**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Friday, December 13, 2013

..::TEASER : IJAB & QABUL PREPARATION ::..

Assalamualaikum & alhamdulillah...

Settled slowly stage by stage for my preparation of akad nikah...alhamdulillah....now nak counting hari je untuk detik bersejarah itu sekali lagi dalam hidup...yeay....

Seriously bila org tanya my self ready ke tak for the second marriage life.. I would say yes  I am...I am preparing myself for this mentally and physically to having a family in my life....rasa excited plak sbb date utk akad nikah dah nak dekat but then at the same time proposal dateline for Telekom Malaysia pun dah dekat....waaaaaa...nak nangis rasa...happy and excited sbb tarikh nikah hampir sesangat ...nak je cepat2 masa berlalu...tp bila kenang kan tarikh submission TM proposal pun dekat2 dengan date akad nikah...I wish yang jam tu akan berjalan macam sipot....hehe....

jom layankan teaser for my preparation .....

My ring tp bkn cincin nikah...for this nikah my Mr Specky Diver will give me a ring and bracelet..huhuhu

Mr Specky Diver wedding rings, I bought in Wangsa Walk with him.
Silver 925 with crystal stone.

 Taaadaaa..for hantaran nanti bukan utk nikah ni...

 For my self....hikhik....

Finish for wedding preparation....layan ni plak la...

 Hasil rembatan kat JPO...Victoria Secret body mist and high heel Vincci utk nikah..ni mmg murah cam nak meninggal..hahaha

 Credit to cik google...ni la JPO ( hehe bajet tak ramai tau..poyo )

cik google lagi...

Last few days ade keje kat IRDA ( Iskandar Regional Development Authority ) Johor Bharu, mesti la tak nak lepaskan chance pg Johor Premium Outlet (JPO) gitewww...tak penah pg la katakan...1st time kot...ramai nau yang kata murah bagai kat sana cuma late few season kot for the branded item...niat di hati nak mencari barang hantaran lain if murah...tp kureng berkenan dgn design2 yang ada...haihssss murah lagi kat KL....

 Body Mist yang super wangi....hikhik...ni mmg murah....

 Ni plak mmg x de kena mengena dgn entry atas ni...hahahah
ikan pekasam laut buatan adik kesayangan aku yang br blk dr Sabah...

Tune Hotel yang depan IRDA tu tempat beradu aku n kwn aku malam tu ...tak best dan kecik gila...
huh!!!!

For the hantaran dah beli sket2 ngan Mr Specky Diver macam perfume kat atas tu, my 1st choice is Salvatore Ferragamo (Signorina)

Alkisahnya camni....I went to Aeon Midvalley to buy our perfume last week, harga mmg menggila sbb nak dkt Christmas, tp nak dptkan harga yang mmg GILA...kena beli both for man and women yang sama brand...Ferragamo Signorina mmg terbaeeekk bau dia untuk FOR HER, byk free gift lagi tapi FOR HIM aku kurang berkenan bau dia...so tukar plak..sbb tu yang dapat Burberry tu, dua2 mmg wangi nak pengsan...dpt body lotion, shaver cream,sample dia lagi, dan pouch bag untuk make up, siap diorg dah pack cantik2 macam hamper, letak atas dulang hantaran je...hohoho best gila....murah dan gelap mata jap...

Baju nikah beli yang ready made for both of us, veil nikah tempah je, shawl beli yang seploh hengget je ahahaha....make up dah siap mak andam,kasut dah siap...cincin dan lain2..alhamdulillah for my Akad Nikah preparation dah settle...cuma tggl untuk majlis reception je belum lagi...hhuhuhuhu...will update later.....


p/s - Can't wait to be BRIDE again...yeay....





2 comments:

atIEsAyAnGkAmU said...

tahniah noorfa...dah nk nikah ye...dtg jb tk contact2...hehehe...

FatihaNur said...

thanks atie...

doakan segalanya berjalan lancar k

try

click tau