**Click Here**

Annur Humaira Bt Mohd Rafauzi

My Baby Growing

 BabyFetus Ticker

Our Anniversary

Wednesday, February 13, 2013

..:: CNY Holiday...Shopping ::..

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia, 

Wahhh kemain lagi 1 Malaysia dowh... giler lama asa nya aku xde update ape2 story mory pun kat page aku ni...rinduu....

Since got promotion as Project Executive cum PR 2 weeks ago, aku pun pindah la masuk Dept baru, bilik ofis baru, keje makin bertambah, stress makin menggila dan masa makin singkat, 8 jam keje macam x rasa apa pun sedar2 dah nak smpai kul 6 ptg, especially project masuk bertalu2 skrg ni, nak update blog pun cam x sempat...apetah lagi bercamho...hahahaha

Alkisah aku naik pangkat pun camni, sbb my Project Manager berhenti terkejut tergempak, kira aku ni cam kambing hitam company la, hahahahaha...ditendang kesana kemari ikut sesedap oren diorang je... at 1st tu mmg aku menolak juga sbb dah tau level kesengalan dan ketensenan jawatan ni, tapi setelah dipujuk oleh my boss and  dijanjikan increasing salary + extra allowance ( mata duitan ), dalam terpaksa aku terima juga....lepas ni xde dah overtime ke ape ke...hehe...

Ok ni lak, kisah Chinese New Year aritu, most of our client is Chinese company, so paham2 je la bila time CNY mmg slow la project dr diorg and project yg sedia ada pun akan ter''hold'' smpai abis CNY, makanya kitorg satu opis pun dpt la cuti panjang sket start dr Friday till Tuesday ( 12 Feb 2013 )...aku nye plan adalah blk Espie sbb nak spend time dgn my family...priceless moment oke..

Kat kg xde ape yg aku wat pun, just lil bit shopping, makan2 with family, aktiviti mengemas rumah dan lain-lain dgn adik aku Siddiq and my niece Bieha...smpat gak jumpa kekasih hati aku Mr Specky Diver even kejap je...hikhikhik....so inilah hasil shopping beberapa hari di Espie....layanzzzz...





 
 Handbag Alfio Raldo, The Italian Elegance

Handbag ni belum ade kat market lagi occay....akan launch on March 2013,and will be display in catalog bulan April ni, tp aku ter''advance'' beli dulu siap2 sbb masa tgk displayed kat butik Alfio Raldo  mmg terkesima sebentar ( test market dulu gamaknye ) ada 3 je masa tu, Hitam ni, Pink and satu lagi lebar sket kaler Cream Peach...cantik sgt kot..memukau dan harga dia sgt berbaloi, mampu milik ok, 
Esok tu masa aku pergi skali lagi utk beli purse plak, yg lagi 2 tu dah lesap..ade org ambil, nasib aku rembat awal2 yang hitam ni...sesuai utk ke office dan nmpak elegan dan yg paling penting harga dia sgt berbaloi...genuine leather...nak booking leh pm aku...pre order....


Women Purse and Shoes by Alfio Raldo

Ini pulak hadiah from my love ones, Mr Specky Diver...cite dia camni, purse lama aku dah barai sgt , tp aku still pakai dan satu hari tu aku demam panas, Mr Specky Diver pujuk aku pg klinik sendiri sbb dia jauh nun di Lumut, so by that time dia nak pujuk aku,  dia pun janji akan belikan purse baru sbgai hadiah if aku pg klinik..wakakaka, dan alang2 beli purse, skali ngan kasut aku rembat..thanks abang....


 
 Kasut ni under Alfio Raldo juga tapi jenama AR...
tatau ape beza...sedap pakai....


Purse Alfio Raldo ni paling aku suke sbb aku pun tak tau nape,
maybe sbb Mr Specky Diver yang bagi kot...hikhik




Inilah hasil pada CNY shopping aritu...satu butik je....
Tiga-tiga barang ni kurang dari RM 300.00...harga ahli ok
berbaloi tak? mampu milik kan??

Sebenarnya Alfio Raldo ni adalah jenama dari Malaysia, khususnya utk kaum wanita berkerjaya dan berpendapatan sederhana tapi suka berfesyen, sama macam jenama Rorine, Leno, Sophie Laurens, Beethoven dan mcm2 lagi, produk dia berkualiti dengan harga berpatutan, melangkah je masuk butik diorang, tak semena2 aku akan meroyan sebentar....hahahaha...


 Ni plak aku dapat last month, Burberry Clutch, 
ade silver chain utk slingkan
hadiah from my mom...utk nak pg dinner nanti...

 Ok abis cite sal shopping...


Ni cite sal vitamin C yang sedang aku consumekan wat masa ni, so far dah 3 hari aku consume, ade perubahan dari segi kelembapan kulit dan eye bag aku makin kurang, yeay sukeeee...
dan tadi my colleague tegur yang kulit aku nmpak glowing..aaaawwwww...cahaya keimanan tu...hikhikhik...alhamdulillah alergik pagi aku pun kurang dan rambut gugur pagi2 pun berkurangan juga...insyaallah if badan aku sesuai dgn vitamin C felina ni, aku akan teruskan pengambilannya...wow..ayat x ley blah...

 ini coklat M & M's saje nak enterframe...

Angpow yang aku dapat dr my officemate David Low...
Huhuhu bab limau jgn cite la...kenyang aku minggu lepas...

Oklah nak ciau dulu...sekian karangan saya pada cuti kali ini...ahaks...



with love....
Fatiha Nur

p/s - saya memang gila dgn segala jenis bag kecuali bag plastik....hahahah....











No comments:

try

click tau