**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Wednesday, November 14, 2012

..:: My Ivory White Froggy ::..

Assalamualaikum dan ....

SALAM MAAL HIJRAH 1434, 2012/2013Masihi

Esok semua umat Islam akan menyambut tahun baru kalendar Islam...Yeay...so ape kah azam2 anda sekalian?? aku?? azam yg lama masih diteruskan cuma akan mencuba menjadi yang lebih baik..InsyaAllah...doakan sy okes....



Back to the topic......

Mood still dlm kejakunan a.k.a excited lagi sbb I am MARRIED again....huhuhu...but this time bukan dgn manusia tp ngan keta...ahahahahaha...boleh kan???  MY OWN 1st CAR ALREADY WITH ME maa.....( eksaited lagi nih )....

Actually....dah lama gile aku mengidam kereta Myvi SE 1.5 ni since launching bulan Jun 2012 tak silap aku....... Sbb keta compact ni lebih comel dan sweet sgt bila perempuan yg drive ( alolololo melooatt )...dan yg latest version ni lebih sporty n garang kot...

Mula2 tahun 2008 lagi aku dah adore giler ngan Myvi 1st edition...tak silap aku start Myvi diperkenalkan tahun 2005....ade berapa version till now aku x sure...yg latest aku tahu tahun 2012 Myvi 1.5 SE ngan Myvi 1.5 Extreme...mase 2008 aku study lagi..soo mmg x mampu la...berangan dlm mimpi je hadoooiii...



Design dalam dia sumpah cantik....nampak sophisticated modern sgt...
 
 
Meter digital kaler merah mmg cantik sgt...nmpak seyes sporty...
kat stereng ade button volume n channel control...lawa kan????

Ni la my love hubby rite now..hahah comel kan putih...( puji sendiri phuuii )
 

Br lepas basuh occay sbb terlalu poyo...ahahahahaha

Pic dr Cik Google....pandangan tepi...

 Nampak dlm pic kecik tapi seyes dlm dia luas....selesa sgt....garang giler tgk...



Abis study smpai Nov 2012 ni aku drive kancil abah aku......puas hati giler kot sbb kereta keluaran Perodua as my opinion  mmg terbaik lah...dr segi performance, petrol savers and design...even my lovely kancil pun dah 6 tahun servis tp still power lg dan byk sgt berbakti kat family aku...skrg dah dipindah milik ke adik bongsu aku...

Kancil ni sblm di tukar sport rim oleh adik aku...
byk berjasa oke kat kitorg....

Perasan tak design Myvi mula2 cam katak yg ready to jump...tp seyes nmpak cumel...sumpah tak tipu...hahaha lg2 kaler hijau...By time,   design Myvi dah makin improve.... makin lama makin cantik n sporty......yg latest tahun 2012.... Myvi 1.5 SE dgn Myvi 1.5 Extreme ( Lagi Power Lagi Best  ) mmg speechless mase aku tgk kat show room...fallen love badly...kaler cun...sporty dan yg penting mengekalkan kecomelannya...

My choice mestila 1.5 SE Ivory White Auto kan ...putih bersih dan comel...keta kompak Malaysia yg terbaek....dn yg penting save petrol...

Finally my dream comes true....biarlah org lain minat keta ape pun...important thing is I was fall in love with Myvi and will always be.....syukur alhamdulillah sgt2 dpt Myvi ni pun...biar byk komen2 negative pasal keta2 local Malaysia.....

Ade gak yg komen kat aku...ala Myvi je pun...ape kelass keta local...org amik la Toyota ke....Honda ke...alang2 nak beli keta...mmg la senang ckp ye tak...nak wat payment bulan2 bkn aku ke??? haha nak wat pe bg pedih jubo...nak menanggung sengsara sedangkan gaji x semenggah kan...aku ukur baju kat badan sendiri jek...ok

Bye......



15 comments:

Bicara Kak Noor said...

salam maal hijrah dari kak Noor dik Fatiha ya, wah keta baru ke?? tahniah tkpe skrg myvi nnt lama2 dpt yg lebih hebat rezeki ALLAH mana tau, tapi syukur lah tu daripada orang yg takda kan>>>>>

FatihaNur said...

Insyaallah n amin utk doa akak...huhuhu rezeki allah sape pun x tau kan...

Shahril Nasir said...

salam awal muharram...wahhh,barakallahu lakuma wabarakah..hehe moga bahagia yer smpai ke anak cucu...hehe..bgoz2 impian menjadi kenyataan...

FatihaNur said...

dalca: anak cucu? apekah? haihz kawen ngan keta leh beranak pinak ke? ngarut la...

[PCL] said...

Untung muda remaja dh ada keta sndiri...froggy lg tu, sy ni keta kebal je..syukurlh kan.

FatihaNur said...

PCL : syukur alhamdulillah..ape pun sy sokong kereta Malaysia..still the best...

Shahril Nasir said...

haha..xlah maksudnya moga kereta tu umur panjang la,x bermasalh n sebagainya....

FatihaNur said...

Dalca :amin...moga2

Texas Cowboy said...

Salam Nur,

My goodness, u bought this froggy? LOL!!!!!

Finale...why look different this one?
I think more pretty and more cool..btw, congrates darl, after all this, i am proud of u my besties...

FatihaNur said...

wasalam Dom...

HOHO finally rite...remember that day we took photo close to that women MYvi...hahaha...

now i can take photo with my own froggy LOL, this one is a new version in 2012,, thats why look more sporty..u like?

u will drive later ok...take me around....lololololo

Nurul Asyikin said...

salam....nak tanya mse awk bli kereta ni myvi auto mmg ada touchscreen ni atau kena minta ek.....bulan2 bpe myvi nih....

Nurul Asyikin said...

salam....nak tnya mse bli myvi ni....myvi auto mmg ada multimedia navigation system atau kna request....n bulan2 kna byr brpa.....maaf byk tnye....

FatihaNur said...

Nurul : wasalam....mase beli tu mmg request yg ade touchscreen ni sbb nak GPS dia je...monthly dia 600++ sbb d/payment byr 1k je...if tinggi d/payment kurang la monthly...

depends ngan bank juga sbb interest berbeza...

nur aina amirah ramli said...

salam masa awak bli keta nih...siap tinted tak....

FatihaNur said...

wasalam...tinted satu layer je

try

click tau