**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Thursday, July 2, 2015

..:: 7 Weeks Pregnancy ::..



Alhadulillah...

Syukur yang teramat, blog ni dah macam blog pregnancy plak aku asa...maaf andai yang terasa, aku sekadar berkongsi cerita dan sedikit sebanyak pengalaman...aku dah menanti terlalu lama rasanya utk menjadi seorang ibu...dan Allah makbulkan doa ku...

Hakikatnya aku nak coretkan kenangan indah yang Allah kurniakan ini dkt page aku utk diriku sendiri...Kami suami isteri panggil ini ialah rezeki Ramadhan....

Sejak dari mula berkahwin aku slalu juga buat UPT dan selalu kecewa bila result yang diperoleh ade lah negative...pernah hati kecilku terdetik..."mungkin tiada rezeki aku nak tgk line UPT ni jadi 2 line...Hurmmm Allah tau kekecewaan aku"...

Tp aku tak nak give up...try and error...try again..try again...finally Allah gave me this feeling...to knowing that tiny dot inside my tummy is my future baby...Alhamdulillah...hari ini aku pergi semula ke Umra Medical Centre untuk nak scan lagi kali kedua...dlm hati tak putus berdoa minta baby aku tunjukkan la diri dia...Mr Habibi plak asyik je usap perut aku dan pujuk baby supaya tak menyorok...takut risau semua ada....Alhamdulillah kali ni aku tak berpuasa dan aku mmg penuhkan pundi kencing aku utk senang baby nak nampak...sekali lagi Dr tgk dan kata kantung membesar dengan cantik cuma tak nampak fetus or janin dalam kantung....Hati aku Allah je yang tahu, tak mungkin kantung kosong sbb aku alami alahan yang blh tahan teruk...Dr suggest utk TVS again ( Trans Vaginal Scan ) untuk imej yang lebih accurate and clear...aku setuju dan kosongkan pundi kencing dulu..huhuhu..

Dan Lega hati bila nampak dengan jelas selaki kantung aku dan baby skali...malah boleh dengar jantung dia berbunyi - Heart Beat dengan clear...Allahukbar....perasaan aku sgt indah..Mr habibi asyik tersenyum tgk aku...aku tau dia bahagia saat itu...


Itu la baby in making huhuhu...dlm kantung tu baby aku...bila Dr ukur baby tu dan Dr bgtau kandungan aku ikutkan ukuran fetus dan pun 7 weeks....pening gak aku pikir...tp bila Dr bgtau baby tu membesar dgn sht dan heart beat pun ok...Legaaaaaa....ni aku nak simpan wat kenangan...Baby in tummy...Merbesar dgn sihat ye sayang...jadi anak yg soleh/solehah..Ummi n Abbi menanti dengan sabar...

Next appointment lagi 2 minggu...yeahuuuu....Doakan segalanya selamat...

Ni cite obsesi terbaru aku plak...since dah tau aku preggy, aku ade satu habit selalu buat UPT...seminggu dalam dua 3 kali...nak kata aku ni paranoid pun blh gak la sbb aku nak tgk line tu naik dua dgn clear dan pekat....tak puas hati lagi...aku beli plak UPT Clearblue Digital haha...

Jom layan pic...






Ni baru sikit...ade lagi yang aku siap buat koleksi...sbb aku order UPT banyak gila....ingat pasni nak stop la habit ni...mcm mereng plak aku asa...ahahahahah...maybe sbb aku dah lama tertunggu kot...
Ya Allah aku mohon Kau lindungi lah kandungan ku hingga aku selamat melahirkannya dan membesarkannya...Kurniakan tubuh badan yang sihat dan cerdas mentalnya Ya Allah...Moga anakku jadi anak yg soleh/solehah ...Amin....buat Mr Habibi ...I love you so much...and thanks coz u make my day everyday....setiap impian sy abg tunaikan....sy nak jadi raja sehari...abg tunaikan...sy nak jadi ibu...abg tunaikan..dgn izin Allah...

try

click tau