**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Saturday, September 22, 2012

..:: Untuk Apa Membuka Pekung Di Dada ::..

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia to all of u....


Semalam aku ade berchit chat dgn seorang kwn yg leh dikira sebagai sahabat baik dan seorang pendengar yg baik kat FB ( even aku taip..dia baca..still aku pretend cam dia dgr oke )... slalu juga makhluk ni baca posting aku kat blog cuma dia bukan blogger..

Tak sekreatif cam aku katanya <-----yg ni aku tipu...haha

Dia ade tanyakan nape aku x nak post pasal kisah hidup aku yg agak sadis...I know wht she means...pasal kisah rumahtangga aku yang dah GAGAL.... Entry aku xde satu pun menjelaskan kenapa rumahtangga aku gagal diselamatkan...sume entry yg lalaland belaka ( kunun2 cam aku xde prob sgt )

This entry to u my dear....why I dont want to expose my story in my blog...


  • Kisah rumahtangga aku tersangat complicated smpai aku sendiri terbelit2 dlm situasi itu...

      

  • Membuka aib rumahtangga aku ibarat membuka pekung di dada dan Allah x suka manusia yg suka membuka aib org lain malah aibnya sendiri..

     

  • If aku wat entry konpem entry tu kunun2 cam salah sebelah pihak je kan..kunun aku x salah lnsg...( itu meraih simpati namanya )


  • Demi menjaga hati pihak2 tertentu yang dah byk berkorban utk kebahagiaan rumahtangga kami tapi masih tetap gagal. ( bajet retis plak )

     

  • Biarpun penceraian itu dibenci Allah tetapi menyeksa diri sendiri juga berdosa juga melibatkan AKIDAH..menyelamatkan akidah atau rumahtangga mane lagi penting???

     

  • Dan masalah rumahtangga kami semakin menjadi barah tahap terakhir...

     

  • Walau nampak cam bahagia tapi hakikatnya Allah je yang tau ape yg kami lalui...

     

  • Sebab manusia hanya pandai menilai, mengkritik, menghukum dan menokok tambah takut terjadi fitnah.


  • Last but not least...dah tertulis di Loh Mahfuz jodoh aku dengan dia hanya setakat itu sahaja...itu kehendak Allah...jodoh kami x panjang...dan benda ni dah makan bertahun..


  • Finally, biarlah segala yang berlaku mengikut perancanganNya....

 

Cukup kot 10 dalil tentang kenapa aku x nak exposekan masalah peribadi aku kat sini.......
BUKAN AKU X CUBA SELAMATKAN RUMAHTANGGA AKU...TP AKU CUMA HAMBANYA YG LEMAH...





p/s - aku cuma manusia biasa...dia juga manusia yang x penah lari dr kesilapan... lgpun tujuan aku berblog cuma utk share yg best2 je...yg xbest simpan dalam hidden file je kot...huhuhu

sekian wasalam....


10 comments:

atIEsAyAnGkAmU said...

salam noorfa...

sori to hear that..

apepun moga noorfa terus tabah hadapi dugaan hidup ini...

Murni Alfathunnisa said...

salam..

i pun wonder bila baca ur entries. but not dare to ask. lagipun it just not nice to sibuk2 tanya hal rumahtangga orang.

kdg2 wpun dah berniat taknak kongsi hal peribadi, ada masanya terluah jugak..sebab we human..ada masa perlu express our feelings. yg mana boleh tutup, tutuplah. kannn...

whatever happens..happens! everything happens for a reason. ingat naa...Allah itu maha mendengar...biarlah pengaduan kita yang total tu hanya pada Dia..:-)

FatihaNur said...

atie : thats orait dear..tq so much...

cik murni : tq so much for ur mentally support...yeaz everything happened for a reason...i dah redha semuanya...alhamdulillah

Eric said...

sorry to hear that. drpd hidup terseksa, better be free and feel the freedom

Eric said...

enjoy the freedom! better than hidup terseksa rite..

FatihaNur said...

eric : yes Eric...total agree wit u...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ikhmal Malique said...

Move On!!

p/s: saya dah letak feed blog awk di blog saya.. ^^

FatihaNur said...

Ikhmal : Tq nnti ajar la sy wat camane...hehe

Anonymous said...

Hello! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask. Does operating a well-established website like yours require a massive amount work? I am completely new to blogging but I do write in my diary every day. I'd like to start a blog so I will be able to share my experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring blog owners. Appreciate it!

try

click tau