**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Sunday, August 7, 2011

..::cite citi tentang "daily life" aku..hehe::..

Salam Ramadhan again...hari ni masuk hari ke - 6 posa kan kan..malam tadi br sempat lari g terawih jap..tetiba teringin nak pg bila tgk girl next door pg..hehe..


Entry ni just nak post gambau je..gambau ttg barang2 kesayangan aku wat mse ni..len kali x tau la sayang lg ke tak..harharhar...



Minah ni adalah aksesori hp nokia aku...x tau nape aku suke tgk muka baby doll ni..kiut sgt..sayang cam nak cium cium..hahahaha..ni utk my cutest darling next year will be here..
 Ni cite sal produk penjagaan wajah lak..ecece macam la jaga sgt..wat mase ni aku da bertukar ke jenama Bio-Essence coz mmg match ngan wajah mulus ( harharhar meluat tol- gurau jek ) aku ni..
pencuci muka ni Bio Essence Tanaka White mmg sgt2 tidak mengecewakan coz seswai ngan aku..suke2..sila like like...


Lepas cuci muka wajib aku pakai toner..bukan x nak pakai toner Tanaka White tapi kureng seswai..yg ni seswai Bio Essence gak tp lain produk..ni ade ATP..seswai utk 25 tahun keatas..

What is ATP?
Known as the “energy currency of life”, Adenosine Tri-phosphate (ATP) is a co enzyme that stores the energy to support metabolism in our cells. It improves micro circulation to facilitate the renew and repair of our skin cells while restoring suppleness , radiance and firmness to the skin. (http://www.bioessence.com.sg)





Ni lak Face Lifting Cream menggantikan pelembab wajah..utk dptkan wajah bentuk V..hehe V la sgt..
utk menegangkan dan mengangkat wajah yg semakin menurun kerana umur...yg ni highly recommend coz mmg nmpak perubahan..suke2..so krim ni x berminyak, cepat meresap dan IA ADALAH PELEMBAB..
 Haha ni da kategori non loyal customer..sbb skrub aku guna jenama Garnier..bukan x nak beli Skrub wajah Bio Essence tp mase shopping tu duit limited..so pakai skrub ni pun ok je lah..janji skrub..x de duit gak leh pakai pasir depan kedai..harharhar...

cite bebenonya sbb da termakan pujuk rayu si jurujual tu kata Garnier nye skrub lagi bagus utk kulit aku..aku pun dgn sengalnya terima je memandangkan poket semakin menipis...kihkih..tp seyes match ngan aku..muka org x kaya..hehe



 Ni lak kengkadang je aku pakai utk bg nmpak muka sket fresh..Diamond Foundation dari D'Herbs Marketing..harga berbaloi baloi dan produk yg mmg awesome, warna natural je yg ade..Foundation yg merawat kulit dr dalam serta mencantikkan...awesome kankan..
Tp aku jarang2 pakai sbb nak kena cuci tiap kali solat..so aku rajin, aku pakai, aku malas aku x pakai, yg ni ade iklan dlm Mingguan Wanita,  harga murah dan tahan lama 6 bulan kot..tp aku sah2 tahan 6 tahun.kahkahkah 


Ni Produk wajib aku..sebab da 2 tahun aku pakai..Bedak Miami dr Cosway...aku suka sgt2 bedak ni sebab mmg senang cuci dan match ngan kulit aku..so far xde mslh aku ngan bedak compact ni..like like..

Impact shadow eyeliner ni aku br je pakai..sebelum ni aku suka Follow Me..tp memandangkan kedai aku jauh dr kedai yg ade Follow Me so aku bedal je la Maybelline ni..lgpun produk Maybelline x penah mengecewakan aku..aku mmg suka pakai eyeliner sbb nak bg mata nampak fresh sentiasa..tp aku jenis yg x pandai nak aplikasikan yg jenis cecair or gel..pensel pun jadilah...


Ni pun aku br je try, Silky Girl Double Intense Mascara..kesan mmg ok..senang cuci utk mudahkan solat..so aku x suka sgt maskara Maybelline sbb susah nak cuci walaupun kesan dia awesome..yg ni pun awesome gak..senang bentuk...so far yg ni maskara Silky Girl ke 6 aku pakai, lain2 style..sume best xde masalah..



Aku beli pun sbb include ngan remove eye make up silky girl ni..berbelanja dgn jimat..hehe...dulu aku pakai minyak zaitun safi je utk remove make up tp bapak sakit bila masuk mata...so skrg ni soft sket la pakai ni..

lipstik?? aku x suka pakai lipstick kaler2..
 Ni just Lip Balm dari D'Herbs Marketing gak..lipstik Colagen seswai utk umur 20 ke atas sbb colagen dlm dalan makin berkurangan...ikut warna suhu badan dan darah..watkan bibir lebih natural ..xde hitam2 lagi... suke sgt lips ni..la ni bibir jadi kaler cun jek..mungil gitu...( meluat meluat )..
Oil Blotter dari Za..sebagai tisu muka bila waktu siang..so xde lagi muka shining or tisu2 peluh lekat kat muka..selain ni ade satu lagi brand tp xde gambar sbb da abis, Oil Control Film Clean & Clear..mmg superb sbb serap sume oily2..eheh..


Teh ni sgt baik utk kesihatan perut dan utk membantu pelawasan yg baik..menyahtoksin toksin yang ade dlm badan dan baik utk sesape yg x suka diet tp takut badan naik macam aku, x suke diet..seyes berkesan sbb seminggu leh turun 3-4 kg..x ke best..hehe..

Minuman Kegemaran aku sekarang, utk kuku,kulit dan rambut...sbb umur skrg ni kolagen dah semakin kurang so minuman camni sgt baik utk waktu santai..CCPP... 

Sila abaikan hp samsung tu ye..tu pun hp kesayangan aku...yg ni khas utk hot tiket je..hehe..nak tunjuk kat korang Angry Bird tu je..aku beli sepasang..lepas ni nak beli lagi..cumel kan kan kan..


p/s - sila jangan salah paham ye aku bukan jenis minah metroseksual k..just suka2 saje entry ni..yg wajib aku mesti ade cuma pencuci muka, toner ngan pelembab..udah cukup aja..also sory for mix english n malay in this entry coz i used to it now...























2 comments:

atIEsAyAnGkAmU said...

salam..

wah...koleksi brgan peribadi..
suke tgk hp samsung ngan angrybird tuh...heheh..cute sgt...

AyaZuki Is Cullen said...

suka tengok barang2 ni..hihi..rasa puas..huu

try

click tau