**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Tuesday, December 18, 2012

..: At This Moment :..

Assalamualaikum and salam sejahtera all....

Venue : In office still..
Time : 5 past 7 pm already...waiting for Mr Boss to pick me up now!!!!
Current Mood : Tired n sleepy 

At this moment I am so sleepy n tired rite now...just dunno how to imagine how hell tired I am...can't eat since lunch time coz I lost my appetite...only coffee keep wake me up till now sbb aku dh mmg tahap cipan kot letih...normally aku akan drive sendiri dtg keje, but today coz of letih yg melampau rasa nak pegang stereng pun dah x mampu..

At this moment, I cant think properly to write....sumenya sbb semalam aku punya new nephew admitted to PPUM ( University Malaya Medical Center ) coz of DIGI a.k.a jaundice a.k.a kuning..
mulanya kitorang cam dah perasan yg baby Kimi asyik meragam je, muka dia pun nmpak sket kuning2...tp sbb masing2 bz, so xde sape nak bwk my sis in law pg clinic utk check up, return from office, kitorg saje pg tgk baby kat bilik, mmg nmpak obvious sgt kuning dia, so abg aku pun ajak la g PPUM utk wat check up sbb da start isau bila baby Kimi diam je...

At that night...1.30am kitorg direct to PPUM, reach there immediately doktor wat blood test nak measure his jaundice level..4 of us wait like another 1 and 1/2 hour for test result until 5 am, doctor told us that baby Kimi have to admitted in ward with his mother ( bcoz still breast feeding )..and his jaundice level reach 322 degree...sangat tinggi okkay...sian tgk baby tu kena bogel dan baring bawah lampu...errmmmm

At that moment, mmg sume dah mcm ngantuk giler, coz blk je dari keje terus bwk baby g hospital...and then we have to wait for blood test n so on, + the next day kena dtg office awal sbb ada management meeting...mmg cam tenuk la muka masing2.... after prepare thing n send baby with his mother to their bed, we straight go to home and after Subuh prayer, I take 1 hour nap just to make sure my brain will function on the next day...kejap dpt lelap pun jadi lah.

At this moment,YES my brain work properly but only after I take 2 cup of brown sugar coffee for energy booster n make my eyes stand normal..hahahaha...boleh la tahan another 4-5 hours tp now mmg dah lemau giler kot badan aku ni...+ kerja kat office berlambak giler..stress okkay!!!...my eyes pun dah serupa cam panda eyes pun...hikhikhik but still awesome looking...ahaks...cuma tensen lak bila tak drive keta sendiri dtg keje, tumpang bos camni la jadinya...kena tggu bos settle keje dia br leh blk...haiiihhh...

At this moment....ekh...k lah...big boss dah ajak balik...byeeeeeeeeeeeee......nak singgah pasar malam...nak order apa2 tak????


p /s - noticed tak my perenggan semua start dgn at this/that moment..hahaha...tak tau apa motif...hikhik













then

5 comments:

Nooriah Abdullah said...

salam Fatiha
akak harap ur nephew akak sihat secepat mungkin ya jgn susah hati snagat sbb rasa nya setiap baby mmg ada kuning tu cuma tahap kekuningan tu je yg tak sama, bawa bersabo ek..

FatihaNur said...

Wasalam.kak...br je blk dr PPUM....kuning dah turun tp servis kat sana awesome.sgt..huhu

comrade seven said...

my son also got jaundice few days after born..suh ur nephew bagi susu kambing or perahan anggur hitam kat baby..bagi sket jek..tggi level tuh..jaundice ni bahaya kalau level tggi2..ble smpai tahap tukar darah..sian baby kalau kecik2 da kene tukar darah..effect jaundice ni menyebabkan bayi akan jadi terencat akal dll..tq for visiting my blog..

FatihaNur said...

Tu la...now dah discharged pun..turun tinggal 100 sumthing...now wat cara kampung.lak nak.bg clear...

[PCL] said...

org tua dulu2 jemur anak bawah sinar mentari pagi..tp pcl tak buat mcm tu, kesian baby...zaman dah berubah.

try

click tau