**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Tuesday, June 11, 2013

..:: Kisah Celak Kajal Hashmi Yang Superb ::..

Assalamualaikum dan 

salam 1 Black Out sume....opppsss...hahahahah


Ffuuuhhhh...fuuuhhhh....Finally I can manage my crucial time to update my lovely page, 24/7 my head still working even I was sleeping hahahaha..seriously now I'm really2 busy with load of job...huh! 

Okes, arini mood aku hepi gegiler...tak tau nape mood nakal kembali lps sekian lama...org yang kena dajal ngan aku kaw-kaw ari ni adelah Raziman ( Q.C Opis aku )...hahahha since dia je yg asyik kenakan aku...up status bangsat kat fb aku...wakakaka

The purpose utk update entry ari ni ialah review produk lagi...

Kali ini pasal pasal ke best an Celak Hashmi Kajal Pakistan yang femes kat Mydin tu, ok for info, memakai celak ade lah sunnah Rasulullah S.A.W...

 Ibnu Majah meriwayatkan hadis bahawa Rasulullah SAW bersabda, maksudnya: “Hendaklah kamu memakai celak mata, kerana dapat menerangkan (menyihatkan) mata dan menyuburkan bulu mata” – (At Tibbun Nabawi)

Cuma byk pula yang silap amik port bila tgk je org pakai celak especially lelaki, mesti org kata Taliban la, Rock UUU la, ini situasi yg real berlaku depan mata aku....budak lelaki kat opis aku try bercelak, Tak pasal2 di cop sebagai Taliban ( sangat bangang okeh )..

Aku plak ade lah fan celak a.k.a eyeliner no 1..muka aku if takde bedak..lips or so on ok lagi, tp kena ade celak...haha...jap nak up picca..celak kajal ni plak dia tak akan sbb kan mata kita jadi panda or pontianak sbb dia x jatuh bila nanges2 kan...haha

 Ni la rupa celak tu, kat Mydin je ade jual..kat Mekah pun ade gak 
if not mistaken. harga RM 2.00 je satu..murah gile babeng kan...
so aku rembat la dua...utk stok 2 tahun bley??
( abaikan tgn yg bercalar terkena iron tu taw )

 Celak ni hasil mmg superb sbb hitam dia pekat dan x comot...
seyes best...


hasilnya ( abaikan kening berterabur iteeewww ahahaha )
pakai jari sket utk tarik bayang2 kaler hitam utk bawah
mata sbb leh bg impact macam smokey eyes...



Untuk menyerlahkan lagi kepekatan hitam celak tu, ade satu lagi produk to shows ur bebola mata putih tu nmpak lebih bersih, putih dan xde urat2 darah...bukan 100% tp leh kurangkan kuning2 mata or merah2 akibat lesu, benda ni byk make up2 artist yang pakai masa make upkan pengantin and so on...harga RM 9.70 je kat mana2 farmasi...cari jgn x cari...hahahahah

Naphcon A eyes drop...eyes drop...
 
contact lens tu sama je...brand Fresh Look ( Pure Hazel - leftside ) - ( Grey - rightside )
harga dia sekotak RM 40.00 ( 1 month ) 
tapi ade promo beli 2 kotak, free 1 kotak...
pakai memang selesa sbb dia lembut je kat anak mata...

So kepada gegurls kat luar yang suka make up tu, leh la try produk2 ni, harga pun tak la mahal sangat kan...

p/s - annoying gila ngan org yang suka pangkah idea org lain masa yang sama dia x de sumbang ape2 idea pun..HUH!!! ( mood tetiba )











2 comments:

Anonymous said...

celak ni untuk berwuduk serap air tk ?

FatihaNur said...

se-tau saya celak ni menyerap air wuduk dan x tutup kulit.

try

click tau