**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Monday, June 24, 2013

..:: OHEMJI HAZE COMIN ::..

Assalamualaikum bloggers,

Ok I know based on my age, I am no longer a gurl...hahaha ...I am a women not yet a lady...hikhik...

Tak yah nak OHEMJI sangat okes Fatiha...dah tentu2 awok tu dlm aircond je 24/7...poyo nau nak ohemji bagai utk jerebu..ekekekekeke....



Ni weather index around 11.30 am tadi...jerebu dah sebegini okes..mase pg td drive nak ke office pun mmg nmpak ketara, tekak pun mula mengalami sindrom gatal2 sbb nak batuk..( tak tau ade kaitan ke tak )....mmg agak kecoh kes ni sbb ade sekolah yang tutup dan Johor dah isytihar darurat...( kira serius la kan )...


 Yang ni plak around 17.30pm td...increase ok...tekak bukan takat gatal dan sakit, mata dah mula berair....kat dpn ofis tak berapa nampak dah car park...ermmm OHEMJI....


Latest one....19.30 pm, decreased lil bit but still in high level...wish tonite or tomorrow rain will come and clean all the haze around...need some fresh air now...

So here I am...with mask to cover my face coz I am easy to pick any lung problem
since I was in school....NINJA MODE..

Dear all, please cover your face with mask or any towel when u are expose too much outside especially elder one and kids...drinks a lot of water...and reduce the outside activities if you can.

p/s - Sumone told me that I should start wearin a Niqab or Purdah... will be more nice ( SENTAP!!! )...but my job doesn't allow me to do that my dear now, maybe later on when I don't need to work anymore...In Shaa Allah....




2 comments:

Murni Alfathunnisa said...

masa hari jerebu hari tu memang berniqab sekejap. rasa best dan selesa lah! sebab tak sempat beli mask..dan sebab tak mau menyedut udara kotor..kasi tutup sama diaaa!

FatihaNur said...

dalam hati mmg nak berniqab, tapi keperluan kerja tak sesuai,

so maybe one day in sha allah

try

click tau