**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Thursday, December 26, 2013

..:: Alhamdulillah...Officially Mrs Rafauzi ::..

Assalamualaikum....dan Merry Xmas to non muslim yang celebrates....

Alhamdulillah....pujian pujian bagi Allah....Allahuakbar.....Finally WE ARE MARRIED....


Dengan sekali lafaz pada 21 Dec 2013/Saturday tepat jam 11.15 am di Masjid Taman Intan Sungai Petani dengan dinikahkan sendiri oleh abah aku, termeterailah janji bersaksikan Malaikat sekelian alam....Allah dan hadirin sekalian yang aku dah sah menjadi isteri kepada Rafauzi....Moga pernikahan dibawah barakah Ya Allah....Ameen....

 
  With Nisa and Izzati my colleague at office and home...
dua-dua bakal pengantin... 
 Concession Bracelet, wedding ring's as a Ijab Gift 
with mas kahwin RM 999.00

 Consession wedding ring's to my hubby

 A first salam as his wife....

 A first kissing from my hubby...

 Menanti saat di Ijab Qabul....

 Ijab by my father...

 Qabul by my Imam for my life...

 Alhamdulillah...nikah done....
Officially his wife....

  Sign sijil nikah....



 Masa khutbah nikah.... 
 

 Wonder nape muka abah aku cam sedey...letih gamaknya...hahahaha


 kekasih syurgaku...In Sha Allah...


 Hehe Favorite pose aku...


 My wedding ring's

 Ni la veil itu....
  
Alhamdulillah settled one part for my 1st stage of marriage....nak settlekan Walimahtul Urus pulak tahun depan lepas tu baru bermulalah kehidupan berfamily yang aku impikan selama ini...


Jemput la rakan2 bloggers ke majlis saya....


Moga perkahwinan kali ini membawa seribu satu keberkatan dalan kehidupan kami coz this is 2nd marriage for both of us, dua2 penah melalui fasa kegagalan rumahtangga yang pertama...dan In Sha Allah we will do our best untuk dunia dan akhirat......Ameeennn moga Allah Permudahkan....

p/s - untuk sesapa nak sewa veil ke boleh la pm ye...hikhik...

With love...Raffatiha....













Wednesday, December 18, 2013

..:: Life Wasn't Easy As You Think ::..

Assalamualaikum....


Happy Christmas Day in advance...

Finally my department manage to settled the IRDA and TM proposal due to the dateline given....alhamdulillah...hopefully the fortune will be on our side...ameeennnnn...

After few hassle day....few argument...and I can say, every single nite me and my team has to stay back at office until late nite will be paid? In Sha Allah...if Allah will.....Ameeennnn again....

Sumtimes I feel so blessed coz I have a very good subordinate team in my department, so it is easy for me to handle them accordingly coz everybody can work independent. As per right now, our company were facing with a few internal problem which is slightly affected us as a staff...but what I believe..every problem will come with the solution...In sha Allah for those who keep supports on EPIC, will get his/her own part in future..that is our promises to all the staff...

I will get married soon....I'm have my own career....my future husband earn quite a good money.....we love to each other...we have family support behind...we can live happy ending...but one thing for sure...life wasn't easy as I think....as per quote above...."Experience is a cruel teacher, It gives a test before presenting the lesson..", so I need to prepare mental and physical...Insha Allah....ameeennnn....

So, basically as a human being...nothing will come perfectly...as a bird flying through the air...coz we need to remember...the most graceful creation in the earth is a human....come with a trillion of the problem with one solution..which is PATIENCE....and for me...EVERYTHING HAPPENED FOR A REASON...

p/s - Yeay finish my working hour...time to pedicure and manicure....bye all....love you....




Friday, December 13, 2013

..::TEASER : IJAB & QABUL PREPARATION ::..

Assalamualaikum & alhamdulillah...

Settled slowly stage by stage for my preparation of akad nikah...alhamdulillah....now nak counting hari je untuk detik bersejarah itu sekali lagi dalam hidup...yeay....

Seriously bila org tanya my self ready ke tak for the second marriage life.. I would say yes  I am...I am preparing myself for this mentally and physically to having a family in my life....rasa excited plak sbb date utk akad nikah dah nak dekat but then at the same time proposal dateline for Telekom Malaysia pun dah dekat....waaaaaa...nak nangis rasa...happy and excited sbb tarikh nikah hampir sesangat ...nak je cepat2 masa berlalu...tp bila kenang kan tarikh submission TM proposal pun dekat2 dengan date akad nikah...I wish yang jam tu akan berjalan macam sipot....hehe....

jom layankan teaser for my preparation .....

My ring tp bkn cincin nikah...for this nikah my Mr Specky Diver will give me a ring and bracelet..huhuhu

Mr Specky Diver wedding rings, I bought in Wangsa Walk with him.
Silver 925 with crystal stone.

 Taaadaaa..for hantaran nanti bukan utk nikah ni...

 For my self....hikhik....

Finish for wedding preparation....layan ni plak la...

 Hasil rembatan kat JPO...Victoria Secret body mist and high heel Vincci utk nikah..ni mmg murah cam nak meninggal..hahaha

 Credit to cik google...ni la JPO ( hehe bajet tak ramai tau..poyo )

cik google lagi...

Last few days ade keje kat IRDA ( Iskandar Regional Development Authority ) Johor Bharu, mesti la tak nak lepaskan chance pg Johor Premium Outlet (JPO) gitewww...tak penah pg la katakan...1st time kot...ramai nau yang kata murah bagai kat sana cuma late few season kot for the branded item...niat di hati nak mencari barang hantaran lain if murah...tp kureng berkenan dgn design2 yang ada...haihssss murah lagi kat KL....

 Body Mist yang super wangi....hikhik...ni mmg murah....

 Ni plak mmg x de kena mengena dgn entry atas ni...hahahah
ikan pekasam laut buatan adik kesayangan aku yang br blk dr Sabah...

Tune Hotel yang depan IRDA tu tempat beradu aku n kwn aku malam tu ...tak best dan kecik gila...
huh!!!!

For the hantaran dah beli sket2 ngan Mr Specky Diver macam perfume kat atas tu, my 1st choice is Salvatore Ferragamo (Signorina)

Alkisahnya camni....I went to Aeon Midvalley to buy our perfume last week, harga mmg menggila sbb nak dkt Christmas, tp nak dptkan harga yang mmg GILA...kena beli both for man and women yang sama brand...Ferragamo Signorina mmg terbaeeekk bau dia untuk FOR HER, byk free gift lagi tapi FOR HIM aku kurang berkenan bau dia...so tukar plak..sbb tu yang dapat Burberry tu, dua2 mmg wangi nak pengsan...dpt body lotion, shaver cream,sample dia lagi, dan pouch bag untuk make up, siap diorg dah pack cantik2 macam hamper, letak atas dulang hantaran je...hohoho best gila....murah dan gelap mata jap...

Baju nikah beli yang ready made for both of us, veil nikah tempah je, shawl beli yang seploh hengget je ahahaha....make up dah siap mak andam,kasut dah siap...cincin dan lain2..alhamdulillah for my Akad Nikah preparation dah settle...cuma tggl untuk majlis reception je belum lagi...hhuhuhuhu...will update later.....


p/s - Can't wait to be BRIDE again...yeay....





try

click tau