menangis sebelum ni...mungkin ini ape yg aku perlukan cuma masa nya belum tiba....


 
 Ni pic mase raya ke-6 x silap aku..mase tu kitorg pg Kulim umah kak nani ( baju pink ) pastu pg makan2 kat Bukit Mertajam...Restoran ape ntah aku dah lupa tp makanan mmg mahal giler dan x berapa sedap..hakhak...


Ni pic last week...oppss tp ni bukan Mr Specky Diver ye...jgn slah sangka....
ni adik aku....Si Lanun Tempur...



ok lah bye....

p/s - doakan saya pelissssssssss.....

try

click tau