**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Monday, June 24, 2013

..:: OHEMJI HAZE COMIN ::..

Assalamualaikum bloggers,

Ok I know based on my age, I am no longer a gurl...hahaha ...I am a women not yet a lady...hikhik...

Tak yah nak OHEMJI sangat okes Fatiha...dah tentu2 awok tu dlm aircond je 24/7...poyo nau nak ohemji bagai utk jerebu..ekekekekeke....



Ni weather index around 11.30 am tadi...jerebu dah sebegini okes..mase pg td drive nak ke office pun mmg nmpak ketara, tekak pun mula mengalami sindrom gatal2 sbb nak batuk..( tak tau ade kaitan ke tak )....mmg agak kecoh kes ni sbb ade sekolah yang tutup dan Johor dah isytihar darurat...( kira serius la kan )...


 Yang ni plak around 17.30pm td...increase ok...tekak bukan takat gatal dan sakit, mata dah mula berair....kat dpn ofis tak berapa nampak dah car park...ermmm OHEMJI....


Latest one....19.30 pm, decreased lil bit but still in high level...wish tonite or tomorrow rain will come and clean all the haze around...need some fresh air now...

So here I am...with mask to cover my face coz I am easy to pick any lung problem
since I was in school....NINJA MODE..

Dear all, please cover your face with mask or any towel when u are expose too much outside especially elder one and kids...drinks a lot of water...and reduce the outside activities if you can.

p/s - Sumone told me that I should start wearin a Niqab or Purdah... will be more nice ( SENTAP!!! )...but my job doesn't allow me to do that my dear now, maybe later on when I don't need to work anymore...In Shaa Allah....




Saturday, June 15, 2013

..:: T.I.R.E.D ::..

Assalamualaikum dan salam hormat sume,


Sumtimes dlm sedar tak sedar dah setahun lebih aku dah jadi ''single a.k.a divorcee" ( terpaksa englishkan sbb agak tak selesa dengan perkataan melayu itu..hahah ).. tp itulah kenyataan nya...terpaksa telan walaupun pahit...


This note to HIM...( I know u always come here )

Destiny bring US together...destiny separate US as well...never ever regret what ever happened to US ....at least we had chances go through a beautiful relationship together before...I know you hate me, U thinks I ruins our marriage...deep inside my heart..I know I'm trying for our best...even though you can't see....

Kadang bosan mengadap cemuhan masyarakat, tp aku pekak kan telinga...biar masyarakat mencemuh or pikir negatif, sikit pun aku x kisah... coz I draw my life in my canvas...not them....I feed my self...I'm working my self...never asked them...I'm tired...really tired...

Segalanya dah berubah, hidup aku.....diri aku.....semuanya kehendak Ilahi..siapa aku untuk menidakkan ketentuan Allah...utk persoalkan takdir Allah...moga kehidupan mendatang ini akan menjadi lebih baik utk aku...AMEEEENNNN....


p/s - bila otak letih....otomatik badan pun letih....

Tuesday, June 11, 2013

..:: Kisah Celak Kajal Hashmi Yang Superb ::..

Assalamualaikum dan 

salam 1 Black Out sume....opppsss...hahahahah


Ffuuuhhhh...fuuuhhhh....Finally I can manage my crucial time to update my lovely page, 24/7 my head still working even I was sleeping hahahaha..seriously now I'm really2 busy with load of job...huh! 

Okes, arini mood aku hepi gegiler...tak tau nape mood nakal kembali lps sekian lama...org yang kena dajal ngan aku kaw-kaw ari ni adelah Raziman ( Q.C Opis aku )...hahahha since dia je yg asyik kenakan aku...up status bangsat kat fb aku...wakakaka

The purpose utk update entry ari ni ialah review produk lagi...

Kali ini pasal pasal ke best an Celak Hashmi Kajal Pakistan yang femes kat Mydin tu, ok for info, memakai celak ade lah sunnah Rasulullah S.A.W...

 Ibnu Majah meriwayatkan hadis bahawa Rasulullah SAW bersabda, maksudnya: “Hendaklah kamu memakai celak mata, kerana dapat menerangkan (menyihatkan) mata dan menyuburkan bulu mata” – (At Tibbun Nabawi)

Cuma byk pula yang silap amik port bila tgk je org pakai celak especially lelaki, mesti org kata Taliban la, Rock UUU la, ini situasi yg real berlaku depan mata aku....budak lelaki kat opis aku try bercelak, Tak pasal2 di cop sebagai Taliban ( sangat bangang okeh )..

Aku plak ade lah fan celak a.k.a eyeliner no 1..muka aku if takde bedak..lips or so on ok lagi, tp kena ade celak...haha...jap nak up picca..celak kajal ni plak dia tak akan sbb kan mata kita jadi panda or pontianak sbb dia x jatuh bila nanges2 kan...haha

 Ni la rupa celak tu, kat Mydin je ade jual..kat Mekah pun ade gak 
if not mistaken. harga RM 2.00 je satu..murah gile babeng kan...
so aku rembat la dua...utk stok 2 tahun bley??
( abaikan tgn yg bercalar terkena iron tu taw )

 Celak ni hasil mmg superb sbb hitam dia pekat dan x comot...
seyes best...


hasilnya ( abaikan kening berterabur iteeewww ahahaha )
pakai jari sket utk tarik bayang2 kaler hitam utk bawah
mata sbb leh bg impact macam smokey eyes...



Untuk menyerlahkan lagi kepekatan hitam celak tu, ade satu lagi produk to shows ur bebola mata putih tu nmpak lebih bersih, putih dan xde urat2 darah...bukan 100% tp leh kurangkan kuning2 mata or merah2 akibat lesu, benda ni byk make up2 artist yang pakai masa make upkan pengantin and so on...harga RM 9.70 je kat mana2 farmasi...cari jgn x cari...hahahahah

Naphcon A eyes drop...eyes drop...
 
contact lens tu sama je...brand Fresh Look ( Pure Hazel - leftside ) - ( Grey - rightside )
harga dia sekotak RM 40.00 ( 1 month ) 
tapi ade promo beli 2 kotak, free 1 kotak...
pakai memang selesa sbb dia lembut je kat anak mata...

So kepada gegurls kat luar yang suka make up tu, leh la try produk2 ni, harga pun tak la mahal sangat kan...

p/s - annoying gila ngan org yang suka pangkah idea org lain masa yang sama dia x de sumbang ape2 idea pun..HUH!!! ( mood tetiba )











try

click tau