**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Wednesday, January 11, 2012

..:: Pakai Tudung Adalah TIDAK WAJIB::..

Salam alaik n salam sejahtera...

Entry ari ni adalah sekadar tegur menegur sesama Islam...sebab skrg ni kan da byk sgt fashion bertudung yg dari menutup aurat..menutup kepala saje...ala2 rahib Kristian...ala2 sarang burung...topi yang cam cik Siti tu dan sebagainya...


Benda alah ni pun da byk sgt jd isu pendebatan di kalangan umat Islam...ade yg kata style ni haram...style ni x haram...benda halal haram mane leh main sebut je tanpa dalil...kena ade ilmu..br leh komen...

TAPI HAKIKATNYA RAMAI PEREMPUAN TAK TAU YANG BERTUDUNG NI ADALAH TIDAK WAJIB....
-
-
 - 

Sape yang x setuju ngan aku..terpulang..tp bukan aku yang kata..Ustaz Azhar Idrus yang kata... 
-
-
Sape x caya leh la dgr sendiri video ni...aku sekadar berkongsi ilmu sahaja...oke




Dan jangan salah paham lak ngan statement aku kat atas tu...
mmg la pakai tudung x wajib bg orang perempuan..kerana WAJIB MENUTUP AURAT, BUKAN WAJIB PAKAI TUDUNG..means x kira la ape jenis tudung pun...tudung saji ke..helmet ke..asalkan menutup aurat mengikut syara' kira mmg bolehla  sbb dalam Islam xde larangan untuk berfashion.. 

so mari kita ramai2 menutup aurat...
sharing is caring..
bukan niat nak jadi ustazah sbb xde ilmu penuh didada pun..cuma sekadar memanjangkan ilmu..
 




15 comments:

atIEsAyAnGkAmU said...

hehe..kalau UAI ni mmg syiok abis layankan dianyer ceramah..santai jek...

yana-feehily said...

hehehe..mula2 terkejut kot.

btw btoi la apa yg ustaz kata, bukan wajib pakai tudung tp wajib tutup aurat. tq teha 4 sharing.. ^^

FatihaNur said...

atie : mmg pun..ust kazim pun santai gak...best...

nana - org pun terkejut gak memula drg...huhuhu....best tol ust azhar ni...

*Nor`Aine Nor`Ainun* said...

ahaaaa...
kannn..00)

wajib menutup Aurat::

yana-feehily said...

ustaz azhar tu icon remaja la ni..hebat dia tu..best gilak

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

anymz said...

terkedu akak jap.ingatkan betul ke bertudung tak wajib?..dah nak protes sgt dah..haisssh..seb baik baca sampai habis..hehe

FatihaNur said...

nor aini : huhu

nana lagik : dats why i'm hardcore fan of UAI tu...

k.anymz : hehe ai pun terkena ari tuh mase tgk ceramah dia ngan zizan raja lawak tuh...

FatihaNur said...

emmet: tq dear

ciK LyndaWawa said...

ha betul!ttp aurat tu wajib!hehe..

midonz said...

jangan melatah bila isu timbul.. eloknya dengar betul2 apa yg disampaikan... memang bersebab apa yg beliau katakan tu...

FatihaNur said...

lynda : yezza..

midonz : setuju sangat

sonata anak kancil said...

ceramah yang mudah difahami...harap mereka di luar sana tu dapat faham cara2 menutup aurat

akuzle ayu said...

mmg klaka bila UAI jwb soklan neh... kena tepat kn? duh2..menusuk... aperpon, akak pon minat depa neh...

FatihaNur said...

sonata - bestkan cara penyampaian...

kak ayu - comel je Ustaz jwb camtu..kena gak sebijik muka saya...huhu

try

click tau