**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Wednesday, July 25, 2012

..:: IFTAR ::..

Salam Ramadhan sume....

Rasanya x terlambat lagi nak ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa kat sume member2 blogger ni..moga Ramadhan kali ni penuh dgn keberkatan dan rahmat dari Allah SWT...

Posa aku kali ni agak berbeza dgn posa2 yg sebelum n...macam tahun lepas aku berpuasa di kedai aku..smbil buka posa smbil layan customer kat kaunter...mampoo??? haha

Kali ni pun posa aku agak berbeza sket sbb tahun ni aku bisnes gak cuma kat bazaar je ngan adik aku..hehe...letih tapi pulangan yang berbaloi2...so schedule aku pun berubah 360 darjah ...

Boleh aku katakan ni la 1st time aku n adik aku try meniaga kat bazaar ramadan..org ramai dan bz nye mmg xleh kata lah tersgt HECTIC ok...tp alhamdulillah semuanya berbaloi sgt....letih tp aku n adik aku hepi sbb customer kami ramai hahahahaha..yg best byk lak return customer sbb menu kami je berbeza dgn org lain...x penah org wat lagi..tp simple je la...

Suasana Iftar pun berbeza sbb sume peniaga2 sini mmg close to each other..so makanan mmg bersepah2 la kitorg ni...nak makan ape??? sume free dan sistem barter je...sgt PRICELESS MEMORIAL oke...even sedey xleh berbuka dgn parents aku...tp suasana sini dan jiran2 peniaga yang baik2 belaka mmg serba sedikit mengubat kerinduan kami dua beradik...insyaAllah aku n adik akan cuba blk awal raya ni utk berbuka gak ngan parent kami...huhu AMIN....

Waktu bersahur plak...biase2 je..so far aku masak sahur hari2 sbb nak pastikan adik aku makan nasi panas2 setiap pagi...sian dia keje, blk keje trs meniaga bazaar lak...bg ade tenaga sket...pastu Encek Specky Diver pun tiap2 hari dtg bersahur ngan kitorg..nak bg meriah la katakan..hahaha...waktu meniaga pun dia ade gak tlg2 aku n adik dan kitorg buka posa skali...MMG HEAVEN abis...

Blk lak meniaga dah terkejar2 aku n adik g cr masjid solat magrib...cuma x sempat lg nak bertarawih...huhu sedey lak part tu...insyaAllah pas ni try wat sendiri kat umah berdua...

memorial yg sgt best..pricelesss n heaven....huhuhu sukeeeeeeeeee

p/s - Tq Encek Specky Diver ye sbb sudi jadi staff x bergaji.....hahahahaha....bgs oooo dpt teman cenggini...lalallalalalala


4 comments:

~LoVE PiNk~ said...

salam ramdhan..

kejap je dah masuk 5ramdhan kan..

alhmdulilah..

FatihaNur said...

wasalam love pink....yeap mmg kejap sgt rasa...

محمد شهريل القنيطري said...

salam ramadhan..wah murah rezeki...alhamdulillah bgozlah tu...moga teroz istiqomah dlm mencari rezeki... :)

FatihaNur said...

wasalam en dalca..alhamdulillah...rezeki bulan posa..

doakan sy slalu...tq...

try

click tau